Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hanos ve Gelin Balığı TutMAMA teknikleri :)

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Bu hani balığı neden sevilmiyor? Eti mi kötü yoksa çok mu kılçıklı? veya zehirli mi?

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
Bu hani balığı neden sevilmiyor? Eti mi kötü yoksa çok mu kılçıklı? veya zehirli mi?
Eti çok lezzetli esasında. Belki biraz kılçıklı diye sevilmiyordur. Ben iri olanları avlayıp kızartmasını yapıyorum çok lezzetli eti var. Balığın soyağacına baktığımızda kaynak litaratürlerde Serranidae familyasına ait bir türdür. Bu familyaya ait bilinen diğer balık türleri Orfoz, Gelin balığı, hamlet balığı. Bu Serranidae familyası yaklaşık 475 tür içerir. Levrekgiller de bu guruba girer. O sebepten eti lezzetli bir türdür.

Lahosçu

Üye
Adı
Bülent
Kan Grubu
B Rh Negatif
Teşekkürler güzel bilgilendirme için , hani tutmamışsın diyene hani tuttum diyebiiriz :p

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Geçen hafta tutup-yeme fırsatım oldu, elde mısır unu olmadığı için biraz yağlıydı ama tadı arkadaşımın demesine göre mezgiti andırıyordu ve duyduğuma göre devamlı yenmemeliymiş içindeki civa miktarı yüzünden.

cancebeci

Daimi Üye
Adı
Can Cebeci
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Arkadaşlar Selamlar

Bodrum da gündüz yemli avlarda , sülünez / tavuk / karides vb. yemlerde
bu arkadaşları tutmaktan çok yoruldum :koptum:

Bu arkadaşları TUTMAMA için bir taktik var mıdır ? :hhhhhh:

Saygılar

Ekli dosyayı görüntüle 118175 Ekli dosyayı görüntüle 118174
Didim bölgesinde de bu balıklar çok yaygın. Esasında diğer taş balıkları gibi hanoslar da lezzetli balıklardir. Özellikle tavuk göğsünü çok seviyor bu yüzden tavuk göğsü ile avlanmayın. Sülünez gibi yumuşak yemlere de gelir ama tavuk göğsü kadar değil. Tavsiyem ilk etapta bir hanos yakalayın, iki yandan fileto çıkartarak derisi içeride kalacak şekilde iğneye takın.
Hanos, gelincik gibi yem bozan ve ufak balıkların bol olduğu meralarda ben hanoslari yem yaparım. Eti sert ve derisi kalın olduğundan ufak balıklar ilişmiyor yeme, ancak sargoz, çipura gibi çenesi kuvvetli balıklar için çerez gibi oluyor. Rast gelsin 🙋🏻

Muhammets

Aktif Üye
Adı
Muhammet Can Güner
Didim bölgesinde de bu balıklar çok yaygın. Esasında diğer taş balıkları gibi hanoslar da lezzetli balıklardir. Özellikle tavuk göğsünü çok seviyor bu yüzden tavuk göğsü ile avlanmayın. Sülünez gibi yumuşak yemlere de gelir ama tavuk göğsü kadar değil. Tavsiyem ilk etapta bir hanos yakalayın, iki yandan fileto çıkartarak derisi içeride kalacak şekilde iğneye takın.
Hanos, gelincik gibi yem bozan ve ufak balıkların bol olduğu meralarda ben hanoslari yem yaparım. Eti sert ve derisi kalın olduğundan ufak balıklar ilişmiyor yeme, ancak sargoz, çipura gibi çenesi kuvvetli balıklar için çerez gibi oluyor. Rast gelsin 🙋🏻
aklımda bulunsun mantıklı geldi yem yapmak, biz onu silikon ve boru kurdu ile aldık. nerden baksan bi 300 400 gram lıktı. Tavuk eti çok kullanmıyoruz çünkü genellikle %90 işe yaramayan kaya balığı %5 istavrit ve %5 gelincik geliyor. Gelincikte yedim lakin pek bir tat alamadım, tavuk eti gibi eti vardı ve yanında yediğim istavrit daha güzeldi bence.