İp misina ve lider misina hk bir kaç soru

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sekko
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Sekko

Üye
Tepki
51
Ödül
23
Merhaba arkadaşlar malumunuz hobide yeni sayılırım. İlk kamışım Shimano vengeance 360 50-100 Gr atarlı lightsurf / sazan kamışı. Buna makine olarak da Shimano nexave fi 4000 hg makine almıştım. Makineyi aldığım yerde başta misina dolgu sonrasına da 0.18mm fujin hex braid 4x ip sardı arkadaş. Fakat acemilikten ve avlandigim yerdeki rüzgardan kaynaklı ip sürekli karıştı yada kuş gözü oldu ve baya azaldı . Bu kadar kaldı IMG_20220904_193914.jpg
Sonrasında ben surfün bana uygun olmadığına kanaat getirerek
Fujin sniper 240 cm 10-40 atarlı spin bir kamış daha aldım ve shimano nexave 4000 ile kombinledim . Lider olarak da caperlan flurocarbon kaplama 0.30 misina kullanıyorum.

Şimdi sorularım şunlar

Spin için fujin hex braid 4x 0.18 mm misina iyi midir yoksa kalın mi gelir sizce?
8x 0.15mm pe ip misinaya geçsem karışma ve kuş gözü açısından rahat eder miyim ?
Kullandığım misina 0.18 ve caperlan fluro kaplama 0.30 misina uyumlu mudur?
Ve resimde göstermiş olduğum sarimin altına biraz daha dolgu yapmalı mıyım?

Spin için 8x 0,16 kendo al daha iyi olur.
0,30 fc lider gayet iyi
Sarımın altına daha dolgu yapman gerekir. Baya bi boşluk kalmış.

Spin için 8x 0,16 kendo al daha iyi olur.
0,30 fc lider gayet iyi
Sarımın altına daha dolgu yapman gerekir. Baya bi boşluk kalmış.
Verdiğin bilgiler ölçüsünde ipim bitene kadar altına dolgu yapıp kullanırım. Bittiği zaman 8x kendo 0.15 -0.16 yada remixon fusion 8x 0.16 mm alırım diye düşünüyorum . Hem atar biraz artar hem karışma problemi çözülür

Verdiğin bilgiler ölçüsünde ipim bitene kadar altına dolgu yapıp kullanırım. Bittiği zaman 8x kendo 0.15 -0.16 yada remixon fusion 8x 0.16 mm alırım diye düşünüyorum . Hem atar biraz artar hem karışma problemi çözülür
Slm remixon fusion alma çok su tutuyor ve gerçek kalınlıkta değil ,rengi de hemen atıyor.

Remixon kesinlikle kullanma hem çok su tutuyor hem de inanılmaz kuşgözü yapıyor. Uygun fiyatlı ip olarak Kendo dan şaşma. Bütçeyi biraz zorlayıp alabilirsen Gosen 1,5pe tavsiye ederim.

Remixonu eliyorum ozaman , f/p olarak kendo ideal oluyor
Merhaba, Bir kaç arkadaş 0,15 kendo 8x spinning serisi ip kullanıyoruz. Kuşgözü vb. yaşayan olmadı. Tabi ki kaliteli japon iplere göre biraz su tutuyor ama fiyat performans açısından gayet yeterli. Bu konuda fazla macera aramamak lazım zira sorun çıkması durumunda alınan ip komple çöp oluyor.

Merhaba, Bir kaç arkadaş 0,15 kendo 8x spinning serisi ip kullanıyoruz. Kuşgözü vb. yaşayan olmadı. Tabi ki kaliteli japon iplere göre biraz su tutuyor ama fiyat performans açısından gayet yeterli. Bu konuda fazla macera aramamak lazım zira sorun çıkması durumunda alınan ip komple çöp oluyor.
Bir ipe 450-500 lira vermek hem bana saçma geliyor hemde bütçeme uymuyor . Pahalı iplere göre dezavantajı tabiki olacaktır fakat işten vakit kaldıkça bu sporu hobi olarak yapan bir insan olarak kendo bana yetecektir

Bende 3-21 light spin kamışımla remixon fusion 8x 0.13mm olanı kullanıyorum. Makinem aria 20 olmasına rağmen hiç kuşgözü yada düğümlenme olmadı. Hatta Mersin-Karaduvar limanında avlanırken çok büyükçe bir tospağaya taktım jigi. Jig'in assisti koptu ama ipi koparmadı hayret etmiştim 🙂 Su tutma olayına bişey diyemem ama 8x ip 4x ipten her türlü iyidir. Hem erim hem dayanıklılık konusunda 8x ipleri tercih etmenizi öneririm.

Merhabalar ;
Daha önce gosen - kairiki kullanan biri olarak bu sene kendo almaya karar verdim İstanbul'da özellikle spin avlarında çok fazla karışma dolaşma olabiliyor hatta kalabalık olmasa bile akıntıda yanımızdaki arkadaşla birçok kez birbirimizi yakalıyoruz 🙂 Sahtenin iğnesi ipin içine giriyor ve ordan yara veriyor sonrasında atışta genelde o noktalardan ip patlıyor sahtenin arkasından moral bitmiş bir şekilde bakakalıyoruz bu sezon tüm dolaştığım durumlarda kendim olaya el atıyorum ve ipin içine iğne girmesi olmuşsa ordan ipi kesiyorum ip eksildikce de alttan dolgu yapıyorum şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım fakat bir sonraki alacağım ipten numune alıp kalınlık ölçtüreceğim doğru kalınlığı vermiyorsa bizde rakama bakmadan doğru kalınlığı bulmayı deneriz 🙂

Back