Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

EMİN

Aktif Üye
Adı
EMİN YILDIRIM
Keşke her sabah olsa,sabah başlayıp gece 12 ye kadar 6 farklı tekne ağını boşaltıp boşaltıp topluyor,neerdeyse kıyıya 15-20 metre mesafede atılan ağlar toplanırken bazen takip ediyorum,koskoca ağdan yakalanan balık 2-3 kasayı geçmiyor,o kadar zahmete grimek yerine tayfalarına kıyıdan yemli av yaptırsalar daha fazla yakalarlar :D

katilhamsi

Daimi Üye
Adı
Kadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Pazar sabah erkenden çoluk çocuk boğaz havası almaya gittik, Beykoz kıyılarına, tabi manzara hayali suya düştü, sisten göz gözü görmüyordu, ben tabi tedarikli gittim :) olta ve takımları almıştım, üç beş atış yaptım, safi kraçe geliyor, hepsini saldım, lakin tam gaz kraçe tutuluyordu, fazla durmadan Yuşaya çıktık...

IMG_20230101_105211_9.jpg

huseyind

Daimi Üye
Adı
Hüseyin
Pazar sabah erkenden çoluk çocuk boğaz havası almaya gittik, Beykoz kıyılarına, tabi manzara hayali suya düştü, sisten göz gözü görmüyordu, ben tabi tedarikli gittim :) olta ve takımları almıştım, üç beş atış yaptım, safi kraçe geliyor, hepsini saldım, lakin tam gaz kraçe tutuluyordu, fazla durmadan Yuşaya çıktık...

Ekli dosyayı görüntüle 121165
Kısmet.
Çubuklu veya daha gerisi Kanlıca'ya doğru gelince, çapariye 130 gr ve üstü ile açıktan takoz geliyor. Avrupa yakası kadar bereketli değil seyrek ama yenecek balık geliyor. Tabi bir Galata değil :)))

cazcıh

Üye
Adı
talip
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bu sene dört kez boğaza balık tutmaya gittik, üçü çubuklu biri -sonuncu- üsküdar. yemli de denedik kurşun arkası da, bir tek çinekop bile tutamadık. çevrede tek tük alanlar oldu ama bize gelmedi. ara ara kıraça tutanlar vardı her zamanki gibi. işler kesat, rastgeleler boşa.

OmerAydın

Daimi Üye
Adı
Ömer Aydın
Hastalık sonrası Boğaz havası iyi gelir dedik 215 Gr kurşun arkası avı , arkadaşların içinde böyle boyu güzel olanlar da var yaprak olanlarda var ortaya karışık geliyor 7 cm ucuz sahteler ile alınmıştır Anadolu yakası boğaz hattı..

Ekli dosyalar

SKARPİ66

Daimi Üye
Adı
ÖZCAN TÜREMEN
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Uzun bir aradan sonra fırsat bu fırsat indik kıyıya. Ciddi anlamda balık patlamıştı. Her çektiğimiz olta full geldi. Yanlız irili ufaklı boylar karışıktı. İrileri aldık. Ufakları saldık. Tabii her zamanki gibi bohçacı çoktu. Tek olta ayıra ayıra 3,800 gram ile nasibimizi aldık. Ufak tefek demeyen bohçacılar abartısız 8-9 kilo yaptı. Saat 17 gibi ben kapattığımda dahi herkes yine full çekiyordu.
Oltası suda olan tüm vicdanlı hobidaşlara rast gelsin.
O vicdansız bohçacılara ise söyleyecek söz kalmadı.
732FDB0F-E061-4A91-95F9-FEDC72511D39.jpeg
36A66642-FFBE-498F-88A4-392A4C3EAB57.jpeg
E6B13175-FF9D-4041-99F7-4E6F6B80D2E7.jpeg

Bedri35

Daimi Üye
Adı
Bedri
Kan Grubu
O Rh Pozitif
10 mart cuma akşamı uzuuuuun zamandır balığa çıkmıyor olmanın verdiği boşluk ile yemli istavrit avına gidelim dedik. @Umut19 ve @OmerAydın ile beraber indik Üsküdar sahiline. Sinek iğne kıvamında ki 3 iğneli yemli takımlar 30-40 gr kurşun ve iki spin bir surf kamış ile yem olarak karides kullanarak indirdik takımları suya. Yaklaşık 3-5 dk sonra @OmerAydın ilk istavriti çekti ve @Umut19 bir vuruş aldı. Sessiz geçen sonraki yarım saatten sonra bir yer değişikliği yaptık. Açıkçası yemli istavrit avı konusunda da çok tecrübeli değildik. Biraz mantık, biraz çevreden copy paste ile balıklar ardı ardına gelmeye başladı. Her ne kadar işi çıktığı için @OmerAydın erken ayrılmak zorunda kalsa da balıksız geçen günlerin ardından bizi eğlendiren biraz gazımızı alan bir av oldu. 3 kişilik avdır yaklaşık süresi 2 buçuk saat.
20230311_001740.jpg
20230311_001740.jpg

Adı
hakan
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
10 mart cuma akşamı uzuuuuun zamandır balığa çıkmıyor olmanın verdiği boşluk ile yemli istavrit avına gidelim dedik. @Umut19 ve @OmerAydın ile beraber indik Üsküdar sahiline. Sinek iğne kıvamında ki 3 iğneli yemli takımlar 30-40 gr kurşun ve iki spin bir surf kamış ile yem olarak karides kullanarak indirdik takımları suya. Yaklaşık 3-5 dk sonra @OmerAydın ilk istavriti çekti ve @Umut19 bir vuruş aldı. Sessiz geçen sonraki yarım saatten sonra bir yer değişikliği yaptık. Açıkçası yemli istavrit avı konusunda da çok tecrübeli değildik. Biraz mantık, biraz çevreden copy paste ile balıklar ardı ardına gelmeye başladı. Her ne kadar işi çıktığı için @OmerAydın erken ayrılmak zorunda kalsa da balıksız geçen günlerin ardından bizi eğlendiren biraz gazımızı alan bir av oldu. 3 kişilik avdır yaklaşık süresi 2 buçuk saat. Ekli dosyayı görüntüle 121618Ekli dosyayı görüntüle 121618
ooo oradaki balıklara 5 tane 70’lik indirecek tanıdıklarım var, afiyet olsun. :)