Ilk Balık Avım

kursadustundag

Yeni Üye
Tepki
40
Ödül
15
Selamlar . Nihayet malzemeleri tamamlayıp deniz kenarına vardım . Girne antik limanında 2 saat kadar balık avlamaya calıstım .
10-40 atarlı 2,70 kamış , 4000'lik makina 0.16 ip ve 0,35 lider

Oltayı hazırlamam yarım saatimi aldı kolay gibi görünüyor ama zormuş gerçekten 😀
İlk atışımda Kendo Seabass Minnow 145f sahtem gitti . Sanırım düğümde bir hata yaptım sahte suya düşmeden lider koptu . Sonra tekrar bagladım baska sahtelerle . 2 saatin sonunda elim boş döndüm ama zevkliydi kim bilir balık avlayınca ne kadar zevkli olacak 🙂

Akşam saatleriydi hava kapalı az rüzgarlıydı . Balık avlayamamamın sebebi nedir sizce ? Ne yaparsam başarılı olabilirim .

Herkese rastgelsin

Herkesin yaşadıklarını yaşıyorsun, düğüm atamayıp sahte kaybetmek, dibe taktırıp sahte kaybetmek, Kalabalık yerlerde başkalarının oltasına taktırmak, vs. Bunları birçok yerde okuyor insan ama başına gelmeden de tam olarak anlamlandıramıyor. Uzun bir süre balık almak için beklentin yüksek olmasın, hata yap ip kopar sahte kaybet ama edindiğin tecrübeler hepsinden değerli olacaktır. Balık illaki olacaktır sabırlı olmak ve ilk başlarda balık alamamanın normal olduğunu bilmek lazım

İlk deneme için tebrikler Kürşad..
Olta atıp da malzeme kaybetmeyen arkadaşımız yok hiç. Hepimiz, en tecrübelisinden en acemisine kadar malzeme kaybediyoruz ama zaman içinde azalıyor bu durum.

Lideri bağladığın düğüm mü çözüldü, lider mi koptu, ana bedenden mi koptu?

Gelelim balık konusuna;
Burada avlaktaki balık durumu en önemli etken. Her ava gittiğimizde balık yakalamak mümkün olsa herkes balıkçılığı bırakır.. 🙂
Denemeye devam.

Herkesin yaşadıklarını yaşıyorsun, düğüm atamayıp sahte kaybetmek, dibe taktırıp sahte kaybetmek, Kalabalık yerlerde başkalarının oltasına taktırmak, vs. Bunları birçok yerde okuyor insan ama başına gelmeden de tam olarak anlamlandıramıyor. Uzun bir süre balık almak için beklentin yüksek olmasın, hata yap ip kopar sahte kaybet ama edindiğin tecrübeler hepsinden değerli olacaktır. Balık illaki olacaktır sabırlı olmak ve ilk başlarda balık alamamanın normal olduğunu bilmek lazım
İnşallah bakalım tesekkürler yorumunuz için
İlk deneme için tebrikler Kürşad..
Olta atıp da malzeme kaybetmeyen arkadaşımız yok hiç. Hepimiz, en tecrübelisinden en acemisine kadar malzeme kaybediyoruz ama zaman içinde azalıyor bu durum.

Lideri bağladığın düğüm mü çözüldü, lider mi koptu, ana bedenden mi koptu?

Gelelim balık konusuna;
Burada avlaktaki balık durumu en önemli etken. Her ava gittiğimizde balık yakalamak mümkün olsa herkes balıkçılığı bırakır.. 🙂
Denemeye devam.
Albraid atmıştım düğüm çözülmüş olabilir ipin ucu kopuk gibi değildi. Sonra tekrar denedim baya atış yaptım kopmadı. 2 saat sonra kamış halkalarında ip düğüm yapınca toplayıp eve döndüm bugğn akşam yine deneyecegim

İnşallah bakalım tesekkürler yorumunuz için
Albraid atmıştım düğüm çözülmüş olabilir ipin ucu kopuk gibi değildi. Sonra tekrar denedim baya atış yaptım kopmadı. 2 saat sonra kamış halkalarında ip düğüm yapınca toplayıp eve döndüm bugün akşam yine deneyecegim
Kuş gözü - düğüm sorunları özellikle su üstü maket kullanımında çok olur.
Engellemenin yolu 3-5 atışta bir misinayı parmaklar arasında sıkarak sıkı şekilde sarmaktır.

balık yakalamak zor değil balığın olduğu yeri bulmak zor deneye deneye bölgeleri tanıyacan
balıkları görmeye çalışacan zıplıyan kovalıyan varmı denizi takip edecen
olta atanlara soracan neler yakalıyorlar
nerede ne çıkıyor

balık yakalamak zor değil balığın olduğu yeri bulmak zor deneye deneye bölgeleri tanıyacan
balıkları görmeye çalışacan zıplıyan kovalıyan varmı denizi takip edecen
olta atanlara soracan neler yakalıyorlar
nerede ne çıkıyor
Abi aslında iş hayatım çok yoğun vakit yok ama olan vaktimi de faydasız şeylere harcamak istemediğimden bu hobiye yöneldim . Akşamları çıkayım stresimi atayım hem gezerim hem hava alırım hem de zevkli bir şeyle meşgul olurum diye düşündüm . Çok yer gezme fırsatı yok ama kim bilir belki balık beni alıkoyar daha cok zaman ayırırım 🙂 Nasip

Selamlar . Nihayet malzemeleri tamamlayıp deniz kenarına vardım . Girne antik limanında 2 saat kadar balık avlamaya calıstım .

Oltayı hazırlamam yarım saatimi aldı kolay gibi görünüyor ama zormuş gerçekten 😀
İlk atışımda Kendo Seabass Minnow 145f sahtem gitti . Sanırım düğümde bir hata yaptım sahte suya düşmeden lider koptu . Sonra tekrar bagladım baska sahtelerle . 2 saatin sonunda elim boş döndüm ama zevkliydi kim bilir balık avlayınca ne kadar zevkli olacak 🙂

Akşam saatleriydi hava kapalı az rüzgarlıydı . Balık avlayamamamın sebebi nedir sizce ? Ne yaparsam başarılı olabilirim .

Herkese rastgelsin
Olta attığınız süreçte, bulunduğunuz bölgede belki de;
1- balık yoktu,
2- balık vardı ama yeme saldırgan olmadığı bir zamandaydı,
3- balık vardı ama sizin denemediğiniz bir derinlikteydi,
4- balık vardı ama kullandığınız yemlerin, renkleri boyları aksiyonları uygun değildi,
5- balık vardı ama kullandığınız yemleri, çekiş hızınız uygun değildi.

Herkese rastgelsin

Kıbrıs balık cenneti liman içine değilde dışarı atmanı öneririm kıyıdaki son otel ile liman arasındaki rıhtım kendini geliştirmen için çok uygun
30 gr mavi, pembe ve krom parlak üç renk 30 gr jig edin
Jiglerin arka çarpma iğnelerini çıkarıp irice arka ucu delikli tekli iğnelerden çarpma iğnenin takılı olduğu halkaya takıp atışlara başla jig dibe indikten sonra aralıksız
Hızlıca çekip yavaşça boşunu sar
Veya hızlıca düz sarım yap
Dibe takılma ihtimali jig kıyıya yaklaştıkça artar bu yüzden jig yaklaşınca takmamak için hızlı düz sarımla sarıp yeniden atış yapabilirsin
Rast gelsin

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Back