İLK SPİN TAKIMIM VE KAMIŞ KONUSUNDA TAVSİYELERİNİZE İHTİYACIM VAR

Hayırlı olsun. Ben OKUMA VSYSTEM 270 10 - 40 kullanıcısıyım ve çok memnunum çevremdeki aynı kamışa sahip olan arkadaşlarımda öyle, bu kamış işinizi en iyi şekilde görecektir içiniz rahat olsun.
Peki çok esnek oluşu hakkında söylenen eleştiriler ne derece doğru.sarozda kullanacak olmam ne gibi bir olumsuzluk getirecektir

Abi bende onu düşünüyorum.wtd aksiyona çok daha rahat gelecek bir kamış.
Sadece wtd mi 😀 Yok ona da gelir başka aksiyonlara da gelir. Eğer söz konusu aksiyon vermekse tabii... Eğer söz konusu uzağa atışsa eğer gene aernos derim. Neden? Fast aksiyon bir kamış ve yapıştırdın mı gider... 10 - 15 kg lık balıklarla canavar gibi oynarsın diye düşünüyorum. Kötü tarafı sap kısmı kısa geldi bana, birde halkaları düzgün dizilmiş ama biraz yüksek iple kullanılır mı evet ama örgünün kılavuza sarılma olayı daha çok olur mu sanırım... Bu arada atıyorum ve kamışa göre değişir tabii, ama uzağa erimi sahteleri baz alarak söylüyorum; mesela 10 - 50 bir kamışla en iyi atışı 20 gr civarında sahtelerle edinirsin bunu da göz önünde bulundur.

2.70 10-40 v system kullandım. tecrübem kamış siz kırmadığınız sürece kırılmıyor amma ve lakin aşırı esnek olduğu için balığın çevirmede sıkıntılar yaşıyorsunuz. yanlış bilmiyorsam 20-60 atarlısıyla arasında 15 gr fark var bu farkla ne kadar sertlik kazandırılmıştır bilemem. yine de alacaksanız 20-60 almanızı tavsiye ederim. çünkü 10-40 kullanırken ağır sahteleri (33 g civarı) kullanmak çok yoruyordu. Okuma salinaya geçeli rahata kavuştum diyebilirim.

2.70 10-40 v system kullandım. tecrübem kamış siz kırmadığınız sürece kırılmıyor amma ve lakin aşırı esnek olduğu için balığın çevirmede sıkıntılar yaşıyorsunuz. yanlış bilmiyorsam 20-60 atarlısıyla arasında 15 gr fark var bu farkla ne kadar sertlik kazandırılmıştır bilemem. yine de alacaksanız 20-60 almanızı tavsiye ederim. çünkü 10-40 kullanırken ağır sahteleri (33 g civarı) kullanmak çok yoruyordu. Okuma salinaya geçeli rahata kavuştum diyebilirim.

ben kamışı aldım zaten 10-40 olanını acaba shimano aernos a yada baska birmodeline geçeyim mi diyorum.bahsettiğiniz bu esneklik başlangıç ta olduğumdan bana sıkıntı yaratacaktır sanırım

shimano aernos hakkında bilgim yok etrafımda kullanan olmadığı için. ama biraz daha sert bir kamışa geçmenizi tavsiye ederim. ama avlanacağınız mera sahil ise pek farketmez kullanabilirsiniz.

Back