Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hey Dostum Bu Lrf Harika Bir Şeymiş...

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
sahteyi dibe indirmek için boşluk verince ve aksiyonu kesince bazen balık takibi bırakabiliyor. Vuruş alıyorsanız ama balık yakalayamıyorsanız aksiyonu değiştirin, Lrf nin temeli aksiyondur.
Boşluk konusunu dün tecrübe ile farkettim , boşluk olmayacak kesinlikle :)

Faydalı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim , mini jigler için söyleyecek bişeyiniz var mı ? dün ondan da denedim ama sanırım onu beceremedim balık kandıramadım onları nasıl kullanacağız ?

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Valla büyük özendim size sabırsızlıkla takım yapacağım günü bekliyorum:) inşallah dediğiniz gibidir ama erimi etkiler diye düşünüyorum kamış da fazla zorlanırsa zamanla çat diye bir ses duyabiliriz:)
Zehire koşar adım gidiyorsunuz farkındamısınız bilmiyorum....

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Tebrikler Hakan
LRF ile güzel avlarla birlikte yeni masraf kapılarına da yelken açmış bulunuyorsun..
Duck Fin'lere kırmızı kafalı jig head tak. O siilikonlar aynı zamanda fosforludur. Işığınla onları aydınlatabilirsin.
Rast gelsin

M. Taha D.

Daimi Üye
Sormasan :p
Pişmanlık olmasın
şeytanın ben olmayım dermişim.

piyasa internet fiyatı 1985 TL cik :p
ama mağazadan kesinlikle daha ucuza alırsın ;)
Atar ve boy bana uygun fiyatı da idare eder ama sap kısmı çok uzun geldi kısa saplı kamışları tercih ediyorum genelde boyum kısa olduğu için.. :)

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
Atar ve boy bana uygun fiyatı da idare eder ama sap kısmı çok uzun geldi kısa saplı kamışları tercih ediyorum genelde boyum kısa olduğu için.. :)
@m"Taha"d
Sap kısmı spinden kısa lrf den uzun
bu sayede çok güzel atışlar yapabiliyorum
Tercih ederim kesinlikle ve pişman değilim ;)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boşluk konusunu dün tecrübe ile farkettim , boşluk olmayacak kesinlikle :)

Faydalı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim , mini jigler için söyleyecek bişeyiniz var mı ? dün ondan da denedim ama sanırım onu beceremedim balık kandıramadım onları nasıl kullanacağız ?
Rica ederim, Lrf avlarınız ile ilgili bir nebze olsun faydam dokunursa ne mutlu bana.

Denediğiniz jiglerin ağırlıkları kaç gram Hakan bey. Ben Lrf ile jig kullanımında 3-6gr arasında ki jigler ile en iyi verimi alabiliyorum, sonuçta atılan mesafe belli, bu mesafelerde su derinliği fazla olmadığı için jigin dibe yavaş yavaş ve süzülerek iniyor olması verimi arttırıyor, derinlik fazla olmayan meralarda 8-10-12gr gibi jigler le bende sonuç alamadım, ama iskele gibi yerlerde eğer su derinse 8-10gr lar denenebilir, aksiyonu da yine silikonlardaki gibi yana jerkler ve dikey jerkler ile deneyebilirsiniz.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@BaşMinekolos Nacizane bir tavsiyem daha olacak Hakan bey, ava her başladığınızda kalama ayarınızı mutlaka yapınız kullanılan sahteler her ne kadar küçük minik ve mikro boyda olsalar da büyük balıkların bile iştahını kabartan kolay ve zahmetsiz bir lokma gibi durdukları için büyük balık denk gelme ihtimaline çok açık bir disiplin bu lrf, ip ve lider kalınlıkları çok çok ince olduğu için takımı patlatıp balığın kaçmasını engellersiniz, ama kalama ayarını da makinenin ağzından değil MUTLAKA AMA MUTLAKA KAMIŞIN UCUNDAN YAPIN, makine ağzından elinizle hafif çekerek açabileceğiniz ayarda kalamayı kamış ucundan çektiğinizde kımıldatamazsınız bile, lrf disiplininde kalama ayarının kamışın ucundan yapılıyor olması çok çok önemli bir durumdur. Diğer sistemlerde de aynı önemde aslında ama spinde, sörf te ve yemlide ip&lider daha kalın olduğu için sistem bunu tolere edebiliyor.

KaNKuRT

Moderatör
Yönetici
Adı
Erkan
@BaşMinekolos Nacizane bir tavsiyem daha olacak Hakan bey, ava her başladığınızda kalama ayarınızı mutlaka yapınız kullanılan sahteler her ne kadar küçük minik ve mikro boyda olsalar da büyük balıkların bile iştahını kabartan kolay ve zahmetsiz bir lokma gibi durdukları için büyük balık denk gelme ihtimaline çok açık bir disiplin bu lrf, ip ve lider kalınlıkları çok çok ince olduğu için takımı patlatıp balığın kaçmasını engellersiniz, ama kalama ayarını da makinenin ağzından değil MUTLAKA AMA MUTLAKA KAMIŞIN UCUNDAN YAPIN, makine ağzından elinizle hafif çekerek açabileceğiniz ayarda kalamayı kamış ucundan çektiğinizde kımıldatamazsınız bile, lrf disiplininde kalama ayarının kamışın ucundan yapılıyor olması çok çok önemli bir durumdur. Diğer sistemlerde de aynı önemde aslında ama spinde, sörf te ve yemlide ip&lider daha kalın olduğu için sistem bunu tolere edebiliyor.
Kesinlikle güzel ve gerekli bir tavsiye ve uyarı
:harika: