Ip misina

BaşMinekolos

Daimi Üye
Tepki
5,338
Ödül
113
Merhaba spin takikimda beyaz renkli berkley whiplas 0.06 ip misina var. Ucuna sahte takarken misinadan takim yapacak miyiz? Yoksa direk ip misinaya mi bagliyacagiz? Malum beyaz renk lufer ve levrekte sahte balikta kullanıyorum. Ava negatif etkisi olur mu?

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence şok leader yapmakta fayda var şoksuz hiç kullanmıyorum ben.kolu kapalı unuttuğunda mesela direk yüzüne sekebilir sahte, bazen surfte kapalı unutuyorum kolu pat diye kopup gidiyor takım, aynı şeyi şoksuz yapsam ya kamış kırılır ya da kurşun kafama giderdi sanırım ip kopmayacağı için.

Şok yapmakta bencede fayda var ben buyuzden çok fazla sahte kaybettim ama balığa etkisi olurmu bilemem

Şok yapmakta bencede fayda var ben buyuzden çok fazla sahte kaybettim ama balığa etkisi olurmu bilemem
bende onu merak ediyorum. eğer normal misinadan beden veya şok leader mi diyorsunuz kullanacaksak neden makaraya ip saralım ki ? hepsini misine sararız daha iyi. beklemeli yemli oltada misinanın görünmemesi mantıklı ama at çekte böyle bişeye gerek var mı ? uzman ve profosyonel arkadaşların yorumu nedir bu konuda ? tşk

bende onu merak ediyorum. eğer normal misinadan beden veya şok leader mi diyorsunuz kullanacaksak neden makaraya ip saralım ki ? hepsini misine sararız daha iyi. beklemeli yemli oltada misinanın görünmemesi mantıklı ama at çekte böyle bişeye gerek var mı ? uzman ve profosyonel arkadaşların yorumu nedir bu konuda ? tşk
Ben profesyonel değilim ama görüşüm şu yönde ip misinada ince misinalarla yüksek mukavvenet değerlerine çıkabiliyorsunuz buda istediğiniz çeker değerinde erimi mono misinaya göre arttırmışsınız anlamına gelir ama ipler genellikle bir süre sobra rapalayı bağladığınız yerden aşınır yada klips kullanarak bu sorununbir nebze azaltsanızda ip misina çok az esnediği için ani bir yüklemede örneğin atarken misina klavuzunun kapanması gibi bir durumda aniden kopabilir yada balığın saldırı anında bu yuzden ben normal mono misinadan 0.40 civarlarında bir lider yapıyorum şahsen balığın onu görüp anlayabilcek kadar zeki olduğunu sanmıyorum 🙂

Şok misina yapmakta büyük fayda var.Klipsi direk ipe bağladığınızda, atçek esnasında, sahtenin iğneleri ipe takılıp püskülleniyor.Veya ip taşa sürttüğünde püsküllenme, ipte defarmasyon olabiliyor.Gözlemlerim bu yönde.

Şok misina yapmakta büyük fayda var.Klipsi direk ipe bağladığınızda, atçek esnasında, sahtenin iğneleri ipe takılıp püskülleniyor.Veya ip taşa sürttüğünde püsküllenme, ipte defarmasyon olabiliyor.Gözlemlerim bu yönde.
avcılık konusunda bir sıkıntı oluyor mu benim en çok merak ettiğim konu bu. atçek avında balık ipi görük etkileniyor mu ?

FC leader kullanımı avcılığı arttırır ve taşa sürtünme vs. avantajları var ancak çeker değerleri uyumlu olmalı. 0,12 ipe 0,28 leader kullanıyorum. Düğüm olarak ise FG knot tavsiye ederim bağlantı için.

FC leader kullanımı avcılığı arttırır ve taşa sürtünme vs. avantajları var ancak çeker değerleri uyumlu olmalı. 0,12 ipe 0,28 leader kullanıyorum. Düğüm olarak ise FG knot tavsiye ederim bağlantı için.
FC leader için hangi markayı kullanıyorsunuz

Back