Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Hey Dostum Bu Lrf Harika Bir Şeymiş...

*GeniuS

Daimi Üye
Adı
Hasan Basri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Merhaba Arkadaşlar,

Baya direndim ama LRF ile sonunda tanıştım..

Ilk izlenim “hey Dostum bu harika bişeymiş” demek oldu

Öncelikle Makine için sevgili @KaNKuRT abime

Kamış için sevgili @karacicek arkadışma

Çok Çok Teşekkür ederim.

Dün gece makina kamışı kurdum ava çıktım 2 saatlik bir serüveni anlatıcam sizlere,

Hava harikaydı çok sisli sıfır rüzgar , kaymak gibi deniz…

Önce çok merak ettiğim ufak gramajlı (7-10 gr) sahtelerin atışı oldu , hiç abanmadan harika mesafelere gitti

1 saat kadar tüm sahteleri denedim nerdeyse , tabi aha dişli bu tarafa gelmediği için bişey alamadım.

Belki yukarlarda gezen levrek falan vardır umudu ile 1 saat kadar oyalandım.

Ondan sonra silikona geçtim,

Yıllardır silikonlarım vardı şimdiye silikonla daha 1 tane balık almış değilim.

Bol bol forumda lrf konularını okuduydum orlardan edindiğim bilgileri uygulamaya başladım , tabi yeni bir disiplin bu ama sanırım çok hızlı bir giriş yaptım yani okuduklarımı pratiğe çevirebildiğimi ilk iskorpit ile anladım.

Sonra sırayla yıllardır bekleyen silikonları tek tek denemeye başladım , baya iri 2-3 iskorpit daha aldım , sonra silikonun kuyruğu kesildi , iskorpit mi kopardı aşağıda yaprak mı vardı anlamadım,

Sıra Fiish kakiye geldi atar atmaz iskorpit yapıştı, sonra ileri attım 2 sar bırak 3 sar bırak yöntemini yapıyordum orta boy bi kırlangıç yapıştı (tabi 1,5-2 kg den aşağısını almıyorum denize iade) iskorpit harika bastı kalama falan kamış eğildi aha dedim orta boy bi ispendek (tabi daha makina ve kamışta yeni olduğum için ağırlık ve cinsi henüz kestiremiyorum) ama kırlangıçmış sonra Fiish kakininde kuyruğu gitti o da nasıl gitti anlayamadım

Sıra geldi duckfin shat silikona elimde yıllardır 2 paket bu silikondan vardı en çok onunla bir balık almış olmama sevindim sonunda işe yaradı

Ducfine geçen sene hırsız iğne yapmıştım , hırsız olunca silikona dokunanı alıyor fotodaki gibi minicik iskorpit bile geldi (denize iade)

Daka sonra birkaç iskorpit daha aldım nevale yeter dedim , avı bıraktım…

Umarım yakın zamanda güzel bir levrek ile trofesini alır takımım…

Ben normalde shimanocuyum ama daiwa regal gerçekten pürüzsüs ipek gibi ve oldukça güçlüydü , yani 2-3 kg levreği bu makinayla çok rahat alırım eminim bundan..

Kamış gerçekten harikaydı dipteki en ufak dokunuşu bile hissettim el ile avlansam bu kadar hissetmezdim…

Ama gördüğüm kadarı ile ilerde bana yine masraf var 0,50-7 gr arası bir kamış daha alırım ben çünkü kamışım 5-12

LRF yazılarında yazılan konuların taşları yerli yerine oturdu…

Takım bilgilerini merak eden arkadaşlarım aşağıda imzada yazıyor…

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

demiştim demiyorum LRF ye başlarsan dayanamazsın diye 05 7 idealdir :) hayırlı olsun çok sevindim keyif almanıza nice trofli avlar dilerim ISOME YEŞİL VE KIRMIZI L BEDEN ALIP 2 GRM JİĞHEAD İLE DİBİ TARARSANIZ KARAGÖZ MEVSİMİ İRİCE KARAGÖZ SARGOZLAR ALIRSINIZ ŞUAN SİZİN ORANIN KAYNAMASI LAZIM :)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
demiştim demiyorum LRF ye başlarsan dayanamazsın diye 05 7 idealdir :) hayırlı olsun çok sevindim keyif almanıza nice trofli avlar dilerim ISOME YEŞİL VE KIRMIZI L BEDEN ALIP 2 GRM JİĞHEAD İLE DİBİ TARARSANIZ KARAGÖZ MEVSİMİ İRİCE KARAGÖZ SARGOZLAR ALIRSINIZ ŞUAN SİZİN ORANIN KAYNAMASI LAZIM :)
Hah valla çok yaşa soracaktım unuttum iyiki hatırlattın,
Öncelikle teşekkürler, zehri aldık bakalım, 0,5-7 orta vadede inşallah eğer biri aklımı çelmez ise :)
Minekoplar yalan oldu sanırım artık gittiler, dört gözle mırmır ve karagözleri bekliyoruz daha teşrif etmediler..
Karagöz için en esaslı LRF yemi ne ise bütün tavsiyelere açığım uğraştırmayın beni iğneye mamun takmakla lütfen :)
hangi silikonlar ve hangi jigheadler , ve aksiyon nedir ? link olarak veya resim olarak olursa tavsiyeler çok müteşekkir olurum...
yazdıklarınıza bakıyorum hemen bu bahsettiğiniz berkleyin kokulu boru kurdunun aynısı değil mi ? bende 5-10 tane kaldıydı bakayım çantaya hemen

Son düzenleme:

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif

cagrioz

Aktif Üye
Adı
ÇAĞRI Ö
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Abi merhaba:) 05-7 gr alırsam 5 gr lık kendo zero arise i verimli atabilir miyim sence? Ya da silikon varken gerek kalmaz mı diyorsun:)

BaşMinekolos

Moderatör
Adı
Hakan Kayhan
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Abi merhaba:) 05-7 gr alırsam 5 gr lık kendo zero arise i verimli atabilir miyim sence? Ya da silikon varken gerek kalmaz mı diyorsun:)
LRF kamışı spin kamış gibi değerlendirmemek lazım bence
spinde örneğin 10-40 kamışla en iyi erimi 20-25 gramlarda buluyoruz ya
Lrf de 5-12 kamışla 12-13 gramı çok rahat atabiliyorsunuz
bu şekilde düşünmek lazım , tabi ustalarım ne der diye açık kapı bırakayım , daha çok taze LRF ciyim hemen ukalalık yapmıyayım :)

cagrioz

Aktif Üye
Adı
ÇAĞRI Ö
Kan Grubu
A Rh Pozitif
LRF kamışı spin kamış gibi değerlendirmemek lazım bence
spinde örneğin 10-40 kamışla en iyi erimi 20-25 gramlarda buluyoruz ya
Lrf de 5-12 kamışla 12-13 gramı çok rahat atabiliyorsunuz
bu şekilde düşünmek lazım , tabi ustalarım ne der diye açık kapı bırakayım , daha çok taze LRF ciyim hemen ukalalık yapmıyayım :)
Valla büyük özendim size sabırsızlıkla takım yapacağım günü bekliyorum:) inşallah dediğiniz gibidir ama erimi etkiler diye düşünüyorum kamış da fazla zorlanırsa zamanla çat diye bir ses duyabiliriz:)

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Çırak
Aman allahım bunlar ne böyle, resmen hazine var orada...
yok yok ben bu kadar açılmayacağım...
yanlız karideslere bayıldım , kurşun sistemi enteresan ilk defa gördüm kaç gram o kurşunlar ?
Allah bilir tuzlu su görmeyen neler vardır orada...
Her suya ve hava ya uygun karides taşımakta fayda var :) , kurşunlar 7 gram Hakan bey.

soldan 2. teke tam bizim buraların tekesi
eminim burada iş yapar

Melih Hocam belliki LRF konusunda profluk derecesindesiniz.
şimdi size şunu sormak istiyorum , bu kırlangıç ve iskorpitleri yakaladığım sistemle levreği de yakalayabilir miyim ?
levrek için özel aksiyonlar varmı ?
genelde iskeleden avlanıyorum ve şunları uyguluyorum,
ileri atıp 2-3 tur sarım dibe indiriyorum tekrar
diğeri ise dire diklemesine dibe indirip kamışla balığı kaldırıp bir sağa bir sola indiriyorum.
ve dün bunları yaparken ipin boşluğunun olmaması gerektiğini anladım , boşluk olunca vuruş kaçırabiliyorum
vereceğiniz her türlü bilgiyi hücrelerime kadar işleteceğim :) şimdiden telekkür ediyorum
Lrf nin tekniği açısından öyle çok prof olmasam da gittiğim meralarda jig ve sahte çeşitliliği sayesinde keyif alacak kadar avlar yapabiliyorum. Meraların durumu malum balık sayısı çok çok az ama silikon kurt iş yapmazsa jig e geçiyorum o da yapmazsa sert sahte balıkları deniyorum, karidesti yengeçti filan derken çalışan bir şey illaki denk geliyor.

2-3 tur sarıp dibe indirdiğiniz aksiyonla levrek yakalama şansınız var, yavaş ve yana jerk aksiyonu da deneyebilirsiniz, boşluk vermeden ama, sahteyi dibe indirmek için boşluk verince ve aksiyonu kesince bazen balık takibi bırakabiliyor. Vuruş alıyorsanız ama balık yakalayamıyorsanız aksiyonu değiştirin, Lrf nin temeli aksiyondur.

Bir diğer önemli konu da bence kullandığımız zoka veya jighead lerin ağılıkları. O anki hava, su ve iklim şartları sebebiyle veya merada bulunan balık çeşitlerinin avlanma özellikleri sebebiyle bazen en dipten bazen orta sudan bazen de yüzeye yakın bölümlerden balıkları kandırabiliyoruz, dolayısıyla silikonları istediğiniz bölgede tutabilecek farklı ağırlıklarda zoka ve jigheadleri yanınızda bulundurmanızda fayda var.

Çırak

Daimi Üye
Adı
Melih
Kan Grubu
O Rh Pozitif
@Çırak , dialuna sende de vardı diye hatırlıyorum 3-21
Sizin düşüncelerinizi alsak birde ?
Evet Shimano Dialuna 3-21 kamış var Oğlum kullanıyor, bende de Yamaga 85Tz nano 3-21 var, iki kamışı kıyaslarsam aksiyon ve erim konusunda hiçbir farkları yok, trofe balık denk geldiğinde kıyılatması ile ilgili bir fark var mı onu daha göremedik maalesef :) ama 3-21 gibi bir kamış ihtiyacı var ise Yamaga ya o kadar para vermeye gerek yokmuş onu gördüm :)

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
O zaman ;

images (1).jpeg