Israrla hafif atçek takımı

İbrahim bey merhabalar , esasen bakış açınız ile görünen tablo sizi doğrular nitelikte olsa da saha da ki Ekstrem beklentiler veya potansiyel ekstrem şartlar oltacıyı daha abartılı envanter edinmeye itebiliyor , ikincisi ve bence en önemlisi de örnekler isek alabileceğiniz makinanın boyu ile materyal ve fiyat aralığından en iyi denklemi çıkarabilmektir çıkaramadığımız durumlar da ki özellikle fiyat aralığında , ne yapalım madem o serçe kadar hafif çelik gibi inatçı magnezyumu alamıyorum , az daha büyük olsun ağır olsun tatminkar olsun sağlam olsun ve elbette en önemlisi param buna yetiyor bu olsun , durumlarından ibaret durumumuz vesselâm , yoksa elinize miniminnacık bir van staal alabiliyorsanız istisnazıs up uzun yıllar oltanın ucundaki herşeyi şüphesiz çekip alırsınız, bu arada şunu da belirtmekte yarar var sonuç olarak bu saydığımız tüm fikirler yegane konfor içindir yoksa hiç biri balık avlamak adına olmazsa olmaz deyildir kanaatimce saygılar..

Cihan bey yorumunuz için teşekkürler. Ne güzel açıklamışsınız, görüşünüze saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Söylediklerinizi desteklemek adına; örneğin ben büyük balık avcılığında, çıkrık makina falan kullanmam. Şimdi ismini hatırlamıyorum. Timsah resimli olan çile misina (0,80-1 mm) ve bir eldiven. 🙂 Hoşçakalın..

Hafif takım kullanmaya başlayınca gerçekten vazgeçilmez oluyor. Özellikle AT-Çek te o 5-10 gr lar bile zaman içerisinde çok belirgin farklar oluşturuyor. Hafif bir takımdan, daha ağır bir takıma geçtiğimde tüm dengem alt üst oluyor.. Burda makine kafası kadar; Marka ve Modeller de önemli.. Bazı makinelerin 3-4000 kafalı modelleri; diğerlerinin 2-2500 kafalarından daha hafif oluyor. Tabi ona göre de fiyat artıyor.

Burda önemli bir unsur da fiyat.. Dolayısı ile herkes kendi bütçesine göre en ideal Fiyat&Performans oranı ile kendi fiziksel özelliklerine göre en ideal takımı zaman içinde bulacaktır..

Ben geçen 4-5 senede bunu fark ettim..Tabi öncelik sadece balık tutmak değil.. Balık tutarken zevk almak.. Burda da elimize oturan kamış ve makine kombinasyonu çok önemli...

Cihan bey yorumunuz için teşekkürler. Ne güzel açıklamışsınız, görüşünüze saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Söylediklerinizi desteklemek adına; örneğin ben büyük balık avcılığında, çıkrık makina falan kullanmam. Şimdi ismini hatırlamıyorum. Timsah resimli olan çile misina (0,80-1 mm) ve bir eldiven. 🙂 Hoşçakalın..
Krokodil

Hafif takım kullanmaya başlayınca gerçekten vazgeçilmez oluyor. Özellikle AT-Çek te o 5-10 gr lar bile zaman içerisinde çok belirgin farklar oluşturuyor. Hafif bir takımdan, daha ağır bir takıma geçtiğimde tüm dengem alt üst oluyor.. Burda makine kafası kadar; Marka ve Modeller de önemli.. Bazı makinelerin 3-4000 kafalı modelleri; diğerlerinin 2-2500 kafalarından daha hafif oluyor. Tabi ona göre de fiyat artıyor.

Burda önemli bir unsur da fiyat.. Dolayısı ile herkes kendi bütçesine göre en ideal Fiyat&Performans oranı ile kendi fiziksel özelliklerine göre en ideal takımı zaman içinde bulacaktır..

Ben geçen 4-5 senede bunu fark ettim..Tabi öncelik sadece balık tutmak değil.. Balık tutarken zevk almak.. Burda da elimize oturan kamış ve makine kombinasyonu çok önemli...

Mehmet abi çok güzel bir açıklama yapmışsın. Söylediğin gibi, beklentiler, hedef balıklar, avlak özellikleri, avda geçirilen zaman, fiyat-performans ve bütçe derken herkes kendi ideal takımını buluyor...Geçen bir avımda, hava rüzgarlı olduğundanı, yanıma 5-35 gr atarlı 2,40 m yasei red sea bass kamışımı aldım ve her zaman kullandığım okuma v-sistem 5-20 atarlı, 2,10 m kamışımı arabada bıraktım. Sonra 2012-2013 yılında çok yoğun kullandığım yasei kamışım çok tuhaf geldi. Yaklaşık 1-2 saat kullandım. Yok olmuyor, olmuyor. Baktım zevk almıyorum. Hiç üşenmedim 1 km ilerideki arabama gittim ve okuma kamışımı aldım. Dediğiniz gibi, insan alıştığı takımla av yapmak istiyor.

Back