İstanbul Anadolu Yakasından Selamlar

martin_mystere

Yeni Üye
Tepki
7
Ödül
5
2000 yılından bu yana Istanbul'da yaşarken daha geçen gün balık işine merak sardım. İnternette izledigim videolar çocukluğumdaki hobimi hatırlatti ve shimano catana dx 2.70 ve shimano exage 2500 makina ile başlangıç yapacağım.

Ilk teleskopik oltam ile Ankara'da Gölbaşı'nda 50 cm boyunda bir turna yakalamıştım ki o zaman pek balık olmayan bir göl icin yakaladığım balik hem benim hem de diger oltacılar icin bayağı bir heyecan yaratmıştı.

Umarım yeni takım ile daha keyifli avlar gecirecegim. Forum ve internet sayesindr artık balikçılık ile ilgili çok fazla paylaşım yapılıyor ve benim gibi acemiler de bundan nasipleniyor 🙂

Bu vesileyle herkese iyi forumlar dilerim...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2000 yılından bu yana Istanbul'da yaşarken daha geçen gün balık işine merak sardım. İnternette izledigim videolar çocukluğumdaki hobimi hatırlatti ve shimano catana dx 2.70 ve shimano exage 2500 makina ile başlangıç yapacağım.

Ilk teleskopik oltam ile Ankara'da Gölbaşı'nda 50 cm boyunda bir turna yakalamıştım ki o zaman pek balık olmayan bir göl icin yakaladığım balik hem benim hem de diger oltacılar icin bayağı bir heyecan yaratmıştı.

Umarım yeni takım ile daha keyifli avlar gecirecegim. Forum ve internet sayesindr artık balikçılık ile ilgili çok fazla paylaşım yapılıyor ve benim gibi acemiler de bundan nasipleniyor 🙂

Bu vesileyle herkese iyi forumlar dilerim...

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aramıza hoş geldiniz.

Merhabalar,
Uzun zamandır misafir olarak forumu takip ediyorum. Üye olarak aranıza katılmak istedim. İsmim Cemil, İstanbul Ümraniyede yaşıyorum.
7,8 yaşlarında derede, gölde kendi yaptığım kamıştan oltalarla balık tutmaya başladım. Üniversiteye gidince uzun süre ara verdim ve İstanbul'a geldim. Makinalı oltalarla atış yapmayı bilmediğim için bir türlü cesaret edemedim. 5 sene önce A101 den 360 cm bir olta almıştım evde duruyordu, 1 ay önce Kocaeliye gitmiştik aldım elime oltayı indim sahile. Bir amcadan rica ettim atış yapmayı saolsun bana öğretti. Kocaeli körfezde balık yakaladım. Sonra yaşadığım şehir olan İstanbul'a geldim. İstanbul Anadolu yakasında yeni başlayanlar için neresi uygun olur diye baktım, Maltepe dolgu alanına gittim. Biraz kayalık olması zorladı, gündüz pek balıkta yoktu tutamadım. Sonra 1 gece eşimle cadde bostana gittik oltayıda aldım yanıma orada 2,3 takım bıraktım. Elimdeki oltada çok dandik, atış mesafemi vs etkliyor, güzel bir takım alıp balık sevdama devam etmek istiyorum. 2 aydır sürekli balık sitelerinde gezip videolar izliyorum hanım boşayacak yakında 🙂 Acemi olduğum için 10 lu çapari sürekli oltama dolanıyor bende onu 6,7 liye indirip o şekilde kullanıyorum. Ama elimdeki olta pek iyi olmadığından verim alamıyorum. LRF avcılığı dikkatimi çekti, iğne dolanması vs pek yaşanmıyor gibi. Yeni başlayan birisi direk olarak LRF oltasıyla avlanmaya başlasa sorun olur mu ? LRF olta ile akşamlarıda balık tutabilirmiyim ? Yada direk olarak 4.20 kamışlardan mı alayım ?

İlk açtığım konu hem tanışma oldu hem soru oldu kusura bakmayın.

Back