İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
pazargünü sosyal tesislerin oraya balığa gittik,şöyle bir baktık 15-20 tane tekne hiç aralıksız ağ attılar kıyıdan gelen balık %90' kreçe idi resmen kiyi şeridini sildiler süpürdüler.

Bugünde aynıydı
O yetmezmiş gibi
Cakalburnu Çubuklu arasına dip ag ve normal ag atan ufak tekneler vardı

8 de başlayan çinekop akını 9 gibi kesti
Yaprak ve çinekop çıkıyor
Güzel balık yok
Güzel temiz hava var

Tosun paşanın yanında çinekoplar yaprak gibi çıkmış 😅
Balıklar açıktan geldi sanırım riski göze alıp kaliteli ipe geçmek farz olacak gibi ...
Shimano Asasin 129f limon ve Duo jerkbait ile alınmıştır..

Dosyalar

• IMG_20221130_215259.jpg
    IMG_20221130_215259.jpg
    18.9 KB · Okunma: 270
Herkese merhaba,

Bu sabah kanlıca da yine Yaprak katliamı vardı… “yoklukta gider bu boy” cümleleri boldu… tezgahtakinden daha büyük en azından avunmaları vardı…

Balık çoktunama 90% yaprak çıkıyordu malesef… 20 bin tl para verip üst düzey takım yapanda Yaprağı kovasına atıyordu, Bim den olta alıp gelende…

Bilinçli balıkçılık bitmiş…

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hava terse donmustur, lodos esiyordur. Aksam suyu Istanbul anadolu yakasinda her yerden kisi basi 3-5 balik cikmistir, moral bir kere bozulmustur cikan balik seni tatmin etmez.

Akliniza bir mera duser, biraz yol gidersin ama hedefe ulasirsin, bir bakarsin ki her 3-5 atista bir balik var, tek basina olsan da payina duseni alirsin, 2 saatlik avin sonunda meradaki sarikanatlari saran yunuslari muthis bir keyifle izleyip avi sonlandirirsin, cunku yunus geldiyse av bitmistir 🙂. Ayni boyle bir av oldu, en kucuk balik boyu 23 cm.
.
.
Maria Tight Slalom 11 gr, kemik
Daiwa Labrax 10-50
Shimano Sustain 3000 FJ HG
Varivas 1 pe shore master
0.30 prorex
.
.
.
.
IMG_20221210_153009.jpg

Son düzenleme:
Hafta sonu Avrupa yakasında sabah itibari ile kurşun arkası çalıştık. Akşama kadar aynı bölge civarındaydık.
Hava lodos ve hafif yağmur vardı. Sonra yağmur kesildi.
Sabah 8 gibi çinekop başladı ve öğlene kadar azaldı, sonra kesti.
Öğlen 13 gibi istavrit başladı. Yaklaşık 3-4 saat aralıksız güzel istavrit yaptı. Boş çeken görmedim. 10'lu ve 15'li takımlar genelde dolu geldi.
Akşam 16 'dan sonra istavrit azaldı ve sonra tekrar çinekop başladı. Akşam ezanına kadar ara, ara devam etti. Saba suyuna göre nispeten daha seyrekti.

Çinekop yaprakla karışık geliyordu. Boylar hala genel olarak küçük sayılır. Bizim gibi bir kaç kişi dışında küçükleri suya iade eden pek yoktu maalesef.

İstavrit boyları ise; gördüğüm kadarıyla önceki haftalara göre daha iyiydi. Genelde iri boylar çıktı. Ama tabi ince/küçük takımla kıraçaları alan da vardı maalesef.

Acemi çoktu. Atış disiplinleri gerçekten çok kötü/yanlış ve çok dikkatsizler. Maalesef söylenenlere de huysuzlukla cevap veriyorlar. Bir kaç kez atış yaparken diğer arkadaşların sırtına kurşun çarptı. Çok şükür kimseye bir şey olmadı. Biz acemileri takip ederek hareket ettik. Onların arasına pek girmedik.

Sonuç olarak küçükleri ayıklayarak 15-20 parça çinekop aldık. Gerisi iade...
Rüzgar neredeyse hiç kesmedi, sağlam rüzgar yedik 🙂
Onun dışında bir kaç arkadaşımızla karşılaştık, çay muhabbet filan derken akşamı ettik.
Balık boyları genelde küçük olsa da önceki haftaya göre daha iyiydi(yine de küçük bence).

NOT: Bir önceki hafta sonu için rapor yazamadım. Ama aşağı yukarı aynı şekildeydi. Sadece lodos yerine poyraz esiyordu. Gerisi yukarıda yazdıklarımla aynı diyebilirim.

Herkese rastgele arkadaşlar.

Son 1 haftanin raporlari; tekirdag civarinda levrek maalesef yolu, cileyi cekecek performansi sergilemiyor mecburen bogazda stress atiyoruz 🙂

Son bir haftada 4 gun ava cikabildim, aksam suyu 1-2 saatlik avlar. 4 gun, 4 resim. 2'si anadolu, 2'si avrupaya yakasinda. Spin ve lrf avlari. Ilk resim guncel, bu aksama ait. Forumda 50 mesaj uzeri herkes mera neresi diye ozelden sorabilir, her iki yakada da balik aktif boylar fena degil 🙂

IMG_20221217_220430.jpg

IMG_20221212_233440.jpg

IMG_20221204_193700.jpg

IMG_20221204_051147.jpg

Son düzenleme:
Merhaba hobidaslar,
Biraz gecikmis bir rapor olsada paylasmak istedim.
24.12.2022 Cumartesi sabah 08:00da Cubuklu feribot un orada yerimi aldim ve kursun arkasi calismaya basladim.
Balik saat 9bucuga kadar hizliydi,
Sonrasinda girgirlar aga atinca kesti.
Kiyiya yakin mesafeden kraca cikmaya devam ediyordu.
Hayal kahvesi tarafina disli icin gidecek olan arkadaslar dikkat etsin, girgir aga attiktan sonra balik yapmiyor, ki her sabah aga atiliyor.
Herkese rastgele

Keşke her sabah olsa,sabah başlayıp gece 12 ye kadar 6 farklı tekne ağını boşaltıp boşaltıp topluyor,neerdeyse kıyıya 15-20 metre mesafede atılan ağlar toplanırken bazen takip ediyorum,koskoca ağdan yakalanan balık 2-3 kasayı geçmiyor,o kadar zahmete grimek yerine tayfalarına kıyıdan yemli av yaptırsalar daha fazla yakalarlar 😀

Pazar sabah erkenden çoluk çocuk boğaz havası almaya gittik, Beykoz kıyılarına, tabi manzara hayali suya düştü, sisten göz gözü görmüyordu, ben tabi tedarikli gittim 🙂 olta ve takımları almıştım, üç beş atış yaptım, safi kraçe geliyor, hepsini saldım, lakin tam gaz kraçe tutuluyordu, fazla durmadan Yuşaya çıktık...

IMG_20230101_105211_9.jpg

Pazar sabah erkenden çoluk çocuk boğaz havası almaya gittik, Beykoz kıyılarına, tabi manzara hayali suya düştü, sisten göz gözü görmüyordu, ben tabi tedarikli gittim 🙂 olta ve takımları almıştım, üç beş atış yaptım, safi kraçe geliyor, hepsini saldım, lakin tam gaz kraçe tutuluyordu, fazla durmadan Yuşaya çıktık...

121165 dosyayı görüntüle
Kısmet.
Çubuklu veya daha gerisi Kanlıca'ya doğru gelince, çapariye 130 gr ve üstü ile açıktan takoz geliyor. Avrupa yakası kadar bereketli değil seyrek ama yenecek balık geliyor. Tabi bir Galata değil 🙂))

Back