Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Bence herkes istediği yerden atabilir. İster merayı kendi bulmuş olsun, ister cep telefonundan okusun, isterse arabasıyla geçerken görsün.
Atan ustada olabilir, hayatında ilk defa atış yapanda. Özel mülk harici suyun kenarı balık tutmak için herkese açıktır. Kimse dehşet balıkçı olmak zorunda da değil bence.
Ben iyi balık tutarım kendi kendime iddialıyımdır. İnanın bana balığada balık tutmak için giderim. Limitler dahilindeyse yakala bırak yapmadım yapmam. Buna etçilik falan denirse kabul etmem.
Motorcularada kızamam niye balık tutyorsun diye. Yasalara uygunsa isterse 24 saat balık tutar. Adamın ekmeği , çoluk çocuğunun rızkı bu. Düzenleme gerekiyorsa bunu kanun koyucu yapar.
Biz çok iyi balıkçıyız diye ,süper takımlarımız var diye yıllarca aynı meraya takılıyoruz diye, olta atan insanlara güruh, cins vs. Vs. hitablarda bulunmaya hakkımız afedersiniz kendi adıma konuşayım hakkım yok.

Balığı denizi o kadar sevmişizki tapusunu almaya uğraşıyoruz sanki.

Ben hergün x merada en güzel yerden olta atıyorum.
Yeni gelen birisine; gel kardeşim, ben zaten haftalardır buradayım biraz da sen at mı diyorum?
Yoksa ; sen nerden çıktın ben haftalardır zaten buradayım , burası benim mi diyorum

Takımlar karıştı ; hıoooop Üstüme attın mı diyorsun ?
Arkadaşım Beraberiz mi diyorsun .
Takımı/ rapalayı çözerken kendininkini kurtardın diğerini salladın ne olursa olsun mu diyorsun.
Yoksa diğerini de kendi Malın gibi dikkatle kurtarmaya mı çalışıyorsun?
Bence Bunlar önemli arkadaşlar. Ister etçil deyin ister başka bişey önce insancıl olmak gerek. Balık yakalamaktan daha güzel şey dost yakalamaktır .
Önce kendimizi düzeltirsek başkaları daha kolay düzelir ..

Çokluk olması önemli değil herkes kendi kişisel bilgi ve becerisine göre kısmetini alır sadece acemilerin ve farklı av yapan insanların araya girmemesi.Sen rapala yapıyorsun adam geliyor aradan çapari atıyor biraz görgü ve bilgi şart olduğu düşüncesindeyim yoksa işi bilen 50 kişi 20m lik bir atış alanından sırasını bilerek atış yaparsa çok rahat balık tutar🙂🙂

Herkesin sözlerinde kendine göre haklı yönleri var.

Benim üzerinde durduğum konu çok basit. 9 kişinin rapala tercihi vardır, bir kişinin çapari tercihi. Acemi olabilir usta olabilir. Acemi adamın atacağı olta cinsini , şeklini , yerini , zamanını belirleyen ne bir kanun var nede bir kaide.

Birilerinin özgür iradesiyle hakkı olan tercihini kullanması beni rahatsız ediyorsa , bu o adamın sorunu değildir. Rapala atıcak takımım olmayabilir, rapala atmayı bilmiyor yada sevmiyor olabilirim. Yada amacım sadece spor olsun diyede olabilir. Buna orada rapala atan 9 kişi dahil kimse karışamaz.

Neden böyle yazdığımı izah edeyim.

Forumları okurum ufak tefek yazarım. Hobidaşlarımla sohbet ederim. Özellikle son zamanlarda ustalarımızın , ya bu acemilerde ...... ...... , ya eskiden bu kadar balıkçı yoktu nerden çıktı.............
biz şamandıralı atmışız adam lrf atıyor.................. vs. vs. vs. sözlerini çok duyar oldum. Kopyala yapıştır yapsam bu siteden bir tane daha çıkar.

Başımdan geçenleri anlatayım. Yakın zamanda olta atıyorum , delikanlılar kamışlarını yeni almışlar, hevesle çalışıyorlar. Adamın dediği aynen şu gençlerrrr ileri gidin ileriiiii toplıcanız lan hepimizi. 3-4 kişiler ya. Tüküreyim senin tutacağın balığa sen kimsin ulan. Ben orda kol bacak bırakırım o gençleri bir adım ileriye kaydırtmam. Bunu dışından değil içindende söyleyen o kadar çok insan varki. İnsan belli bir yaşa gelince adamın bakışından içinden söylediğini anlıyor.

Benim deniz kenarında tapulu hiç bir yerim yok, diktatör bir devlet başkanıda değilim böyle olacak bundan sonra diye racon keseyim. Ha ne güzel insanlar var gidip yanına gençler burdan bu takımla daha iyi balık alırsınız, eğer takımınız yoksa vereyimmi size gerçi siz bilirsiniz eğer isterseniz yardımcı olabilirim diyen.

Motorcular konusundada daha önce bahsettiğim gibi adamın işi bu. Ha adamın avlanma şekli, yeri, zamanı, bilimsel olarak doğrudur yanlıştır . Bunu bu konunun uzmanları devlet eliyle inceler belirler , devlet de kanunu koyar ve bu kanunu uygulatır.
Eğer uymayanı görürsem bende şikayet ederim karşısında dururum. Lakin adam kanuna uygun hareket ediyorsa kimin ne demeye hakkı var bu adama. Ben nasıl çoluk çocuğumun rızkı için bismillah deyip sabah işime gidiyorsam. Adamcağızda bismillah rastgele deyip ağını atıyor. Ben işimi bitirip stres atayım diye denize zevk için indiğimde, bir bakıyorum o rızkı için yol alıyor. Ben sadece rastgele derim. Rabbim kimsenin işini gücünü bozmasın.

Bu Akşamki Rızıkı gene denizden çıkardım,!😎

1-1.5 aydır evde boya -badana işi tam strese girecek'ken Allah'a şükürler olsun kazasız belasız hallettik,🙄

"yaşlandığımı hissettim "bir iki fırça salla 1 saat mola, hanım moral veriyor hadi Ercü eskiden böyle değildin,
salla rulayı - sür boyayı neyse ;:kyfmyrn:

genelde cumartesi ve pazar günleri balığa gitmem,
nasıl olsa emekliyiz !hafta arası çalışanlar genelde hafta sonu balığa çıkarlar, balığını rahat tutsunlar diye düşünürüm hep,

ama bugün sabah ezan saati'nde eşim'i namaza uyandır'dığımda ,,,
şeytan dürttü !😵
ay ben bu şeytanın taaaa..................?
homurdanırken hanım namaz'ını bitirdikten sonra Ercü balık olurmu bugün özledik balığı demesiyle!

hanım sandaviç'imi hazırla gidiyorum
buzluk'tan çıkardığımız 10 parça istavrit balığını anında flote yapıp-tuzlayıp yem yaptım,

eşimin cümlesi balığa giderkene beynimde çalkalanıyor!
salla ruloyu -sür boya'yı

bende attım oltayı yakaladım balığı!

Kısmet İşi İşte!
4 parça eşime-4 parça bana deyip döndüm!

VY5vbr.jpg

Bu Akşamki Rızıkı gene denizden çıkardım,!😎

1-1.5 aydır evde boya -badana işi tam strese girecek'ken Allah'a şükürler olsun kazasız belasız hallettik,🙄

"yaşlandığımı hissettim "bir iki fırça salla 1 saat mola, hanım moral veriyor hadi Ercü eskiden böyle değildin,
salla rulayı - sür boyayı neyse ;:kyfmyrn:

genelde cumartesi ve pazar günleri balığa gitmem,
nasıl olsa emekliyiz !hafta arası çalışanlar genelde hafta sonu balığa çıkarlar, balığını rahat tutsunlar diye düşünürüm hep,

ama bugün sabah ezan saati'nde eşim'i namaza uyandır'dığımda ,,,
şeytan dürttü !😵
ay ben bu şeytanın taaaa..................?
homurdanırken hanım namaz'ını bitirdikten sonra Ercü balık olurmu bugün özledik balığı demesiyle!

hanım sandaviç'imi hazırla gidiyorum
buzluk'tan çıkardığımız 10 parça istavrit balığını anında flote yapıp-tuzlayıp yem yaptım,

eşimin cümlesi balığa giderkene beynimde çalkalanıyor!
salla ruloyu -sür boya'yı

bende attım oltayı yakaladım balığı!

Kısmet İşi İşte!
4 parça eşime-4 parça bana deyip döndüm!

VY5vbr.jpg

Tebrikler Ercüment abi.Anlatımında balıklarda on numara.Avların daim olsun.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back