Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Her Atışta İpe Dolanan Jig

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim saydığınız her sorun bende mevcut sanırım 😅 Kullandığım rapala klipsi biraz büyük ve bu sebeple Jig asisti sürekli klipsim içine giriyor ilk iş daha ufak bir klips alacağım. Makine sarım hızım 80 cm. Muhtemelen ben jerk işini biraz hızlı yaptığım için makine hızı jerk hızına yetişemiyor olabilir biraz daha yavaş jerk deneyeceğim.
Deneyerek bulmak bence bu işin güzel kılan :) hedefte avcı balık varsa kaçan her zaman kovalanır arada avın hafif yavaşlaması da içgüdüsel olarak aha şimdi seni yakaladım hissini kabartıyor sanırım sonuç itibariyle at çek yaptığımız her ürün birer av , ava giderken avlanan da avcı :)

Erdem82

Daimi Üye
Adı
ERDEM
İpe dolanıyor dediğinden arkadaşın kıyı avı yaptığını düşünüyorum tekne ayrı bir dünya..
Kıyıdan yaptığım jig avlarında yeri geliyor çok sert jerkler sonrasında düşüş aksiyonu yeri geliyor düz sarım düşüş aksiyonu gibi birçok farklı kombinasyon da aksiyon deniyorum daha önce jig ile lüfer yada uskumru almadım ama çok sayıda kuzu ve palazı ile denk geldim ki 80 Gr jig e çok sert aksiyon verirken de jig e yapıştığı çok oldu..
Özet geçmek gerekirse benden daha bilgili tecrübeli deneyimli olabilirsiniz hatta birçoğumuzdan da öyle fakat balıkçılık kesin hükümler verilecek bir iş değil hiç olmaz dediğiniz olur banko olur dediğiniz olmaz..
Saygılarımla..
Sen Ege-Akdeniz taraflarında avlanıyorsun, arkadaş Karadeniz taraflarında avlanıyor. Ben hem Marmara hem Karadeniz de avlanıyorum. Senin avladığın balıklar sert aksiyonu seven balıklar. 80 gram jig kullanıyorum diyorsun zaten sert aksiyon versen de jigin ağırlığı sebebiyle suyun altında çok sert aksiyon alamaz. Sen shore jig yapıyosun, arkadaşta bende daha hafif takımla slowjig yapıyoruz. Bulunduğumuz konum shore jige müsait değil zaten. Bizim kullandığımız takımlar hafif olduğundan aksiyonda çok kasmanın anlamı yok. Yeri geliyor rapalayı bile düz sarmamız gerekiyor aksiyon vermeden o zaman atlıyor balık. Kesin hüküm vermem hiç bir avda ama en fazla başarıyı bu yöntemle alıyorum. 2-3 ay sonra Didim taraflarında av yapacağım yine aynı stille yine başarılı avlar yaparım.

Nedim Ceylan

Daimi Üye
Adı
Nedim Ceylan
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Jigin misinaya dolanma sorununu ben de çok yaşıyorum. Bu durum özellikle bazı tip jiglerde çok yaşanırken bazılarında çok daha az yaşıyorum. Jigin tasarımı ve ağırlık merkezinin konumu ile ilgili sanırım. Özellikle sert ve seri jerklerde kesinlikle dolaşıyor. Diğer sebep kıyı avlarında su üstüne yaklaşan jige bağlı misinamızın, jerk yapıldığı anda ileri fırlayan jigin gerisinde kalması durumunda oluyor. O halde yapılması gereken ilk atış sonrası jigi dibe indirmek, derinliğe göre 10-15 jerk sonrası sarımı kesip jigi tekrar dibe indirmek şeklinde olmalı.
Veya jerk aksiyonlarının daha kısa kamış hareketi ile yapmak gerek

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Sen Ege-Akdeniz taraflarında avlanıyorsun, arkadaş Karadeniz taraflarında avlanıyor. Ben hem Marmara hem Karadeniz de avlanıyorum. Senin avladığın balıklar sert aksiyonu seven balıklar. 80 gram jig kullanıyorum diyorsun zaten sert aksiyon versen de jigin ağırlığı sebebiyle suyun altında çok sert aksiyon alamaz. Sen shore jig yapıyosun, arkadaşta bende daha hafif takımla slowjig yapıyoruz. Bulunduğumuz konum shore jige müsait değil zaten. Bizim kullandığımız takımlar hafif olduğundan aksiyonda çok kasmanın anlamı yok. Yeri geliyor rapalayı bile düz sarmamız gerekiyor aksiyon vermeden o zaman atlıyor balık. Kesin hüküm vermem hiç bir avda ama en fazla başarıyı bu yöntemle alıyorum. 2-3 ay sonra Didim taraflarında av yapacağım yine aynı stille yine başarılı avlar yaparım.
3 gr jig den 120 gr jig e kadar jig kullanıyorum , light shorejig de shorejig de adına ne dersen de bunlara aksiyon vermeden av yapılması gerekiyor kısmına ben açıklık getirmek istedim , asıl avlak yerim marmara ve karadeniz yeri geliyor rapalayı sarmadan akıntının akışına bırakarak da av yapıyoruz ama konumuz rapala değil..
Şimdiden rast gelsin