Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hey Dostum Bu Lrf Harika Bir Şeymiş...

*GeniuS

Daimi Üye
Adı
Hasan Basri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
hemen bakıyorum , gramaj hafif kalacak ama aksiyonu verebiliriz umarım , daha ağır jighead kullansam sıkıntı olur mu ?
Asiyon verirsiniz fakat hissiyat sorunu olabilir karagöz sargoz sivriburun bunlar tecrübe ettiğim kadarı ile yeme kafadan dalıyor ve kesinlikle ilk hamlede almıyor vakumlar gibi 1 2 çekip 3 de çöküyorlar o sebepden yapacağınız aksiyonlar çok hafif ve olduğu yerde zıplatma şeklinde olması daha iyidir 2 sar dur 3 sar dur tarzı değilde yemi 2 3 cm zıplata zıplata getirme şeklinde ben genelde kamış ucu su seviyesine indirip zıplatmaya başlarım ufak ufak kamış baş hizasına gelene kadar oldukça yerinde saydırarak zıplatırım sonra kamışı suya indirip boşluğunu sararıp 3 5 tur fazladan sarıp yer değiştirip tekrar aksiyona gelirim ve karaya kadar bu şekilde gelirim genelde ya attığım yerde yada kıyıda dibimde dalar balık buda demek takip ediyor şüpheleniyor sanki son dakikaya kadar geliyor kayalara yaklaşınca yeme dalıyor

*GeniuS

Daimi Üye
Adı
Hasan Basri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu arada 2 ve 2,5 gram la aldıklarım da oldu fakat neden se 1,8 favorim oldu dibe inerken daha yavaş ve yüzme süresi uzadığı için olabilir yumuşak aksiyon alıyor

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
bu arada 2 ve 2,5 gram la aldıklarım da oldu fakat neden se 1,8 favorim oldu dibe inerken daha yavaş ve yüzme süresi uzadığı için olabilir yumuşak aksiyon alıyor
ben her ihtimale karşı bikaç farklı ağırlık alayım bari ,
iskeleden avlandığım için 8-10 merte dibe inmesi çok uzun sürebilir

M. Taha D.

Daimi Üye
Evet Shimano Dialuna 3-21 kamış var Oğlum kullanıyor, bende de Yamaga 85Tz nano 3-21 var, iki kamışı kıyaslarsam aksiyon ve erim konusunda hiçbir farkları yok, trofe balık denk geldiğinde kıyılatması ile ilgili bir fark var mı onu daha göremedik maalesef :) ama 3-21 gibi bir kamış ihtiyacı var ise Yamaga ya o kadar para vermeye gerek yokmuş onu gördüm :)
İki kamış arasında 28 gramlık bir fark var Melih hocam Yamaga 28 gram daha hafif.. sizce lrf disiplini için bu önemli bir fark değilmi? Hissiyat açısından? Dialuna S i almayı düşünüyorum da..

M. Taha D.

Daimi Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Baya direndim ama LRF ile sonunda tanıştım..

Ilk izlenim “hey Dostum bu harika bişeymiş” demek oldu

Öncelikle Makine için sevgili @KaNKuRT abime

Kamış için sevgili @karacicek arkadışma

Çok Çok Teşekkür ederim.

Dün gece makina kamışı kurdum ava çıktım 2 saatlik bir serüveni anlatıcam sizlere,

Hava harikaydı çok sisli sıfır rüzgar , kaymak gibi deniz…

Önce çok merak ettiğim ufak gramajlı (7-10 gr) sahtelerin atışı oldu , hiç abanmadan harika mesafelere gitti

1 saat kadar tüm sahteleri denedim nerdeyse , tabi aha dişli bu tarafa gelmediği için bişey alamadım.

Belki yukarlarda gezen levrek falan vardır umudu ile 1 saat kadar oyalandım.

Ondan sonra silikona geçtim,

Yıllardır silikonlarım vardı şimdiye silikonla daha 1 tane balık almış değilim.

Bol bol forumda lrf konularını okuduydum orlardan edindiğim bilgileri uygulamaya başladım , tabi yeni bir disiplin bu ama sanırım çok hızlı bir giriş yaptım yani okuduklarımı pratiğe çevirebildiğimi ilk iskorpit ile anladım.

Sonra sırayla yıllardır bekleyen silikonları tek tek denemeye başladım , baya iri 2-3 iskorpit daha aldım , sonra silikonun kuyruğu kesildi , iskorpit mi kopardı aşağıda yaprak mı vardı anlamadım,

Sıra Fiish kakiye geldi atar atmaz iskorpit yapıştı, sonra ileri attım 2 sar bırak 3 sar bırak yöntemini yapıyordum orta boy bi kırlangıç yapıştı (tabi 1,5-2 kg den aşağısını almıyorum denize iade) iskorpit harika bastı kalama falan kamış eğildi aha dedim orta boy bi ispendek (tabi daha makina ve kamışta yeni olduğum için ağırlık ve cinsi henüz kestiremiyorum) ama kırlangıçmış sonra Fiish kakininde kuyruğu gitti o da nasıl gitti anlayamadım

Sıra geldi duckfin shat silikona elimde yıllardır 2 paket bu silikondan vardı en çok onunla bir balık almış olmama sevindim sonunda işe yaradı

Ducfine geçen sene hırsız iğne yapmıştım , hırsız olunca silikona dokunanı alıyor fotodaki gibi minicik iskorpit bile geldi (denize iade)

Daka sonra birkaç iskorpit daha aldım nevale yeter dedim , avı bıraktım…

Umarım yakın zamanda güzel bir levrek ile trofesini alır takımım…

Ben normalde shimanocuyum ama daiwa regal gerçekten pürüzsüs ipek gibi ve oldukça güçlüydü , yani 2-3 kg levreği bu makinayla çok rahat alırım eminim bundan..

Kamış gerçekten harikaydı dipteki en ufak dokunuşu bile hissettim el ile avlansam bu kadar hissetmezdim…

Ama gördüğüm kadarı ile ilerde bana yine masraf var 0,50-7 gr arası bir kamış daha alırım ben çünkü kamışım 5-12

LRF yazılarında yazılan konuların taşları yerli yerine oturdu…

Takım bilgilerini merak eden arkadaşlarım aşağıda imzada yazıyor…

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hakan abi bu arada hayırlı.. böyle bir aksiyonla açılış güzel olmuş.. lrf disiplini gerçekten çok keyifli.. yurtdışında adamlar ultra light takımlarla hep büyük balık peşindeler biliyorlar nomıssızlar ağızlarının tadını.. :)

*GeniuS

Daimi Üye
Adı
Hasan Basri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
ben her ihtimale karşı bikaç farklı ağırlık alayım bari ,
iskeleden avlandığım için 8-10 merte dibe inmesi çok uzun sürebilir
tıklata tıklata indirin her daim aksiyon genelde hep aksiyon değişin 3 tık 4tık tık tık tık :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hakan abi bu arada hayırlı.. böyle bir aksiyonla açılış güzel olmuş.. lrf disiplini gerçekten çok keyifli.. yurtdışında adamlar ultra light takımlarla hep büyük balık peşindeler biliyorlar nomıssızlar ağızlarının tadını.. :)
Çok sağolasın , aynen güzel oldu....
şöyle 2-3 kiloluk balığı aldığımda nasıl mücadele edeceğim onun heyecanı var içimde... uzun uzun tadını çıkartıcam... :)
tıklata tıklata indirin her daim aksiyon genelde hep aksiyon değişin 3 tık 4tık tık tık tık :)
Mesaj alındı :) tık tık tık
Lrf olay kesinlikle tık tık :) bunu bildin mi hertürlü iş yapar :))))

cagrioz

Aktif Üye
Adı
ÇAĞRI Ö
Kan Grubu
A Rh Pozitif
@Çırak Çok teşekkür ederim desteğiniz için daha çok sorum olacak... :)

Balık olursa tabi spin ama malesef balık yok boş boş atıp çekiyoruz...
Gördüğüm kadarı ile Lrf de boş dönmek diye bişi yok o titreşim heyecan her zaman var gelen kaya balığı bile olsa heyecan sürekli var..
yarım kiloluk kırlangıç bile 3 kiloluk levrek gibi geliyor :))

Kesinlikle çok haklı bidahki balığa çıkmayı heyecanla bekliyorum...
Sırf boş dönmemek ve çok balık tutmak değil o heyecan ve kafa dağıtmak amaç olduğu için lrf takımı da yapacağım:)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Karagöz için en esaslı LRF yemi ne ise bütün tavsiyelere açığım uğraştırmayın beni iğneye mamun takmakla lütfen :)
hangi silikonlar ve hangi jigheadler , ve aksiyon nedir ? link olarak veya resim olarak olursa tavsiyeler çok müteşekkir olurum...
yazdıklarınıza bakıyorum hemen bu bahsettiğiniz berkleyin kokulu boru kurdunun aynısı değil mi ? bende 5-10 tane kaldıydı bakayım çantaya hemen
@BaşMinekolos
Berkley ürünleri evet çok iyi çok avcı ama isparilere meze olmakta daha çok başarılılar, geçenlerde İzmir de 3 saat te neredeyse 2 paket berkley sandworm hiç oldu Allahtan çantada Fujin baby worm ler vardı da günü kurtardım :) lastik gibi çek çek kopmuyor. 1 dal baby worm ile :) saatlerce avlanırsınız ve avcılıkları da çok iyi ayrıca.

Çantanızda bulunması gereken bir diğer silikon ise Marukyu Power İsome modelleri, bunların L boy olanları çok verimli 11cm olması lazım boyları isterseniz ortadan ikiye kesip kullanabilirsiniz veya tam boy olarak hırsız iğne li de kullanabilirsiniz. Ben geçenlerde Hedef Balık @Hamdi bey den bunların 5cm olanlarından aldım gayet başarılı görünüyor. Özellikle Pembe çok avcı ama bu silikonlarla verim alınamayan meralarda var.

Çantanızda bulundurmanız gereken bir diğer malzeme ise Stoperli hırsız iğne, İspari, Karagöz gibi arkadan tırtıklayan balıklarda çok yüksek oranda avcılığınızı arttırırsınız, benim vazgeçilmezlerim arasındadır hırsız iğneler.

Bahsettiklerim ile ilgili bir kaç fotoğraf paylaşmak istiyorum:

Berkley lerin soğuk mezeye dönüşmüş hali :)
Berkley1.jpg Berkley2.jpg

Hırsız iğne ile yakalanmış balıklar, fotoğrafın biri zaten hırsız iğne balığın ağzında iken çekildi ve silikon yukarıda bahsettiğim Fujin Baby Worm Turuncu rengi.
Hirsiz_Igne.jpg Hirsiz.jpg Hirsiz1_Berkley.jpg Hirsiz2Berkley.jpg Hrsz.jpg

Silikonun büyüklüğüne göre 7-8 numaralarını kullanabilirsiniz, 6 numara bir tık büyük gelebiliyor. Eğer bağlamayı biliyorsanız kendiniz yapın çünkü fotoğrafını paylaştığım hırsız iğnenin ipleri ile ilgili kopma problemleri yaşıyorum, zamanında almıştım çokça ama bittiği zaman bu markadan tekrar almam.
Foto.jpg

Veee benim için Lrf setimin en vazgeçilmez parçası olan ve stoğumda 10 adet tuttuğum en sevdiğim ve en verim aldığım sahtelerimden biri :)

Duo TotoShad 48S CCC0312 Gold Shrimp
20190922_224232.jpg

Son düzenleme:

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Çok teşekkürler abim eksik olma,
çok haklısınız arkadaşlar da sağolsunlar masraf etmem için sürekli tahrik ediyorlar :)
tavsiyenizi değerlendireceğim abi , fosfor derken glov mu ? mor ışıkla mı yapacağım ? normal ışık mı vuracağım ? her ikisi de var bende.
hepimize rast gelsin
Glov değil..
Beyaz ışık da olur ama mor ışık çok hızlı yüklüyor