Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Israrla hafif atçek takımı

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tekneden veya kumluk bölgelerden hafif takımla avlanılabilir,ben genelde marina arkasındaki taşlık bölgeden avlanıyorum 25 -30 metre kadar içerisi taşlık, bölgeyi tanımayanların bol takım kaybettiği yer,kıyıdan başka avlanılacak yer yok gibi,burada 250 gr lık karagözde bile oynamaya kalksanız alma şansınız çok düşük,tasmaladığınız gibi dışarı almak zorundasınız,birde 2 kiloluk balık geldiğini düşünün taşların arasına girmesine fırsat vermemek için boşluk vermeden çekmek içinkaliteli olmayan 2000-3000lik makine dişli sıyırır , bende 10 30 kamış 4000exage var bozulacak diye kullanmıyorum,20 60 kamış aldım raw2 55 makine siparişi verdim,hem kıyıdan turna için hemde denizde kıyıdan at çek için,kırk yıda bir balık denk gelipte kaçırmamak için,dünyanın balığı programında hafif atçekte hiç catana -exage kullanırken denk geldiniz mi,adamlar Stella kullanıyorlar,yanlışta olsa bunlar da benim düşüncelerim
Cevat abi bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

runaway

Üye
Adı
basri özyurt
Konuya bir çok usta katkı yapmış ve bize de faydalanmak düşüyor. Öncelikle katkılarından ötürü bütün forumdaşlara teşekkür ederim. Ben kamış boyu ile boy arasındaki orantıya takıldım. Kamış boyu ile boy uzunluğu arasında nasıl bir orantı kurulmalı? Boy uzunluğu arttıkça kamışın boyununda mı artması gerekiyor? Eğer durum böyle ise, bunun böyle olmasını gerektiren dinamekler nelerdir? kol uzunluğu ile kamışların sap uzunluğunun uygun olması mı? Kamış boyunun kişinin boyuna göre seçilmesi gerektiğini düşünen üstadlar bu konularda beni aydınlatırlarsa mutlu olurum. (çok soru sordum galiba:)) Şimdiden teşekkür ederim.

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
tekneden veya kumluk bölgelerden hafif takımla avlanılabilir,ben genelde marina arkasındaki taşlık bölgeden avlanıyorum 25 -30 metre kadar içerisi taşlık, bölgeyi tanımayanların bol takım kaybettiği yer,kıyıdan başka avlanılacak yer yok gibi,burada 250 gr lık karagözde bile oynamaya kalksanız alma şansınız çok düşük,tasmaladığınız gibi dışarı almak zorundasınız,birde 2 kiloluk balık geldiğini düşünün taşların arasına girmesine fırsat vermemek için boşluk vermeden çekmek içinkaliteli olmayan 2000-3000lik makine dişli sıyırır , bende 10 30 kamış 4000exage var bozulacak diye kullanmıyorum,20 60 kamış aldım raw2 55 makine siparişi verdim,hem kıyıdan turna için hemde denizde kıyıdan at çek için,kırk yıda bir balık denk gelipte kaçırmamak için,dünyanın balığı programında hafif atçekte hiç catana -exage kullanırken denk geldiniz mi,adamlar Stella kullanıyorlar,yanlışta olsa bunlar da benim düşüncelerim
Konuya bir çok usta katkı yapmış ve bize de faydalanmak düşüyor. Öncelikle katkılarından ötürü bütün forumdaşlara teşekkür ederim. Ben kamış boyu ile boy arasındaki orantıya takıldım. Kamış boyu ile boy uzunluğu arasında nasıl bir orantı kurulmalı? Boy uzunluğu arttıkça kamışın boyununda mı artması gerekiyor? Eğer durum böyle ise, bunun böyle olmasını gerektiren dinamekler nelerdir? kol uzunluğu ile kamışların sap uzunluğunun uygun olması mı? Kamış boyunun kişinin boyuna göre seçilmesi gerektiğini düşünen üstadlar bu konularda beni aydınlatırlarsa mutlu olurum. (çok soru sordum galiba:)) Şimdiden teşekkür ederim.
Boya göre kamış uzunluğunun arttırılmasının yararlı olacağı söyleniyor. Ama doğrusu bilimsel alt yapısını bilmiyorum. Ben ikiye bölündüğünde ortaya çıkan taşıma uzunluğu ile ilgileniyorum.

runaway

Üye
Adı
basri özyurt

Boya göre kamış uzunluğunun arttırılmasının yararlı olacağı söyleniyor. Ama doğrusu bilimsel alt yapısını bilmiyorum. Ben ikiye bölündüğünde ortaya çıkan taşıma uzunluğu ile ilgileniyorum.
Evet bu söyleniyor ve bende bir çok konuda bu fikri beyan eden arkadaşlar gördüm. Merak ettiğim şey bu fikrin dayanağı nedir? Kamışın boyu, avcının boyuna göre mi yoksa avlağa ve avlanma şekline göre mi belirlenmeli? Amacım kesinlikle polemik yaratmak değil sadece bir konunun açıklığa kavuşmasıdır. Benimde çok fazla bilgi sahibi olmadığım bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faydalanmaktır.

B

BS Okuru

Misafir
Cevat beyefendi; sizin yazdığınız cevabı şimdi gördüm. Benim uzun uzun anlattığımı siz gerçek bir av sahası senaryosuyla destekleyerek, kısa ve öz anlatmışsınız zaten. Donanım seçiminde "öz kriterleri" layığıyla kavrayabilmiş oltacıları görmek mutluluk verici. Yeni makine-kamış ikiliniz bol kısmetli olsun!

befalcon

Aktif Üye
Adı
Sinan ŞAHİNOL
Değerli üstadım , yazı da da aslında açıkça belirttim. "Samimi olayım hafif bir makinaya çok ihtiyacım olduğumdan değil , tamamen heves üzerine , kendime bahane yaratarak aldığım bir makina."
Aslında , benim bu hafif bir makina hevesim yeni değil...! Rarenim makinamı sattığımdan beri devam edebilen bir konu benim için. Yani yaklaşık bir yılı aşkın süredir hafif bir makina hayalim var. Hayalimde hep bir Vanquish 4000XG yatıyordu. Artık hayali de geçti tam saplantı olmuşken , Vanquish fiyatına Stella nasip oldu.

Yoksa üstadım sabaha karşı 04:00' den , gün doğduktan sonra 08:00 e kadar 315 - 340.gr ağırlıkta ki bir makina ile de çalışırken aman aman zorlanmıyorum. Haa... Çektiğim balıklarda belli... :) Catana , Exage 3000 vb. makinalar la bile çekerim o balıkları. Bir de her şeyden önce balık büyük de olsa , ufak da olsa makina nın aman aman bir önemi yok bence. Yeter ki kamışım iyi olsun. Kamışım iyi , sağlam olduktan sonra , balık bindiğinde yüreğimde korku olmaz , benim. Gerisi , tamamen heves.

Bende aynı şeyleri düşünüyorum. İnsanları heveslendirip hep daha iyisini daha pahalısını satmaya çalışıyorlar. Bir pazarlama stratejisi bu. Kredi kartı kullanan biri olsaydım, Taksit maksit çoktaaan almıştım iyi bir makine :D Mesela son yaptığım bir iki tekne avında kaptanla yaptığım sohbetler ve araştırmalarımla jig e merak sardım. Baksan senede 1 yada 2 kere jig avı ya yapar ya yapamam ama iyi bir jig makinesi araştırmalarına başladım bile. Gerek yok desede aklım, gel laf anlat şu gönlüme :D

KayaBalığıKaya

Daimi Üye
Adı
Uluç
Hedef balık nedir? Avlanılan bölgenin dip yapısı nedir? Mendirek filan gibi yüksek bir yerden mi yoksa suyun içinde mi av yapılacak? Deniz şartları nedir dalgalı mı akıntı var mı varsa ne kadar güçlü? Hedef balık dışında daha güçlü iri balıklar çıkma ihtimali var mı? gibi soruların cevabından sonra takım seçilir... dere gibi akıntı varsa ve 5 - 6 kg lık bir levrek yapıştıysa o akıntı içinden 2000 veya 3000 lik bir makine ile o balığı çıkartmak zordur. Çıkartsanız bile makine için çok sağlıklı ve uzun ömürlü bir iş olmaz, Kamış içinde tabii.
O yüzden ille de hafif takım değilde ille de şartlara uygun takım demek daha doğru sanırım...

Son düzenleme:

Spinlevrek

Daimi Üye
Adı
İbrahim
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hedef balık nedir? Avlanılan bölgenin dip yapısı nedir? Mendirek filan gibi yüksek bir yerden mi yoksa suyun içinde mi av yapılacak? Deniz şartları nedir dalgalı mı akıntı var mı varsa ne kadar güçlü? Hedef balık dışında daha güçlü iri balıklar çıkma ihtimali var mı? gibi soruların cevabından sonra takım seçilir... dere gibi akıntı varsa ve 5 - 6 kg lık bir levrek yapıştıysa o akıntı içinden 2000 veya 3000 lik bir makine ile o balığı çıkartmak zordur. Çıkartsanız bile makine için çok sağlıklı ve uzun ömürlü bir iş olmaz, Kamış içinde tabii.
O yüzden ille de hafif takım değilde ille de şartlara uygun takım demek daha doğru sanırım...
Merhaba Uluç,

Düşüncelerini paylaştığın için teşekkürler. Konu dağıldıkça yorumlar hedefi bulmuyor. Ben normal şartlar altında, en hafif takım dediğimin altını çiziyorum.

Doğrudur ekstrem şartlar durumu değiştirecektir. Ama, sen diğer yorum yazan değerli dostlar, öyle bir resim ortaya koydunuz ki kendimi Maldivler'de zannettim. 5-10 kilo arası sırtı karalar, akyalar, sarıkuyruklar, levrekler :). Fırtınalar kopuyor. Arkadaşlar biz nerede yaşıyoruz. Bu balıklar nerelerde bana da bir söyleyin hele. Ah bu Markos Vidalis ahhhh. Bizi yakan o. Adam istavrit yakalar gibi Sinarit ve Akya yakalıyor. Bizi burdan gaza getiriyor. Elimde yetki geçince onun tüm videolarını yasaklatacağım :)

Spin on the beach

Daimi Üye
Adı
Cihan BALCI
Kan Grubu
O Rh Pozitif
B

BS Okuru

Misafir
Bir kaç gün önce Ercan Açıkgöz üstadın lrf takımıyla yakaladığı turna balığıni gördüm 110 cm 9 kg.. MajorCraftin lrf kamışı ve hatırladığım kadarıyla 1000 exage di herhalde.. :) izlemenizi siddetle tavsiye ederim.. (YouTube)

Moderatör tarafında düzenlendi: