Iskeleden Nasıl Balık Çıkarabilirim?

Çiçeksel

Yeni Üye
Tepki
13
Ödül
5
Arkadaşlar İstanbul Sarıyer askeri iskeleden nasıl balık çıkarabilirim yaklaşık 20 gündür hergün bazen günde 2 kez balığa gidiyorum iskeleye istavrit ve sarıkanat çekiyorum ama az miktarda yani toplam 6 tane sarıkanat (yemli) alabildim. İskelenin altında levrek olduğunu duyuyoruz gemi bordasından salıyoruz oltalarımızı ama nafile eliniz boş dönüyoruz. Ne yapabiliriz sizce fikirlerinizi paylaşır mısınız?

Toplamda 5-6 saat sadece iskeleyi taramakla geçmiştir ama tek vuruş dahi alamadım.

Savaş’ta eski sahil güvenlik personeli onunla da görüştüm oda devamsal levrekler var iskelede diyor.

Biz dikkatini çekemiyoruz sanırım...
Ben iskeleden levrek avında kurşun arkası ufak sahte kullanırım.
boyle baya avımda olmuştur. bu sistemde her derinliği otomatikman taramış olursunuz.

takımı söyle kuracaksınız 10-15 gr gezer kurşun ana hatta olacak, fırdöndü 1 kulaç florobarbon beden ve ucunda 7-9 gramlık iyi bir sahte , atışı yapıp sahteyi dibe indireceksiniz sonra orta hızda sarım yapacaksınız , dibe indikten sonra 20-30 saniye bekleyin levrek varsa merak edip bakmaya gelecektir,

sahte olarak önerim
images
bu olabilir 9 cm ve 7 gram ağırlığında çok avcı bir sahtedir, bununla baya balık almışlığım vardır.

rastgele

Benzer olay benim de başıma gelmişti. Çanakkale limanda kocaman levreği suyun altında karanlık kuytuda görüyorum ama attığım sahte balığı gördüğü halde hiç tepki vermiyordu. Yemlenme zamanı değil herhalde deyip vazgeçmiştim.
Balık sizi veya misinayı fark etmiş olabilir, aç olmayabilir. Canlı yem ve FC misina ile gizlice ve sessiz bir şekilde denemenizi öneririm.

Silikon solucanlar denedik olmadı. İskele de baya derin su var levreği suyun dibinde mi aramalıyım orta seviyelerde mi ?

Benzer durumu yaşadım. Ama sonunda iskeledeki levreği aldım.
Konusu aşağıda mevcut. Denemediğim sahte ve silikon kalmadı. Hangi silikon ile aldığımı konuda okursunuz.

(link)

Arkadaşlar İstanbul Sarıyer askeri iskeleden nasıl balık çıkarabilirim yaklaşık 20 gündür hergün bazen günde 2 kez balığa gidiyorum iskeleye istavrit ve sarıkanat çekiyorum ama az miktarda yani toplam 6 tane sarıkanat (yemli) alabildim. İskelenin altında levrek olduğunu duyuyoruz gemi bordasından salıyoruz oltalarımızı ama nafile eliniz boş dönüyoruz. Ne yapabiliriz sizce fikirlerinizi paylaşır mısınız?
Belki işe yarayabilir

Benzer durumu yaşadım. Ama sonunda iskeledeki levreği aldım.
Konusu aşağıda mevcut. Denemediğim sahte ve silikon kalmadı. Hangi silikon ile aldığımı konuda okursunuz.

(link)

Tebrik ederim sizi güzel bir av hikayesi olmuş. Didim sahil güvenlik iskelesinde aydınlatma olduğu için oradaki levrekleri izleyebiliyorsunuz ama burası hava kararınca zifiri karanlık oluyor böyle olunca da hiçbir şey göremiyorum. Yani gördüğüm için değil duyduğum için deniyorum ayrıca bir er boğulmuştu iskeleden düşüp o zaman dalgıçlar iskelenin Altına dalıp video çekmişlerdi o videoda da görünüyordu dev balıklar. İskelede botlar bağladığı için rahat atışta yapamıyorum. Olduğum yerden Dibe salıp tekrar topluyorum salıp topluyorum. Umarım başarılı olurum.

Back