İstanbul Boğazı ve Çevresi Balık Avı Raporları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hamdi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Dün akşam saat 18.00-23.00 arasında spin avım, bir lüfer gerisi cino sarıkanat 8 parça. Peşinde olanlara rastgelsin 🙂
92F28051-5599-4256-ABB1-7B00A921A09F.jpeg

26 Kasım Salı akşamı 22:30-01:30 arasında yaklaşık 3 saatte 2 farklı merada @OmerAydın ile yaptığımız Anadolu yakası boğaz hattı spin avıdır. 7-35 spin kamışları ile yaptığımız avda maket ile 1 balığımız var ya da yok. Balıkların tamamı ufak boy 14.5 gram vib ile alındı. Daha ağır ve büyük olan vib yemler de çalışmadı. Balık alınan viblerin iğneleri küçük olduğundan dolayı maalesef aldığımız kadar hatta daha fazlasını da balığı karaya almaya çalışırken düşürdük. Ne çok verimli ne çok sıkıcı bir avdı. Bu sene herkesin aksine bir türlü balığa denk gelememiştim hatta aynı merada bir kaç saat ile kaçırdığım balık girişleri olmuştu, şeytanın bacağını kırdık diyelim.

1 adet vicdani limitimiz altında balık var fakat psikopat hayvan 3'lü iğneyi komple yuttuğu için çıkartırken ağzı hayli zedelendi yaşamayacağını düşündüğümüz için onu da alıkoymak durumunda kaldık.

Peşinde olanlara rast gelsin.

Dosyalar

• 26.11.2024 çino.jpg
    26.11.2024 çino.jpg
    89.4 KB · Okunma: 94
Merhabalar, bende yeni başladım çok standart bir kamış ve makine kullanıyorum kurşun arkası ile av disiplininde. Tamam kabul ekipman çok önemli bu konuda fakat yaklaşık 2 2.5 aydır her hafta sonu emirgan tarabya yeniköy tarafında av yapmaya çalışıyorum. fakat kurşun arkası ile henüz hüç balık alamadım 😀 palamut çinekop sarı kanat hiç birinde tık yok 😀. Nerede hata yapıyorum acaba ? ekipmanın önemini anladım ama dediğim gibi 2 2.5 aydır düzenli her hafta sonu gidiyorum. Yanımdakiler pata küte çekerken bende hiç balık olmuyor tecrübelerinize dayanarak soruyorum nerede hata yapıyor olabilirim ? Birsürü video vs izledim o taktiktleri uygulamaya çalışıyorum. Palamut öncesi çapari ile istavrit alıyordum fakat sezon balıklarını kaçırıyorum ve bu canımı çok sıkıyor 😀 Akıl verebilecek biri olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar, bende yeni başladım çok standart bir kamış ve makine kullanıyorum kurşun arkası ile av disiplininde. Tamam kabul ekipman çok önemli bu konuda fakat yaklaşık 2 2.5 aydır her hafta sonu emirgan tarabya yeniköy tarafında av yapmaya çalışıyorum. fakat kurşun arkası ile henüz hüç balık alamadım 😀 palamut çinekop sarı kanat hiç birinde tık yok 😀. Nerede hata yapıyorum acaba ? ekipmanın önemini anladım ama dediğim gibi 2 2.5 aydır düzenli her hafta sonu gidiyorum. Yanımdakiler pata küte çekerken bende hiç balık olmuyor tecrübelerinize dayanarak soruyorum nerede hata yapıyor olabilirim ? Birsürü video vs izledim o taktiktleri uygulamaya çalışıyorum. Palamut öncesi çapari ile istavrit alıyordum fakat sezon balıklarını kaçırıyorum ve bu canımı çok sıkıyor 😀 Akıl verebilecek biri olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Sizin neyi nasıl yaptığınızı bilmeden hata tespit etmek çok zor. Bu tür durumlarda en iyi yöntem meradaki diğer kişileri taklit etmeye çalışmak gibi.

Kabaca baktığınızda atış yapınca çevrenizdekiler ile benzer mesafeye gidiyor mu kurşun? Sahtenin bağlı olduğu beden boyu kaç metre? Kaç cm sahte ve hangi ağırlıkta sahte takıyorsunuz ucuna? Son olarak kurşun suya düşünce ipinizi eliniz ile tutarak kurşunu dibe oturtuyor musunuz sarmaya başlamadan önce?

Bu sorulara yanıt verebilirseniz belki bir nebze daha tavsiye verme imkanımız olur diğer türlü körleme oluyor biraz.

Sizin neyi nasıl yaptığınızı bilmeden hata tespit etmek çok zor. Bu tür durumlarda en iyi yöntem meradaki diğer kişileri taklit etmeye çalışmak gibi.

Kabaca baktığınızda atış yapınca çevrenizdekiler ile benzer mesafeye gidiyor mu kurşun? Sahtenin bağlı olduğu beden boyu kaç metre? Kaç cm sahte ve hangi ağırlıkta sahte takıyorsunuz ucuna? Son olarak kurşun suya düşünce ipinizi eliniz ile tutarak kurşunu dibe oturtuyor musunuz sarmaya başlamadan önce?

Bu sorulara yanıt verebilirseniz belki bir nebze daha tavsiye verme imkanımız olur diğer türlü körleme oluyor biraz.
Dönüşünüz için teşekkür ederim. Şu şekilde özetleyebilirim

Atış yapınca kurşun yanımdakilerle ortalama aynı uzaklığa düşüyor. Beden misinasını olta boyundan bir iki karış daha uzun bırakarak takıyorum. Sahte balık ta 7 cm 5gr farklı renk kombinasyonlarını da deniyorum. Kuşunu suya düşünce ipi tutup sahtenin karışmaması için kısa süre bekledikten sonra yine kontrollü şekilde kurşunu salıyorum. Yani teknik olarak tüm saydığınız adımları doğru yaptığımı düşünüyorum ama sonuç yine 0 😀

Atış yapınca kurşun yanımdakilerle ortalama aynı uzaklığa düşüyor. Beden misinasını olta boyundan bir iki karış daha uzun bırakarak takıyorum. Sahte balık ta 7 cm 5gr farklı renk kombinasyonlarını da deniyorum. Kuşunu suya düşünce ipi tutup sahtenin karışmaması için kısa süre bekledikten sonra yine kontrollü şekilde kurşunu salıyorum. Yani teknik olarak tüm saydığınız adımları doğru yaptığımı düşünüyorum ama sonuç yine 0 😀
Dibi buluyormusunuz ?

Çok enteresan. Diyecek bir şey bulamadım. Anlattığınız kadarıyla her şey olması gerektiği gibi. Son çare farklı sahte denemek mi acaba?

kıyıda bi yüzdürün rapalalarınızı atmadan önce bi görün nasıl geliyor ,biyerde bi hata yok gibi, beden uzun ,kurşun dibe iniyor, geriye yüzdürme kalıyor .Bedri'nin dediği gibi rapala değişin willy falan alın ,baya başarılı avlar çıkarıyor.

Blue fish sahte 50 lira gayet güzel yüzüyor, balıkları alıyor namussuz ama sürekli boya atıyor yaa. bunları simli oje ile boyasam mı diyorum. sizce olur mu ne diyorsunuz.

Back