Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
100 gr balsa büyük cüsseli olur bence çünkü balsa ciddi anlamda hafif bir malzeme ve su çekme oranı yüksek çünkü sünger gibi benim bildiğim

Dumanla haberleşme cihazından haspelkader gönderildi
dediğiniz gibi balsa hafif ve süngerimsi bir malzeme ancak bu iş için biçilmiş kaftan.
max 10 cm boy max 3 cm en balsa parçalarını 2 yada 3 katmanı bileştirerek yapıcam ağırlığı ise 100 gr lık kurşun vericek, sağlamlık için epoxy yeterli oluyor.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
dediğiniz gibi balsa hafif ve süngerimsi bir malzeme ancak bu iş için biçilmiş kaftan.
max 10 cm boy max 3 cm en balsa parçalarını 2 yada 3 katmanı bileştirerek yapıcam ağırlığı ise 100 gr lık kurşun vericek, sağlamlık için epoxy yeterli oluyor.
Abi bende senin gibi dusunup teknede kullandigim 80-120gr agirligindaki jig lerle deneme yaptim fakat sonuc alamadim cunku aksiyon veremiyorum surf kamisla umarim seninki ise yarar rastgelsin

Herkese Merhaba ;

Bu aralar Tarabya civarinda olta atan var mı? Durum nedir ? Yarın inmeyi düşünüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler.

Lodos var güneş var hava sıcak olmasa da ılık (bizim için) aslında denemek için güzel koşullar ama su hala soğuk yinede nasip tabi

Lodos var güneş var hava sıcak olmasa da ılık (bizim için) aslında denemek için güzel koşullar ama su hala soğuk yinede nasip tabi

Aynen öyle 🙂 Sanırım bol bol antreman yapacağımı bilsemde gidicem , tutamıyorum kendimi 🙂

Ustalar bu saatte sizce saçma gelecek ama yine bir sorum olacaktı...
Boğaz'da kıyıdan surf avı yapıyorum.Son dönemlerde misinayı toplarken kamışın ucunu mümkün olduğu kadar denize yakın tutuyorum.Lakin belli süre sonra sağ kol artık çok yoruluyor ki ben 100 gr dan ağır kurşun kullanmıyorum.Bu durumu en az hasarla nasıl hallederim ??
Teşekkür ederim

Ekipmanın ağırlığını tarttın mı hiç zafer? Onun üzerine kurşun ağırlığı ve göreceli olarak akıntıyı da katmak lazım aslında ama genelde çekme bırakma kaldırma indirme yük sağ kolda olduğu için yorar bayağı

Herkese Merhaba ;

Bu aralar Tarabya civarinda olta atan var mı? Durum nedir ? Yarın inmeyi düşünüyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler.

Ben tarabyadan bugün 170 gram kurşunla ve çinekop çaparisiyle açıktan ve dipten bir tavalık istavrit aldım.
Boyları fena değil. Arada kocaman iğneyi zar zor ısırmış kıralçalar da denk geliyor tabi ama yapacak bir şey yok. :uzgnm:
Kullandığım çapari şu büyük olan. (5 numara iğneli)
Yanındaki küçük olan ise bildiğimiz normal istavrit çaparisi. (onu takarsanız baştan aşağı kıraça dolar, tavsiye etmiyorum)

capari.jpg

Boğaz'da kıyıdan surf avı yapıyorum.Son dönemlerde misinayı toplarken kamışın ucunu mümkün olduğu kadar denize yakın tutuyorum.Lakin belli süre sonra sağ kol artık çok yoruluyor ki ben 100 gr dan ağır kurşun kullanmıyorum.Bu durumu en az hasarla nasıl hallederim ??
Teşekkür ederim
Kol kaslarınızı kuvvetlendirmeniz gerekiyor bunun içinde sürekli egzersiz ve spor yapmanız gerekli yada ekipman ağırlığını düşünmeniz gerekli bir diğer secenek kamış ve makinayı gobeginize yaslayıp yükü karın kasiniza verip makina kolunu o şekilde çevirmeniz gerekiyor bence şu aşamada yormayin kendinizi ava başlamadan önce kol hareketleri yaparak kolunuzu isindirin sonra ava başlayın. Allah korusun ani kola yuklenmelerde ciddi kol rahatsızlıkları ile karsilasa bilirsiniz bu yüzden herşeyin başı önce sağlık.

Lenovo S90-A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkür ederim

Bende 3 sene boyunca sürekli rumeli hisarında avlandım bildiginiz üzere yüksek akıntılı biyer 200 gram kursun attıgım oluyordu bide balık binince...

benim size tavsiyem ısınmadan ava başlamayın, ekipmanların da agırlıgı bu konuda çok önemli ve son olarak da kamışı koltugunuzun altına iyi oturtun ya da karnınıza dayayıp karın kaslarınızdan destek almaya bakın

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back