Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Helix7

_timsah_

Yeni Üye
Selamlar humminbird helix7 si gps kullanan arkadaslarin bu makine ile ilgili tecrubelerini ogrenebilirmiyim. Mesele en fazla gorebidiginiz derinlik nedir. Ben bu makinayi jig yapmak yapmak icin kullanmak istiyorum ancak kararsizim.

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selamlar humminbird helix7 si gps kullanan arkadaslarin bu makine ile ilgili tecrubelerini ogrenebilirmiyim. Mesele en fazla gorebidiginiz derinlik nedir. Ben bu makinayi jig yapmak yapmak icin kullanmak istiyorum ancak kararsizim.
Merhaba,
2 farkli balik bulucu deneyiminden sonra ben de Amazon uzerinden Helix 7 SI DI G2N modelini aldim.Henuz tekneye baglamadim ancak masamin uzerinde demo modunda kullaniyorum
Kullanimi cok kolay diye dusunuyorym.Daha once Raymarine var iken derin sularda maalesef sonuc alamiyordum.Bu cihaz ile 200 m civarinda sonuc alabilecegimi zannediyorum ki max derinlik 395 civari gorunuyor icinden cikan aynasi ile.Bircok arkadas almadan once Furuno onerdi ancak hem fiyat hem de alabilecegim Furuno modelleri izellik acisindan karsilastirdigimda Humminbird Helix 7 SI DI dan daha dusuk oldugundan Heliz 7 de karar vermistim.
Umarum memnun kalirsin.

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
GPS + Full Navionics harita yüklü olması sebebiyle ben de bir tane HELIX 7 CHIRP DS GPS G3 balık bulucu aldım.
Henüz tekneye bağlamadım..
Amaç dip balıklarını görmek tabi ki, yoksa ondan önce elimde olan Garmin Echo 550C modeli ile gerek sürüleri gerekse de dip konturunu gayet iyi yazdırıyordum.
Ama bu cihaz Chirp teknolojisi ve gelişmişliği sayesinde dip balıklarını da gösterecek gibi duruyor, tecrübeler oluştukça paylaşırım..

fatih1975

Üye
Adı
fatih yavaş
Kan Grubu
A Rh Pozitif
M
GPS + Full Navionics harita yüklü olması sebebiyle ben de bir tane HELIX 7 CHIRP DS GPS G3 balık bulucu aldım.
Henüz tekneye bağlamadım..
Amaç dip balıklarını görmek tabi ki, yoksa ondan önce elimde olan Garmin Echo 550C modeli ile gerek sürüleri gerekse de dip konturunu gayet iyi yazdırıyordum.
Ama bu cihaz Chirp teknolojisi ve gelişmişliği sayesinde dip balıklarını da gösterecek gibi duruyor, tecrübeler oluştukça paylaşırım..
Merhaba, Helix kurulumu yapabildinizmi?Tecrübeleriniz nelerdir paylaşırmısınız?
Saygıularımla

Seddülbahir

Aktif Üye
Adı
Serdar Altınbilek
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Henüz montajını yapmadım.
Evde menüler arasında gezip, youtube videoları izleyip optimum kullanım şartlarını kafama göre oluşturmaya çalışıyorum şu sıralar :)

atmaca210

Yeni Üye
Adı
Altan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Merhaba,
Kullanma sansiniz oldu mu deneyimleriniz nelerdir?
Bir de burda watt degeri onemli bildigim kadariyla. Kac watt bu alet bulamadim. Down,side imaging ozelliklerinin faydasini gordunuz mu, bu ozellikler icin fiyat farki deger mi. Bir de bu aletin kendi map i nasil kalite olarak. Navionics map almasam kullanisli mi kendi map i. Navionics marmara ve ege map i almak icin 2000 kusur vermek gerekior extra.

mc3fseera

Yeni Üye
Adı
mustafa ceylan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende uzun zamandır helix 7 alma konusunda kararsız kaldım. Bıraz deneyimimiz varsa yazma sansınız var mı. Ben yasadıgım bolgeyı ve taş olan yerleri biliyorum onun ıcın navionics olması şart degıl. Sadece 70 ıle 100 metre arasında balıkları yazdırabılıyormusunuz.
Saygılar herkese. Rastgele..

Scubahsn

Yeni Üye
Adı
Hasan sivri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bende helix 7 kullanıyorum burada yeni alanlar için kendim öğrenebildiğim kadarıyla tecrübelerimi paylaşmaya çalıştım. 70-100mt derinliklerde daha görüntü alamadım yada ben anlayamıyorum kullanımı kolay ve bi okadar detaylı bir cihaz extra derin için olan ayna var fakat 50mtden sonra olay değişiyor yada brn aynayı tam istenilen şekilde montajlayamadım. 400m de görüntü alabiliyorum net olmasada ama 50-150 arası ayarlayamadım daha