Muhayyer
Daimi Üye
Fotoğrafta da görülen kafadaki önde toplama sorununu yalnızca iki kişi mi farkettik?
Kardeşim emin ol bu kuş gözü dolanma problemin ipin markasından değil sararken hatalı sarımdan kaynaklanıyor bu hatayı çoğumuz yaparız yada yapardık bobinden gelen misinayı bobini serbest bırakarak sararsak yani misina bobin deliğinin eksenine paralel yönde çıkarak makineye sarılursa her bir turda gelen misina her turda bir 360 derecelik burulmaya maruz kalır buda atış anında misina boşaldığında aniden kuş gözü olmasına sebep olur doğru sarım misinanın yada ipin bobinden bobini döndürerek çıkmasıdır yani misina bobin elsenine dik şekilde bobini döndürerek makinadan sarılmalıdır iki kişi bu işlemi daha rahat yapar nacizane tarif etmem gerekirse bir eşine dostuna bobinin deliğinden bir kalem yada çubuk sokarak elinde tutmasını ve sen sararken bobinin dönmesi sırasında bobine eliyle baskı yaparsa yani ip tatlı sıkı sarılırsa emin ol hiç sorun kalmayacaktır emin ol ipin markasıyla hiç alakası olmadığını göreceksin inşallah yardımcı olmuşumdur
Hayır farketmez ip bobinden dönerek ve hafif sıkı gelsin yeterBu sarımda bobini dik tuttuğumuzda ipin alt veya üst taraftan gelmesi fark eder mi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kardeşim emin ol bu kuş gözü dolanma problemin ipin markasından değil sararken hatalı sarımdan kaynaklanıyor bu hatayı çoğumuz yaparız yada yapardık bobinden gelen misinayı bobini serbest bırakarak sararsak yani misina bobin deliğinin eksenine paralel yönde çıkarak makineye sarılursa her bir turda gelen misina her turda bir 360 derecelik burulmaya maruz kalır buda atış anında misina boşaldığında aniden kuş gözü olmasına sebep olur doğru sarım misinanın yada ipin bobinden bobini döndürerek çıkmasıdır yani misina bobin elsenine dik şekilde bobini döndürerek makinadan sarılmalıdır iki kişi bu işlemi daha rahat yapar nacizane tarif etmem gerekirse bir eşine dostuna bobinin deliğinden bir kalem yada çubuk sokarak elinde tutmasını ve sen sararken bobinin dönmesi sırasında bobine eliyle baskı yaparsa yani ip tatlı sıkı sarılırsa emin ol hiç sorun kalmayacaktır emin ol ipin markasıyla hiç alakası olmadığını göreceksin inşallah yardımcı olmuşumdur
Nedemek gökhan bey ben teşekkür ederimÇok sağolun hocam gayet güzel açıklamışsınız uğraşmışsınız.ben misinayı boş başka bi makineye sardım.ondan tekrardan kendi makineme çok sıkı bi şekilde sardım bugün avda herhangi bi problem yaşamadım.değişik ağırlıklarda sahteler de attım hiçbir sıkıntı yaşamadım.inş bi daha da yaşamam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İp misinalar'da kuş gözü olayı'nın bir çok sebebi vardır .
İç etkenler
1.Kullanılan ip kalınlığı ( pe ) değeri makine ve kamış üzerin'de yazan değerler ile farklı olması .
2.Makine kafasına gereğin'den fazla ip sarılması ( makine kafasın'da ipin hudu'dunu belirleyen çizgiden daha az ip sarmak en sağlıklısı )
3.Makine kafasına ip sararken gevşek sarılması ( ipi su ile ıslatıp ilk sarım yapılırsa daha sıkı ve sağlıklı olur )
Dış etkenler
1.Rüzgarlı havalar'da maketi attıktan sonra ipin boşluğunu alırken ipin kafaya gevşek sarılması ( en çok yaşanan )
2.Makine atkı teli'nin eğilmesi düzgün sarımı bozduğu için kuş düğümü sorunu olabiliyor
3.Atış tekniğin'den kaynaklanan