İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Akşam koştura koştura indim sahile. Trafiğe yakalanmamak için ve kaza yapmamak için ama telaşla. Yemi tezgahtan aldım. Berbattı. Balıkçıyada söyledim. Ben o balığı ne satarım nede yerim. Ama başka çarem yoktu. Bayat balığı aldım. Kokmuştu resmen. Neyse merada millet toplanmış istavrit çekmişler çapari ile her kovada 15-20 tane en az. Fazlasına gerek yok. Yemliye yatıracaklar. Hatta yatıranlar ve alanlar var. Saat 18.00. Üç beş çapari. Derken 15 tanede istavrit ben aldım. Boylar iri. İki iğneli mantara sığmaz. Mecburen 3 iğneli takım açtım. Saat 19.00 da yatırdım oltayı. Ara ara yağmur. Ara ara rüzgar. Allahtan fazla rüzgar yapmadı. Yanımdaki kamış hibritti. Yaprak gibi sallanıyordu. Çok şükür tavalık çıktı. Sağolsun yaşlı amcamız haracını kestikten sonra 12 tane ile döndüm. Çok şükür. Balık yine çok açıkta değildi. Çok kıyıdada değildi. Orta mesafelerde 60-70 metrelerde aldım balığı. Arada 3-5 istavritte çıktı, canlı taze yem. Kalan yemleri arkadaşlara bırakıp 02.00 de bıraktım avı.
111034 dosyayı görüntüle
Maşallah...

eda3675c2547a01f25c0505560f2c327.jpg

Kurşun arkası başlar Anadolu yakası 200 gr

Ne spin ne lrf nede yemli bunun tadı başka 🙂

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Boğaz hattı dün çok rüzgarlıydı bugün nasıl bilgisi olan var mı birde çinekop mantarına hayvanı çekmesi için uç fosforu bantlasam nasıl olır

Boğaz hattı dün çok rüzgarlıydı bugün nasıl bilgisi olan var mı birde çinekop mantarına hayvanı çekmesi için uç fosforu bantlasam nasıl olır

taze yem yeterli fosfora vb şeye hiç gerek yok. Tüm cazibe yemde. Yem taze olmadığı sürece mantara 500 watt halojen lamba taksanız faydasız. Sabah suyu ve akşam suyu dediğimiz beslenme çılgınlığı vaktinde balık zaten aç ve bayat yemede taze yemede saldırıyor. Sonraki zamanda merada gezinen ve yem arayanlar bayat balığa bakmıyor. Taze yem ile 10 vuruş alırsınız, bayat yem ile 3 vuruş.
Bunu konuyu iki iç gün önce başka bir arkadaş ile yine yazışmıştık. Balık suda parlak olan şeyi sizden bizden çok daha iyi görüyor. Bu nedenle doğal ortamımın dışındaki bir ışığa sese hatta kokuya ters tepki verebiliyor. Boncuklardan tutunda pirinç boyutu fosforlara kadar hatta fosforlu mantara kadar zamanında çok deneme yaptım. Daima en iyi sonucu canlı yem yada taze yemde aldım. O arkadaşada yazdığım gibi. En iyi öğrenme yolu denemekmiş. Sizde deneyin aklınıza takılanı. Uygulayın. Mümkünsede donuçlarını bizlerle paylaşın lütfen.
Dün akşam şöyle bir şey denedim. Mantarlı oltama iri bir istavrit geldi. Canlı canlı yem için keseyim dedim. Çektim besmeleyi kafanın hemen altından yüzgeçlerden kestim. Baktım balığın ağzı hala oynuyor. Titremeler var. Acabamı dedim. Üç iğneyi ağızdan geçirip taktım mantara. Yanımdaki arkadaş yok artık dedi. Salladım suya. Kurşun dibe indi boşluk aldım ya 2 ya 3 dakika geçmeden vuruşu aldım. Balığı çektim.
Rast gelsin.

taze yem yeterli fosfora vb şeye hiç gerek yok. Tüm cazibe yemde. Yem taze olmadığı sürece mantara 500 watt halojen lamba taksanız faydasız. Sabah suyu ve akşam suyu dediğimiz beslenme çılgınlığı vaktinde balık zaten aç ve bayat yemede taze yemede saldırıyor. Sonraki zamanda merada gezinen ve yem arayanlar bayat balığa bakmıyor. Taze yem ile 10 vuruş alırsınız, bayat yem ile 3 vuruş.
Bunu konuyu iki iç gün önce başka bir arkadaş ile yine yazışmıştık. Balık suda parlak olan şeyi sizden bizden çok daha iyi görüyor. Bu nedenle doğal ortamımın dışındaki bir ışığa sese hatta kokuya ters tepki verebiliyor. Boncuklardan tutunda pirinç boyutu fosforlara kadar hatta fosforlu mantara kadar zamanında çok deneme yaptım. Daima en iyi sonucu canlı yem yada taze yemde aldım. O arkadaşada yazdığım gibi. En iyi öğrenme yolu denemekmiş. Sizde deneyin aklınıza takılanı. Uygulayın. Mümkünsede donuçlarını bizlerle paylaşın lütfen.
Dün akşam şöyle bir şey denedim. Mantarlı oltama iri bir istavrit geldi. Canlı canlı yem için keseyim dedim. Çektim besmeleyi kafanın hemen altından yüzgeçlerden kestim. Baktım balığın ağzı hala oynuyor. Titremeler var. Acabamı dedim. Üç iğneyi ağızdan geçirip taktım mantara. Yanımdaki arkadaş yok artık dedi. Salladım suya. Kurşun dibe indi boşluk aldım ya 2 ya 3 dakika geçmeden vuruşu aldım. Balığı çektim.
Rast gelsin.
Abi yemin taze olduğunu nereden anlarız malûm 3 5 liralik alıyoruz seçme de yok dışardan bakınca anlaşılır mı?

Abi yemin taze olduğunu nereden anlarız malûm 3 5 liralik alıyoruz seçme de yok dışardan bakınca anlaşılır mı?
Gözlerden, bayat balık gözü bulanık mattır. Solungaçlardan, taze balık solungaçlar kırmızımsı, bayat balıkta solungaçlar daha grimsi bir kırmızılık vardır. Mattır. Derisinden. Taze balık diridir deri pörsümemiştir.
Valla ben balığı elimle seçiyorum. Her balığa gidişte yarım kilo yanıma mutlaka alırım. (20tl)
Seçtirmeyen balıkçıdan almıyorum. Devamlı eşimle eve balık aldığım esnafa söyledim. Yemlik alıyorum diye. Çok küçük ve çok büyük almıyorum. Ara boy seçiyorum. Tabii fırtına olduğu zaman balıkçıda tazesini bulmak zor. O zamanda erken gidip çapari ile tutmaya çalışıyorum. En önemliside tezgahtan alırken mümkün ise çeşme suyu ( tatlı su ) ile ıslatılmamış olsun. Arkadaşa akşamdan ayırttırıyorum. Sabah halden gelen kasadan tezgaha konmadan alabilirsem daha güzel.

Abilerim spin ile avlanan deneyimli kişiler bana özelden ulaşabilir mi? Hafta içi bir set satın almam gerek ama pek bilgim yok. Konuyu da kirletmek istemiyorum. Bütçem maksimum 500tl ve n11 üzerinden almam gerekiyor. Teşekkürler

Back