Her Atışta İpe Dolanan Jig

xmusti67

Üye
Tepki
37
Ödül
23
Herkese merhaba.
Son 1 haftadır Jig kullanımına merak sardım. Elimde 15 gr ve 20 gr savage gear Slim Minnow 2 adet Jig mevcut. Fakat bu jigler hemen her atışta aksiyon vermeye çalışırken ipe dolanıyor. Düz çekersem problem yok fakat aksiyon vermek istediğimde gerek üçlü kanca gerek önde ki asist muhakkak biri veya ikisi birden ipe takılıyor. Nerede yanlış yapıyor olabilirim? Sahilde atış yapıyorum. Kamış sgs6 7 - 35 makine fuego 3000c ip daiwa grand 0.16 mm.
Şimdiden teşekkür ederim.

Lider muhakkak kullanın. Jig ile yapılan avlarda aksiyon verilmez zaten. Kamışın ucunu suya doğru indirip düz sarım ile avlanılır. Yada 3-4 sarımda bir çok hafif jerk aksiyonu verilir. Eğer tekneden jig ile avlanıyorsanız 2-3 sarımda bir yukarı aksiyon verilir.

Jig de aksiyon verilmez derken hocam ?

Klipsin boyunu kontrol edin ağır gram jihlerde lideri halkaya bağlayıp halkayı kullanacağım jig e pense ile takıyorum boşluk olmuyor ve daha rahat aksiyon alıyor ayrıca makine sarım hızı düşük kalıyor olabilir yani ipi toplayamıyor ve dolaşıyor olabilir..

Lider muhakkak kullanın. Jig ile yapılan avlarda aksiyon verilmez zaten. Kamışın ucunu suya doğru indirip düz sarım ile avlanılır. Yada 3-4 sarımda bir çok hafif jerk aksiyonu verilir. Eğer tekneden jig ile avlanıyorsanız 2-3 sarımda bir yukarı aksiyon verilir.
Hocam siz kaşık ile karıştırdınız sanırım. Kaşıkta aksiyon vermiyorum zaten ama jigde hangi videoyu izlediysem herkes en azından jerk aksiyonu ile kullanıyor.

Klipsin boyunu kontrol edin ağır gram jihlerde lideri halkaya bağlayıp halkayı kullanacağım jig e pense ile takıyorum boşluk olmuyor ve daha rahat aksiyon alıyor ayrıca makine sarım hızı düşük kalıyor olabilir yani ipi toplayamıyor ve dolaşıyor olabilir..
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim saydığınız her sorun bende mevcut sanırım 😅 Kullandığım rapala klipsi biraz büyük ve bu sebeple Jig asisti sürekli klipsim içine giriyor ilk iş daha ufak bir klips alacağım. Makine sarım hızım 80 cm. Muhtemelen ben jerk işini biraz hızlı yaptığım için makine hızı jerk hızına yetişemiyor olabilir biraz daha yavaş jerk deneyeceğim.

Rapala gibi aksiyon verilmez onu söylüyorum. Sadece küçük jerkler verilir onuda arka arkaya yapmak balığı korkutur kaçırır. Ben lüferi, uskumruyu bile neredeyse düz sarımla alıyorum. Tekneden av yaparsam 3-4 sarımda bir yukarı zıplatırım o kadar.

Rapala gibi aksiyon verilmez onu söylüyorum. Sadece küçük jerkler verilir onuda arka arkaya yapmak balığı korkutur kaçırır. Ben lüferi, uskumruyu bile neredeyse düz sarımla alıyorum. Tekneden av yaparsam 3-4 sarımda bir yukarı zıplatırım o kadar.
Teşekkür ederim dediğiniz şekilde düz sarımda deneyeceğim.

İpe dolanıyor dediğinden arkadaşın kıyı avı yaptığını düşünüyorum tekne ayrı bir dünya..
Kıyıdan yaptığım jig avlarında yeri geliyor çok sert jerkler sonrasında düşüş aksiyonu yeri geliyor düz sarım düşüş aksiyonu gibi birçok farklı kombinasyon da aksiyon deniyorum daha önce jig ile lüfer yada uskumru almadım ama çok sayıda kuzu ve palazı ile denk geldim ki 80 Gr jig e çok sert aksiyon verirken de jig e yapıştığı çok oldu..
Özet geçmek gerekirse benden daha bilgili tecrübeli deneyimli olabilirsiniz hatta birçoğumuzdan da öyle fakat balıkçılık kesin hükümler verilecek bir iş değil hiç olmaz dediğiniz olur banko olur dediğiniz olmaz..
Saygılarımla..

Back