@ozgurarslan, bu ayrıntılı bir rapor olmuş bence

elinize sağlık. Camlibahce güzel bir yer . Böyle haberler ile daha da çok sevdiriyor kendini. Rast gelsin.
HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
rica ederim. perşembe-pazartesi arası ben de gidemeyeceğim için, balık da varken fırsattan istifade etmeye çalışıyorum. sağ kolum iyi olursa yarın sabah suyuna kısmetimi bu hafta son kez arayacağım.
daha iyileri sizlere rastgelsin.
@ozgurarslan 41 masallah diyelim bereketli olsun insallah haftasonu bizde kismetimizi arayacagiz
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 balık, bazen olmadı mı olmuyor.
🙂 balık çok seyrelmişti, ama hiç çıkmıyor da değildi. bana gelmedi işte. vardır bir sebebi...
🙂
Özgür abi 41 bulamamışsın MAAŞALLAH'ı bizden olsun bari 🙂
Elim şikayet butonu'na gidip geliyor , biraz rahat bırak balıkları ya huu...😀😀
perşembe -pazartesi rahat bırakacağım. iki günde 73 parça aldım ama 35 kez gitmişimdir balığa ve boş dönmüşümdür. aslında sezon ortalamam 2 gibi. derler ya, yağmur yağarken küpünü dolduracaksın...
Ozgur abi,
Ben baliga inemesem de senin adina gercekten kendim yakalamisim gibi seviniyorum,
Yanlis anlamazsan ufak bir tavsiyede bulunmak isterim,
Neden cok kasik kullaniyorum aciklamasidir bir nevi,
Balik dipte yattigi icin 150-175 gr hatta zaman zaman 185gr dipten hemen havalaniyor ozellikle de rapala kullaniminda zaten kursun dibe deydigi anda yapala tahmini zeminden 1 metre yukarda duruyor,
Agir kursunla (200-215-225-230gr...vb) sadece sahtenin dipten hemen kalkmasini engelliyoruz,
Ise yariyor mu ? Tabiki yariyor alinan baliklardan belli ama bu efor kaybina ve yorgunluga sebebiyet veriyor,
Ben 175 ve ya 185gr arkasi kasik kullanarak 215-225gr arkasi sahte rapala daki ayni verimi aliyorum,
Cunku kasik nispeten daha agir ve gaga sistemi olmadigi icin cok daha hizli batiyor ve daha gec havalaniyor,
Tek deavantaji dedigim gibi kamisla aksiyon vermeye gelmiyor,
En mantiklisi dibi bulduktan sonra 10-15sn. Saniye daha bekleyerek(temiz merada) misinanin boslugunu alip kamisa vurdurmadan tek bir yonde makinayi hizli yavas durup tekrar yavas hizli sarim seklinde avlanmak BENCE dogru olandir,
En sevdigim melodi olan "rapala sikirdamasi" olmasa da kasik vazgecilmezimdir,
Rastgele,
Saygilar
elbette haklısın. kaşık az kullanıyorum ben, sanki sahte, sevimli renkli oyuncak gibi bir şey ya, o daha sıcak geliyor. ayrıca iyi sahte yüzüşü gerçekten kandırıcı geliyor.
çok klasik bir söylemdir "kaşık daha büyük balık alır" derler. ben çok emin değilim bundan.
kaşık ucuz, kaybetsen üzülmezsin avantaj. ancak kaşığı (Yıldıray kaşık ya da teneke kaşık denilen kaşıktan bahsediyorum, aynı şeyden bahsediyoruz umarım) büküyoruz ya, herkes kafasına göre büküyor bunu, ben de öyle, inanıyorum ki o işi doğru yapamazsan (ki doğrusunu bilmek için dipte izlemek lazım gerçekten) balık alacakken saçma bir yüzüş ile kandıramazsın gibi geliyor. oysa bazı sahteler hem hızlıya hem yavaşa gelen yüzüşleri var, ne yapsan güzel yüzüyor. ben el ile yapılmış bir büküm ve bunun olası olumsuz sonucu için kendimi riske etmiyorum. yine de bugün dahil kaşıkla çok balık alındığına şahit oldum, benim takım çantamda da 4 tane filan var.
fikrini destekleyecek bir hikaye, bugünkü avdan. bir arkadaş geldi bugün, bizim meraya az geliyor olmalı ki ilk kez görüyorum. şimdi üyedir, okuyordur diye değil, ama kibar bir ifade ile işler onun için iyi gitmiyordu. balık alıyordu ama seyrek. ben neden seyrek aldığını biliyorum da gidip kimsenin yanına sana sormadan "şöyle yapsan daha iyi olur" da denmez.
bana bir hususta yardım etti, hem de mühim bir yardım. onu da söyleyeyim, fakirlikten değil işgüzarlıktan 250 mt ipi ikiye böldüm. ama ölçerek değil, birine 135 birine 115 filan gitmiş sanırım. bu makinadaki ip az ya, ben atışla boşaltıyorum o ipi, misinaya geçiyorum elbette de atışta o düğüme sürtüyor. saçma sapan bir şey yapmışım, bu çin'den gelecek 1250 mt ipi beklerken yeni ip almayayım istedim. nihayetinde atış sonrası inerken dibe koptu, ip önümde salınıyor, kurşun aşağı alıyor yavaş yavaş, hemen fincanlara doladım ipi, ama hemen almak lazım yoksa dolama ile 215 gr kurşunu alamam geri, uzattım kamışın ucunu, o da yakaladı ipin ucunu. takımı kurtardı, ipi kurşunu sahtesi hepsi gidiyordu. böyle olunca muhabbet başladı ufaktan...
bir ara oltasını topluyor, boş, baktım sahtesine, çok çok ucuz, üstelik rengi cazip olmayan bir sahte. (başka iyi sahteleri de yok değil, gördüm önceden) o saçma sahteden neden almışsam bende de var, hiç kullanmadım ama tanıdım. tam "bana ne, tercih onun" deyip devam ederken baktım sahte batıyor, su almış, suyun üstünde durmuyor. dedim "değiştir onu" sakatlanmış o. dedi "az önce balık aldı, biraz daha deneyeyim, batıyorsa batıyor aldı ya balığı". ardından o sahte ile peşpeşe 5 tane yapıştırdı ki, herhalde sabahtan beri 5 tane ancak almıştır. öğleden sonra oluyor bunlar. bu konuyu Murat'la konuştuk, sahilden arkadaş. o da dedi ki; batık sahte dibi tarıyor, aksiyon maksiyondan önce balığın görüş alanına giriyor, atlayacaksa ona da atlıyor, olur, daha önce de batık sahtenin aldığına çok şahit oldum dedi...
benim nefis batık sahtelerim bodrumda bir torbanın içerisinde duruyor, ayırmışım...
🙂 elbet akıl işi değil bu sinking denen bir sahte biçimi de var bu işler için de, oluyor işte...
kaşık da dediğin mantıkta ağırlığından ötürü dibi tarayarak gelip şansı arttırıyordur, mantıklı...
kaşığa az şans verdiğimden (çok az) ben kaşıkla balık alamıyorum gibi, kaşığı yüzdüremiyorum gibi yanlış bir algı oluştu bende... ama yarın kolum iyi olursa, gidersem bir saat çalışayım balık yaptığında. sonucu bildiririm.
kaşık sarımı için yaptığın yöntem çok akla yakın, aynısını ben sahtede de uyguluyorum. beraber avlanmak dileği ile...
Özgür abi tebrikler her zamanki gibi süper av süper rapor olmuş harikasın raporlarını zevkle okuyorum eline sağlık daha irileri rastgelsin çamlıbahçe yi bilmediğim için soruyorum Anadolu yakasında mı yoksa Avrupa mı tam konum verebilirmisin
SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Avrupa yakası, - daha önceki raporlarda var, hatta yeri de var ama, Arnavutköy- Bebek arasında Arnavutköy'e nispeten yakın otobüs durağının orası...