Ip Misina - Monoflament Misina

Tepki
72
Ödül
23
Merhabalar, spin setup dizme arifesindeyim makaraya ip misina mı sarmalıyım yoksa monoflament msinia mı ? AliExpress'den 0.16 8 örgülü ip misina aldım fakat babam içime kurt düşürdü, "ip misinayla atamazsın" - "gam yaptırırsın" gibi gibi şimdi de arafta kaldım sizin görüşleriniz nedir ?

Makara: Okuma ALARİS ALS-40

Kullandığınız ekipman örgüye uygunsa birkaç detaya dikkat ederek kullanabilirsiniz. Pek zorluk yaşamazsınız diye tahmin ediyorum

Ip misina monoya göre daha az esner, bu da avda size daha fazla keyif verir, balığın vuruşunu daha net hissedersiniz.
Mono'ya göre daha incedir ama çok güçlü çekerlere sahiptir yani daha güçlüdür.
Iyi makine ve iyi kamış kombinasyonu ile ip misina monoya göre atış erimi konusunda daha iyi.
Gam konusunda dikkatli kullanırsan sıkıntı da yaşamazsın. Dünya ip misinaya dönüyor artık, bence ayak uydurmak iyidir.

Merhabalar, spin setup dizme arifesindeyim makaraya ip misina mı sarmalıyım yoksa monoflament msinia mı ? AliExpress'den 0.16 8 örgülü ip misina aldım fakat babam içime kurt düşürdü, "ip misinayla atamazsın" - "gam yaptırırsın" gibi gibi şimdi de arafta kaldım sizin görüşleriniz nedir ?

(link)

(link)

Kullanmaya alışmakla alakalı bir durum. Rüzgarlı havalarda ip misina dolaşması sorunu yaşayabilirsin. Atmak istediğin sahtelerin ağırlıkları, kamış makine kombinasyonu vs dikkat edersen ip misina daha keyifli, erim mesafesi de monoya göre daha iyidir.

aliden hangi pi aldın her ip dolaşma yapmıyor kullanmadan önce ipi ıslatırsan sıkıntı olmaz ilk atışlarda fazla abanma ip suyu yiyince sıkıntı yapmaz kaplamalı ipler tercih etmek lazım ben çinden şuan a kadar aldığım ipler içince daiwa turnument in kayganlığını beyendim ama pahalı diye genelde kasking power alıyorum gayet güzel ipte de çürüme sıkıntısı oluyor bir ipi sezonluk almak yada kaliteli almak mı lazım bilmiyorum ama ucuz olduğu için sezonu bitirse yetiyor.

aliden hangi pi aldın her ip dolaşma yapmıyor kullanmadan önce ipi ıslatırsan sıkıntı olmaz ilk atışlarda fazla abanma ip suyu yiyince sıkıntı yapmaz kaplamalı ipler tercih etmek lazım ben çinden şuan a kadar aldığım ipler içince daiwa turnument in kayganlığını beyendim ama pahalı diye genelde kasking power alıyorum gayet güzel ipte de çürüme sıkıntısı oluyor bir ipi sezonluk almak yada kaliteli almak mı lazım bilmiyorum ama ucuz olduğu için sezonu bitirse yetiyor.

(link)

Aldım, daha önce dip oltalarında kullandığım ip fakat spinde ne türlü tepki alırım bilemiyorum

(link)

Aldım, daha önce dip oltalarında kullandığım ip fakat spinde ne türlü tepki alırım bilemiyorum

o üründe güzel bende bir ara düşündüm ama çeker testi videolarından sonra kaskint e devam dedim 8 kat kastking henüz almadım ama 8 kat seaknight size sorun yapma makinanız da sorun yapmaz oltanın en uç halkaları çoksa ve küçükse sorun yapabiliyor ama oda ipe göre mesela ben 8 kat nippon isema 0,18 ip ile kuş gözü düğüm sorunu yaşadım avımı çileye çevirdi daha sonra kastking 4 kat aldım aynı makina olta ile herhangi bir sorun olmadı.

Öncelikle selamin aleykum bende ikiside var ip su ustunatarsan kzellikle aksiyonu daha iyi iletir ve hareketlerin kusursuz olur mono esner ve iyi iletmez ip daha uzağa atar diyolar ama bu iyi isen olur doktormat çek diye bir kanal var orda ada mono ile uzaga atiyor éger bu konuda kuskun varsa mono al derim ip dolanirsa acilmaz ve aldinmi iyi hir ip alman lazim en az daiwa tournament yada shimano olur berkley olur bunlarin metresi yaklasik 1 tl bende var gereksiz zaten karisinca acamiyorsun ziyan olur mono ise rahattir ucuzdur az gorunur bence yeni isen bu islerde mono al

Back