Ip misina tavsiye

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Semih09
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Arkadaşlar sormayı unuttuğum birşey oldu şimdi.kıyıdan beklemeli av için makineye kendo 4 örgü misina alacağım 0.18 mm kalınlığında, 75-100 maksimum 125 gr kurşun kullanacağım.beden ve köstek için fc misina öneriliyor görünmezlik açısından.hangi kalınlıkta misina almalıyım ? Beden için ayrı köstek için ayrı sipariş vericem 100 gr kurşunu kaldırabilecek beden kaç mm kalınlığında olmalı? Hedef balığım mırmır lidaki çipura kefal vb balıklar.kösteklerin ince olması avcılığı arttırıyor deniyor buna pek dikkat etmiyordum açıkçası bugüne kadar, acemilik işte.birde bu şok misina olayı var benim böyle birşey yapmama gerek var mı? İşin içine girdikte teferruatlar artıyor çok karmaşık bir işmiş balık işi 🙂 oltayı al yem tak balık tut olmuyormuş öğrendim.

selam hocam, burada benden çok çok iyi üstadlar var onların yorumu çok daha önemli. benim yorum yapma sebebim ise bu soruları 5-6 ay önce ben soruyordum kendi kendime.
öncelikle şunu belirteyim bu kendi av şeklim için bulduğum bir çözüm, üstadlar daha teknik ve daha düzenli bir sistem önerebilirler. benim misina seçimim hem kamış, hem hedef balığım (senin saydıkların için) hemde makinemin drag gücüne göre oldu. makinenin drag gücü 13-15kg maximum, saydığın balıklarda bu kg' da balık yok gibi fakat hedef balığım değişirse, en azından bu kg' larda sıkıntı çekmemek için daiwa 8 örgü 18-20mm kullanıyorum, mumlu su tutmayan güzel bir misina (biraz pahalı ama bir sefer alıyorsun). monofilament misinayı dolgu olarak kullandım ilk başta fakat 2-3 kullanımdan sonra misinanın ip' i kustuğunu gördüm ve dolgudan vazgeçip direk ip misina sardım. beden ve köstek için fc misinadan şaşmamanı ve 35 mm tavsiye ederim, 125gr' ı abanarak atıyorum banamısın demiyor. ben aynı misinayı (35mm) köstek olarakta kullanıyorum ve avcı olarak gayet başarılı fakat dikkat etmen gereken bir husus varsa oda misina gam yaptığı zaman hemen değiştirmendir, yoksa balığı çekerken belli bir kafa atmadan dolayı sadece kurşun gelebilir 🙂 şok lider olayına gelirsek, makinada kullandığın misina ince olduğundan atarken yükün bindiği yerin dayanıklı olması, buna bağlı daha uzun atış yapabilmen için ve takılma anında makinandaki sarılı misinadan kayıp vermemen için kullanmanı tavsiye ederim, ben 50-60 cm kullanıyorum ama kamış boyu+ makinada 3 tur saranda var (daha önce bende öyle yapıyordum fakat tasmalamada fazla esnek olduğundan vazgeçtim). seninde dediğin gibi oltayı al yem tak balık tut olmuyoi olur olurda hedef balığın kıraça, istavrit olursa olur 🙂 şimdi yavaş yavaş büyük balık için öğrenmeye başlayacağım (kofana, sinarit, trança) buda yeni kamış, yeni makina, yeni misinalar, yeni iğneler vs. vs. demek 😛p

Arkadaşlar sormayı unuttuğum birşey oldu şimdi.kıyıdan beklemeli av için makineye kendo 4 örgü misina alacağım 0.18 mm kalınlığında, 75-100 maksimum 125 gr kurşun kullanacağım.beden ve köstek için fc misina öneriliyor görünmezlik açısından.hangi kalınlıkta misina almalıyım ? Beden için ayrı köstek için ayrı sipariş vericem 100 gr kurşunu kaldırabilecek beden kaç mm kalınlığında olmalı? Hedef balığım mırmır lidaki çipura kefal vb balıklar.kösteklerin ince olması avcılığı arttırıyor deniyor buna pek dikkat etmiyordum açıkçası bugüne kadar, acemilik işte.birde bu şok misina olayı var benim böyle birşey yapmama gerek var mı? İşin içine girdikte teferruatlar artıyor çok karmaşık bir işmiş balık işi 🙂 oltayı al yem tak balık tut olmuyormuş öğrendim.[/QUOTE

kendo nun yeşil ipini bende yeni aldım 0,18 mm 4 kat örgülü bir ip. 35 tl ye aldım balık malzemesı satan yerden. 120 mt. uzunlugunda 9 kg galıba çekeri. kullandığım ilk ip olduğundan diğer iplere göre farkı nasıldır bilemem ama mono misinalara göre çok daha güzel. 120 mt. ipin önüne 0,35 mm monoflement misinadan 15 mt. relik şok leader yaptım. kullandıgım ağırlık 125 gr. ve şu ana kadar hiç misina kopması yaşamadım. ulastıgım mesafeler 110 mt. cıvarında. köstekte ise 0,30 mm floracarbon misina kullanıyorum. şu ana kadar aldığım en buyuk çupra balığı oldu 1,200 gr. geldi.

Arkadaşlar sormayı unuttuğum birşey oldu şimdi.kıyıdan beklemeli av için makineye kendo 4 örgü misina alacağım 0.18 mm kalınlığında, 75-100 maksimum 125 gr kurşun kullanacağım.beden ve köstek için fc misina öneriliyor görünmezlik açısından.hangi kalınlıkta misina almalıyım ? Beden için ayrı köstek için ayrı sipariş vericem 100 gr kurşunu kaldırabilecek beden kaç mm kalınlığında olmalı? Hedef balığım mırmır lidaki çipura kefal vb balıklar.kösteklerin ince olması avcılığı arttırıyor deniyor buna pek dikkat etmiyordum açıkçası bugüne kadar, acemilik işte.birde bu şok misina olayı var benim böyle birşey yapmama gerek var mı? İşin içine girdikte teferruatlar artıyor çok karmaşık bir işmiş balık işi 🙂 oltayı al yem tak balık tut olmuyormuş öğrendim.

kendo nun yeşil ipini bende yeni aldım 0,18 mm 4 kat örgülü bir ip. 35 tl ye aldım balık malzemesı satan yerden. 120 mt. uzunlugunda 9 kg galıba çekeri. kullandığım ilk ip olduğundan diğer iplere göre farkı nasıldır bilemem ama mono misinalara göre çok daha güzel. 120 mt. ipin önüne 0,35 mm monoflement misinadan 15 mt. relik şok leader yaptım. kullandıgım ağırlık 125 gr. ve şu ana kadar hiç misina kopması yaşamadım. ulastıgım mesafeler 110 mt. cıvarında. köstekte ise 0,30 mm floracarbon misina kullanıyorum. şu ana kadar aldığım en buyuk çupra balığı oldu 1,200 gr. geldi.

Back