Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İSTANBUL BOĞAZI DİŞLİ İÇİN JİG TAKIM TAVSİYE...

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
OLTASI SUDA OLAN HERKESE RAST GELSİN.
genel olarak (surf) yemli av yapmamdan dolayı (elimdeki tüm malzemelerde surf casting amaçlı) diğer av stilleri ile ilgili pek bir tecrübem ve fikrim olmaması sebebi ile bugün boğazda dişli için, yarın ise plaj vb yerlerde kullanmak amacı ile İLGİLİ VE BİLGİLİ ARKADAŞLARINDA YARDIMI İLE JİG TAKIM kurmak istiyorum.
forumdaki Jigging (Vertikal Jigging) Jig İle Balık Avı Teknikleri bölümünü iyice okuyup notlarımı almama rağmen elimdeki malzemeleride değerlendirerek yardımcı olmanızı rica ediyorum.

elimde jig için kullanabileceğim (kullanabilirmiyim onuda bilmiyorum)
- MAKİNA = Daiwa 23 BG SW 6000 DP makina / 385 gram ağırlığında. 5+1 bilya ,12 kg drag gücü, bir turda 87 cm sarım yapmaktadır.
- MAKİNA = Okuma azores blue 4000 makina / 341 gram ağırlığında. 6+1 bilya ,13 kg drag gücü, bir turda 91 cm sarım yapmaktadır.
- KAMIŞ = Savage Gear SGS2 Shore Jigging / 3.05m 30-100 gr 2 Parça. 365 gram. MH
ayrıca 8X // 010 - 0,12 - 0,14 - 0,16 ip misinalar mevcut.

SORUNUM ŞU:
- daiwa 23 bg 6000 makina / SGS2 kamış boğazda için uyumlu olurmu?

- daiwa 23 bg makinayı elde düşünürsek - NASIL BİR KAMIŞ BAKMALIYIM?
yada
- savage gear SGS2 kamışı elde düşünürsek - NASIL BİR MAKİNA BAKMALIYIM?

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Okuma, 0,16 ip SG kamış ile boğazda veya kıyıdan uygun bir kombin Shorejig için…
Tekne için kısa bir jig kamışı vertikal(dikey) Jig için işini görecektir daiwa makineye 0,14 ip ile beraber

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Okuma, 0,16 ip SG kamış ile boğazda veya kıyıdan uygun bir kombin Shorejig için…
Tekne için kısa bir jig kamışı vertikal(dikey) Jig için işini görecektir daiwa makineye 0,14 ip ile beraber

ustadım öncelikle avlarınızı severek takip ettiğimi söyliyeyim 👍.
cevabınız içinde teşekkür ederim 🙏.
tekneye çıkmam. tekne avını sevmiyorum. tüm olayım kıyıdan açığa beklemeli yemli av. bu sebeple o zamanlar aldığım kamış SGS2 3.05 ti.
okuma blue azores 4000 - 0,16 ip ve sgs2 kamış uyar diyorsunuz kıyı ve boğaz için.
forumdaki paylaşımlarda genelde 5000-6000 lik makinalar kullanılmış. buna istinaden ben tam tersi 6000 lik diye düşünmüştüm.
önümüzdeki hafta boyunca hergün sahilde olacağım ve önerinizi deniyeceğim.
RASTGELSİN.

murattp

Daimi Üye
Adı
Murat Topgül
Boğazda palamut için gayet yeterli
Marmara’da akıntısı çok az uygun meralarda kırlangıç kalkan levrek lüfer
İçin slow Jig malzemeleri kullanarak sürpriz avlar yapabilirsin

YorgunYaylacı

Yeni Üye
Adı
Berkay
Kan Grubu
B Rh Pozitif
OLTASI SUDA OLAN HERKESE RAST GELSİN.
genel olarak (surf) yemli av yapmamdan dolayı (elimdeki tüm malzemelerde surf casting amaçlı) diğer av stilleri ile ilgili pek bir tecrübem ve fikrim olmaması sebebi ile bugün boğazda dişli için, yarın ise plaj vb yerlerde kullanmak amacı ile İLGİLİ VE BİLGİLİ ARKADAŞLARINDA YARDIMI İLE JİG TAKIM kurmak istiyorum.
forumdaki Jigging (Vertikal Jigging) Jig İle Balık Avı Teknikleri bölümünü iyice okuyup notlarımı almama rağmen elimdeki malzemeleride değerlendirerek yardımcı olmanızı rica ediyorum.

elimde jig için kullanabileceğim (kullanabilirmiyim onuda bilmiyorum)
- MAKİNA = Daiwa 23 BG SW 6000 DP makina / 385 gram ağırlığında. 5+1 bilya ,12 kg drag gücü, bir turda 87 cm sarım yapmaktadır.
- MAKİNA = Okuma azores blue 4000 makina / 341 gram ağırlığında. 6+1 bilya ,13 kg drag gücü, bir turda 91 cm sarım yapmaktadır.
- KAMIŞ = Savage Gear SGS2 Shore Jigging / 3.05m 30-100 gr 2 Parça. 365 gram. MH
ayrıca 8X // 010 - 0,12 - 0,14 - 0,16 ip misinalar mevcut.

SORUNUM ŞU:
- daiwa 23 bg 6000 makina / SGS2 kamış boğazda için uyumlu olurmu?

- daiwa 23 bg makinayı elde düşünürsek - NASIL BİR KAMIŞ BAKMALIYIM?
yada
- savage gear SGS2 kamışı elde düşünürsek - NASIL BİR MAKİNA BAKMALIYIM?
Özcan abi selamlar, kendime shorejig takım kurmak istiyorum. Bende sizin gibi Emirgan sahilde surf avcılığı yapmaktayım. Ryuji Sirius 4.20 kamış / Ryobi Vırtus 8000 lik makine ile yapmaktayım. Zaman zaman ailem ile gitmekteyim ve tek olta ile biraz zor oluyor. Ya ikinci bi 4.20 olta alacağım (sadece çapari yapmak için, takım önerebilirseniz çok memnun kalırım.) ya da hem kendim ikinci olta olarak kullanmak için shorejig takım kurmak istiyorum, yeri geldi dişli yeri geldi mi 60-75 gram kurşun ile 5’li 7’li çapari takım takıp istavrit avlamak için istiyorum. Hem ailem içinde 3.00 m civarı oltalar daha kolay olur diye düşünüyorum. Sizin değerli bilgilerinizi beklemekteyim. Saygılar iyi günler dilerim.

Oguzhan_T

Aktif Üye
Adı
Oğuzhan
Selamlar, akıntının durumuna göre 15-45 atarlı okuma helios kullanıyorum. Daiwa crosscast'i de 14-42 atarı ile 40gr jig de tavsiye ederim makine olarak caldia 4000 mq kasa 1,5pe bir ip ike oldukça yeterli geliyor, yine 4000'lik iyi bir makina yetecektir sert bir gün de ise shore jig takımıma geçiyorum( Daiwa Saltist MQ 5000 DH -- Major Craft Crostage CRX 962MH 293cm 40-80gr -- Takım ağırlık bilgisi: 675gr) ama tabii ki bunlar kıyı avları için.

Sizin gibi boğazda tecrübeli bir insana hatırlatmayı bile zul olarak görürüyorum ama biliyosunuz ki istanbulda jigi dibe yatırdım ordan kaldırarak aksiyon verdim olayı 3-5 mera dışında yok. O yüzden 40gr'a kadar 4000'lik bir makina 60-80gr kurşunlar için 5000-6000'lik makina oldukça yeterli gerisi hafiflikten feragat etmek diye düşünüyorum. Zaten av oldağımız yüzeyde avlanan palamut, onunda akıntı ile çok inanılmaz bir işi yok.