SKARPİ66
Daimi Üye
Hocam ikinci kamış olarak Daiwa New Sensör düşünüyordum kullandınız mı tavsiye etmeme sebebiniz nedir fiyat performans olarak iyi gözüküyor ama ben de emin olamadım Çanakkalede yemli çipuraya çalışıyoruz genelde şimdiden teşekkürler
İnanın daiwa new sensor deneme amaçlı dahi kullanmadım. hiç bir fikrim yok.
bir ay önce izmire gittim çupra için. acaip bir balık. bizim boğazın hiçbir balığına benzemiyor. yemi yutuyor yatıyor. bekliyor. belli bir süre size doğru yüzüyor. olta boşaldı sanıyorsunuz. kıyıya yaklaştıkça hırçınlaşıyor. sert kafa darbeleri var. 500-600 gr üstü resmen kamışın ucunu zorluyor. bu nedenle bence hibrit kamış daha sağlıklı. hibrit kamış ucu (tabii kalama ayarıda çok önemli) balığın kafa darbelerini emiyor.
şu bir gerçek ben hibrit ucu seviyorum. izmirde 100-250 gram atarlı sert tubular uçlu kamış ile deli balık alanıda gördüm. oda hibrit kamışı beğenmiyor.
ikinci kamışta tercih demişsiniz sensor kamış için. elinizdeki kamışta size yetersiz gelen nedir. mesafemi - sağır kamışmı - çokmu sert - çokmu yumuşak - hissiyatımı iyi değil. şu anlamda söylüyorum. elindeki kamıştan memnun olanlar genelde ikinciyi de aynı kamıştan tercih ederler. yada farklı havada farklı amaç için farklı kamışı tercih ederler. tabii elinizdekinden memnun değilseniz daha iyisini aramak normal. ama dediğim gibi
daiwa new sensor için hiç bir fikrim yok.
''tavsiye etmeme sebebiniz nedir '' demişsiniz. tavsiye etmemek yanlış olur. naçizane kendim tercih etmem. dediğim gibi ben hibrit uçlu kamışların yemli avlarda daha başarılı olduğuna inanıyorum.
elimde tubular sert uçlu bir tek kamışım var. shimano ultegra bxi 425 100-225 3 prç. bu kamışı boğazda patlak - rüzgarlı sert havalarda kullanıyorum. onun dışında tercihim hibrit uçlu kamıştır.
Son düzenleme: