Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.
Eti çok lezzetli esasında. Belki biraz kılçıklı diye sevilmiyordur. Ben iri olanları avlayıp kızartmasını yapıyorum çok lezzetli eti var. Balığın soyağacına baktığımızda kaynak litaratürlerde Serranidae familyasına ait bir türdür. Bu familyaya ait bilinen diğer balık türleri Orfoz, Gelin balığı, hamlet balığı. Bu Serranidae familyası yaklaşık 475 tür içerir. Levrekgiller de bu guruba girer. O sebepten eti lezzetli bir türdür.Bu hani balığı neden sevilmiyor? Eti mi kötü yoksa çok mu kılçıklı? veya zehirli mi?
Didim bölgesinde de bu balıklar çok yaygın. Esasında diğer taş balıkları gibi hanoslar da lezzetli balıklardir. Özellikle tavuk göğsünü çok seviyor bu yüzden tavuk göğsü ile avlanmayın. Sülünez gibi yumuşak yemlere de gelir ama tavuk göğsü kadar değil. Tavsiyem ilk etapta bir hanos yakalayın, iki yandan fileto çıkartarak derisi içeride kalacak şekilde iğneye takın.Arkadaşlar Selamlar
Bodrum da gündüz yemli avlarda , sülünez / tavuk / karides vb. yemlerde
bu arkadaşları tutmaktan çok yoruldum
Bu arkadaşları TUTMAMA için bir taktik var mıdır ?
Saygılar
Ekli dosyayı görüntüle 118175 Ekli dosyayı görüntüle 118174
aklımda bulunsun mantıklı geldi yem yapmak, biz onu silikon ve boru kurdu ile aldık. nerden baksan bi 300 400 gram lıktı. Tavuk eti çok kullanmıyoruz çünkü genellikle %90 işe yaramayan kaya balığı %5 istavrit ve %5 gelincik geliyor. Gelincikte yedim lakin pek bir tat alamadım, tavuk eti gibi eti vardı ve yanında yediğim istavrit daha güzeldi bence.Didim bölgesinde de bu balıklar çok yaygın. Esasında diğer taş balıkları gibi hanoslar da lezzetli balıklardir. Özellikle tavuk göğsünü çok seviyor bu yüzden tavuk göğsü ile avlanmayın. Sülünez gibi yumuşak yemlere de gelir ama tavuk göğsü kadar değil. Tavsiyem ilk etapta bir hanos yakalayın, iki yandan fileto çıkartarak derisi içeride kalacak şekilde iğneye takın.
Hanos, gelincik gibi yem bozan ve ufak balıkların bol olduğu meralarda ben hanoslari yem yaparım. Eti sert ve derisi kalın olduğundan ufak balıklar ilişmiyor yeme, ancak sargoz, çipura gibi çenesi kuvvetli balıklar için çerez gibi oluyor. Rast gelsin![]()