İstanbul Anadolu Yakasından Selamlar

O takvimde Sahilköy yahut Sofular'da istavrit olur mu ki üstad? Şaşırdım bu bilgiye.
Bu arada Sofular demişken, suyun altındaki patlamamış bombalara dikkat. 🙂
Dediğim tarihlerde istavritten daha iyi balıklar oluyo. Spin takım kullanıyosan kaşık, jig, silikon sahte kullanatrak palamut, levrek, lüfer. Surf disipliniyle avlanıyosan şeytan oltası yapıp canlı kefal yavrusunu takıp levreğe yada çinekop takımı takıp yaprak istavrit ile lüfer avlayabilirsin. Fakat şile merkezden, mendirekten medet umma.

Selamın aleyküm sayın forum üyeleri ve deniz sevdalıları.

Ben Ahmet, 44 yaşındayım ve istanbul anadolu yakasında yaşıyorum. Allah bağışlarsa 2 çocuk babasıyım, evliyim. Motosiklet, kamp, doğa, aşığıyım ve gençliğimden beri olta balıkcılığı heveslisiyim.

Bu heves ilk olarak lise zamanında bir kaç arkadaşla birlikte, birilerinden aldığımız emanet kamış ve takımlarla İstanbul Avrupa yakasından istavrit tutma ile başladı. Ya balığın bol olduğu bir ana gelmiştik ya da takımlarımız istavrit için çok uygundu.

Bu hobiyi çok sevip hemen peşinden o zaman Eminönü civarındaki Polonya Pazarına gidip birer kamış makine vs almıştık. Tabi ki hiç bir şey bilmeden ve satıcı ne verdiyse artık. Sonraki denemelerimde hiç o emanet kamışlarla tuttuğumuz gibi balık tutamadım, bazen hiç tutamadım bazen bir iki tane.

O makine ve kamış 25 seneden fazladır duruyor elimde, sonraları bir kamış ve bir makine daha geçti elime bir arkadaştan. Böyle bir iki senede bir sevdam depreşir ve deniz kıyısında alırım soluğu, ama maalesef hiç tutamam balık 🙂

Son bir iki senedir Şile Lima'nında ve kayalıklarda kefal ve istavrit denedim ama yine beceremedim. Biliyorum ki sorun benim beceriksizliğim değil aslında, problem büyük ihtimal ile doğru takımları kullanmayı bilmemem .

Buraya da sizden yardım almak, belki bazılarınıza çırak olmak, bilenlerden bu hobiyi öğrenmek ve yeni arkadaşlıklar kurmak için kayıt oldum. Elimdeki kamışların ve makinelerin fotoğraflarını çektim bugün, uygun forum bölümü altında konuyla ilgili bir başlık açıp sizden bunlar hakkında yardım isteyeceğim.

Okuduğunuz için teşekkür ederim, hayırlı Cuma'lar.
Aleyküm Selam hoş geldin aramıza

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim, hafta sonu araya kısa bir tatili sıkıştırınca geç cevap verdim kusuruma bakmayın.

Şimdi fırsatını bulursam elimdeki kamışların ve makinelerin fotoğrafını yükleyip sizden yardım isteyeceğim.

Tekrar teşekkürler.

Elimdeki kamış ve makinelerin fotoğrafını yükledim ;

(link)
(link)

Siyah mavi olan kamış sanırım 25 senedir elimde, bir kaç kere eşe dosta emanet verdim, biraz hırpalandı ama görünüşü hala sağlam. Power Spin yazan, boyu 360. Toplamda 7 parça, böyle mi diyorsunuz bilmiyorum. Sanırım adı üstüne bu Spin avı için, doğru mu?

Kırmızı Gri olan bir arkadaştan bana kaldı, boyu 350. Diğeri ile aynı boy ama bundaki parça sayısı daha az, toplam 5 parça. Sanırım bu surf kamışı, doğru mu tahmin ediyorum?

Çok parça olan, Spin yazan kamışın en ucundaki fosforlu parça diğerine göre daha ince. Az parça olan kamışın ucu diğerinden daha kalın.

(link)
(link)

Kırmızı gri kamışın üstündeki makine bu, sanırım kafa ölçüsü 5 cm kadar.

(link)
(link)

Siyah mavi olan kamışın üstündeki de bu, sanırım kafa ölçüsü 4 cm kadar.

Ben bunlarla neler yapabilirim? Üzerindeki misina/ip ölçülerini bilmiyorum, değiştirmeli miyim? Bu kamışlar ve makineler ile neler avlayabilirim? Nerelerde av yapabilirim?

Ya da "at bunların hepsini, hiç bir işe yaramaz" mı dersiniz?

Teşekkürler, saygılar.

Back