Değerli üstadlar , arkadaşlar ;
Kullanmaktan çok sevdiğim , Stradic 5000FJ makinamı - Slow jig takımı almak uğruna sattım.
Sonrasında , gerek döviz kuru , gerekse de yüksek fiyatlar neticesinde , Slow jig takımı nı almaktan vaz geçtim.
Ama giden gitti bir kere... Şimdi de Nisan ayı öncesinde makinasız kaldım.
Mevcut kamışım : Shimano Speedmaster AX Powergame 300H 3.mt - 20-80.gr atar.
Bu kamış ile kombine edebileceğim , bir makine arıyorum. Bu konu da da siz değerli üstadlarımızın , hobidaşlarımızın önerilerine ihtiyacım var.
Aklıma gelen ilk makine
Shimano Stradic SW 5000 XG (şu an Türkiye de yok ama getirtme olanağım var)
310.gr ağırlığında
6,2 Devirli
Bir turda : 103.cm sarıyor
2. olarak aklımdan geçen makina Biomaster SW
Bu makina ile ilgili bir arkadaşım ciddi bir biçimde aklımı karıştırdı. Ben 5000XG modelini düşünürken , o aklıma 5000 PG hatta ağırlığına takılma 4,6. devirli 6000 PG almam konusunda ciddi şekilde önerdi. Açıkçası kafam da karışmadı değil.
Aynı ayar bozucu arkadaşım ; Madem Hızlı devirli bir makina alacaksın ; Niye MGL rotora sahip daha fazla özellikle donatılmış , Yeni Sustain 5000XG düşünmüyorsun diye aklımı iyice bulandırdı.
Ana kullanım amacı Light Shore Jig - kısmen Shore Jig - ( Ara sıra da tekne avlarım oluyor - Derin su )
Shore Jig avında birinci önceliğim ne olmalıdır...?
Hızlı sarım mı ..?
Ağırlığa katlanıp , düşük devirli , torku daha yüksek , Güçlü ama biraz daha ağır bir makina mı?
Bu konu da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kullanmaktan çok sevdiğim , Stradic 5000FJ makinamı - Slow jig takımı almak uğruna sattım.
Sonrasında , gerek döviz kuru , gerekse de yüksek fiyatlar neticesinde , Slow jig takımı nı almaktan vaz geçtim.
Ama giden gitti bir kere... Şimdi de Nisan ayı öncesinde makinasız kaldım.
Mevcut kamışım : Shimano Speedmaster AX Powergame 300H 3.mt - 20-80.gr atar.
Bu kamış ile kombine edebileceğim , bir makine arıyorum. Bu konu da da siz değerli üstadlarımızın , hobidaşlarımızın önerilerine ihtiyacım var.
Aklıma gelen ilk makine
Shimano Stradic SW 5000 XG (şu an Türkiye de yok ama getirtme olanağım var)
310.gr ağırlığında
6,2 Devirli
Bir turda : 103.cm sarıyor
2. olarak aklımdan geçen makina Biomaster SW
Bu makina ile ilgili bir arkadaşım ciddi bir biçimde aklımı karıştırdı. Ben 5000XG modelini düşünürken , o aklıma 5000 PG hatta ağırlığına takılma 4,6. devirli 6000 PG almam konusunda ciddi şekilde önerdi. Açıkçası kafam da karışmadı değil.
Aynı ayar bozucu arkadaşım ; Madem Hızlı devirli bir makina alacaksın ; Niye MGL rotora sahip daha fazla özellikle donatılmış , Yeni Sustain 5000XG düşünmüyorsun diye aklımı iyice bulandırdı.
Ana kullanım amacı Light Shore Jig - kısmen Shore Jig - ( Ara sıra da tekne avlarım oluyor - Derin su )
Shore Jig avında birinci önceliğim ne olmalıdır...?
Hızlı sarım mı ..?
Ağırlığa katlanıp , düşük devirli , torku daha yüksek , Güçlü ama biraz daha ağır bir makina mı?
Bu konu da yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.