Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Şimdi herkes acemilere laf söylemişte benim boğaz avlarında gördüğüm genel olarak tehlike intiba eden oltacılar acemiler değil yıllarıdır orada olta atanlar. Herkes için söylemiyorum ama kendinden çok emin oldukları için arkasına bile bakmadan atıyorlar genelde. Orada yavaş diye tepki gösteren çok kişiyi azarladıklarınada şahit oldum . Hele balık yoğun çıkıyorsa ki kazanın yaşandığı tarihlerde aşırı bir istavrit akını vardı . Bir kez o dönem aşiyan tarafına gittim insanların gözü dönmüştü . 1 saat avlanıp gelen insan trafiği artınca avı sonlandırmıştım . Bu işin acemisi ustası yok . Eğer boğazda olta atıyorsan arkana bakıcaksın gerekirse 10 dakika bekliyeceksin olta atmak için insanlar geçsin... Son 2 senedir zaten amatör balıkçılığa olan ilgi artıyor boğaza gelen balıkçı sayısı artıyor sezonda yer bulmak çok zor , bırak kıyıyı teknede bile çapari bırakacak yer kalmıyor 🙂 İşimiz zor. Ama hiçbir şey insan hayatından değerli değildir o yüzden lütfen acemi ustası yok oltayı atarken 3 defa gerekirse 10 defa arkamızı kontrol edelim.

60547 dosyayı görüntüle
60547-db8d005796f5cee6c5e730122e6dcdf4.jpg

sabah gaz. alıntıdır

Olayda yaralanan şahsa Allah c.c acil şifalar versin. Elimizdeki oltanın dikkatsiz kullanımında bir silaha dönüşebileceğini unutmayalım.
çok üzücü bir durum. özellikle insanların yoğun olduğu yerlerde çok sık yaşanabilecek bir olay. acemisi ustası yok her seferinde olta atarken arkayı iyi kollamak lazım. benzeri sakatlanmalara bir kaç kere denk geldim. hatta kenara olta koyarken bile dikkatli olmak lazım, birisi geçerken çapariye vs takılabiliyor, yalnız insan değil hayvanlar açısından da tehlikeli ki çok kez şahit olmuşumdur kenardaki oltaya dolananı.

Orada yazdığım 20 sene atlanmış herhalde neyse, sonuçta burada konuştuklarımız yazıştıklarımız bir işe yaramıyor erolun dediği gibi yasaklar yakındır. En doğrusu daha önceki yazılarda da paylaştığım ve bir çok aklıselim insanın da yazdığı gibi bu işe belge zorunluluğu getirmek tabi bu sefer zabıta yükü artacak falan filan işte

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben hiç boğaza balık için gitmedim ve genel insan zihniyetini tahmin ettiğim için pek gitmeyi de düşünmüyorum,
Diğer taraftan
Sadece acemiler mi kaza yapıyor?
Bu üzücü durumu bile kendi çıkarına yorumlayarak acemiler bizim olduğumuz yerde olta atmasın gitsinler köşede oynasınlara çevirmek ne kadar doğru?

“Kendine usta diyebilmen için; önce ustanı geçeceksin, sonra seni geçecek bir öğrenci yetiştireceksin.”

bu yazıyı buraya yazmayı uygun görüyorum, nedeni ise; ilk gelen arkadaşlar bu konuya ne kadar dikkat etmeleri gerektiğini tekrar tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu iş öyle BİM den alma oltalar ile olmuyor, her başlayana önce alıştırma yap, boş kurşun at, atış stilini öğren dememizin sebebi hep bundan ibaretti. Bu kadar etçil olmanın bedelini başkasına yüklemenin anlamı yok, keşke kendisine olsaydı da başkasına zarar vermeseydi.
Bunu belki sinirlendiğim için söylüyorum ama, bu işin ceremesini başkasının hayatına mal etmek hiç doğru değil bence....

Aşiyan’da olta dehşeti.
Balıkçının oltası bir gencin hayatını kararttı. Sahilde yürürken başına olta kurşunu, gözüne ise iğnesi isabet eden Burçin Gülümser’in kafatası çatladı, beyni hasar gördü. Talihsiz genç, görme ve konuşma yetisini kaybetti.
İstanbul Sarıyer'e bağlı Aşiyan'da balık tutmaya çalışan C.A., oltasını arkasında yürüyen Burçin Gülümser'e (34) isabet ettirdi. Gülümser'in başına çarpan olta kurşunu beynine hasar verdi. Oltanın iğnesi de gözüne saplandı. Bir dizi ameliyat geçiren Gülümser, görme ve konuşma yetisini kaybetti.

Olay, Aşiyan Mezarlığı sahilinde 20 gün önce meydana geldi. İddialara göre, amatör olarak oltayla Boğaz'da balık tutmaya çalışan C.A. oltaya yemi taktı. Ardından da arkadan geçenlere dikkat etmeden oltayı denize salladı. Ancak oltanın ucundaki kurşun, o anda kıyıda yürüyen 34 yaşındaki Burçin Gülümser'e isabet etti. Oltanın kurşunu, Gülümser'in kafatasını yaraladı ve beyni zarar gördü. Oltanın iğnesi de gözüne saplandı.

KAFATASI KIRILDI

Olayın hemen ardından sahile sağlık ekipleri çağrıldı. Gülümser gözüne saplanmış olta iğnesi ile Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Olta iğnesinin sağ gözüne saplanması, kurşununun ise kafatasını kırıp beynine zarar vermesi nedeniyle bir dizi ameliyat geçiren Gülümser hayata tutundu. Ancak görme ve konuşma yetisini kaybetti. Gözaltına alınan C.A. ise ifadesinde "Denize oltayı salladım, adama çarptı. Görmedim, kazayla oldu. Kendisini tanımıyorum" dedi.

C.A. serbest kalırken, savcılık olayla ilgili soruşturma yürütüyor. Gülümser'in yakınları "Kıyıda olta ile balık avlayan biri, bir anlık dikkatsizlikle bir insanın hayatını kararttı. Yetkililerin kıyıdaki balık avlayanlara karşı başka kazalar olmadan tedbir alması gerek" dedi.
Bu yazıyı biraz önce ben de okudum inanın tüylerim diken diken oldu,
Bir çoğumuzun bu platformda bir çok kez dile getirip uyardığı meralarimizda görüp "ramak kala" durumu maalesef ki yaşanmış,
Biz kıyı balıkçılarını kurunun yanında yaş ında yanacağı doğrudan olumsuz etkileyecek bir konu,
Ama en önemlisi vicdani yönden baktığımızda genç yaşta maf olmuş bir hayat... 🙁
Istemeden de olsa acemilik,heyecan,hırs,cahillik...vb gibi etmenlerin bir anlık hatayla büyük bir vicdan azabına sebep olduğu bir durum 🙁
Allah madurun kendine ve ailesine sabır versin,
İnşallah son olur 🙁
Saygılar

Şimdi acemilere niye karşısınız diye geyikler başlar, değiliz arkadaş ama acemi de acemiliğini bilip ona göre davransın. Kimse anasının karnından 4.20 olta 200 gr kurşunla doğmuyor zamanla öğreniyor, acemi arkadaşlar da baksın izlesin 3-5 gününü harcasın bu adamlar ne yapıyor nasıl yapıyor diye ve sorsun utanmadan sıkılmadan. Boğazda avlanan bizden olan sabırlı arkadaşları bulsunlar hatta bizde giderken yada gidip takımları kurduğumuzda söyleyelim şuradayız isteyen varsa buyursun şeklinde. Öğretelim ki yarın öbürgün hem sevabı olur hemde bakarsın belki bilmeden bizde bir hayat kurtarmış oluruz...

Lenovo P1ma40 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
BU TAVIR EN ÖNEMLİ OLTA BALIKÇISI TAVRIDIR.

Ben hiç boğaza balık için gitmedim ve genel insan zihniyetini tahmin ettiğim için pek gitmeyi de düşünmüyorum,
Diğer taraftan
Sadece acemiler mi kaza yapıyor?
Bu üzücü durumu bile kendi çıkarına yorumlayarak acemiler bizim olduğumuz yerde olta atmasın gitsinler köşede oynasınlara çevirmek ne kadar doğru?

“Kendine usta diyebilmen için; önce ustanı geçeceksin, sonra seni geçecek bir öğrenci yetiştireceksin.”

Bu mesajınıza istinaden yazıyorum, polemik yaratmıyorum sadece açıklama getiriyorum;
Hiç boğazda avlanmadıysanız, boğazın av meralarında görülen hiç bir şeyden haberiniz yok demek ki. Siz 180-220 gr arası kurşun ve akıntı yönünde ters çalışırken, kişinin 100 gr kurşun ile akıntı yönünde çalışması sizce doğru mu? hatta tersten attığınız kurşunun peşinden 100 mt yürüyorken, adam çapari atıp çekiyorsa bu kimin suçu ?
İstavritin şu bol olduğu zamanlarda 1 adet kraçe için 3-5 TL lik çaparileri çöp yapan, kendi takımlarınızı bozan, 100-125 gr kurşun çalışılan yerlerde 50 gr kurşun atıp takım toplayan etçil vatandaşlarımızla hiç karşılaştınız mı diye sormadan geçemiyorum ?

Bu tabiki de bir kaza, bunun ustalık veya acemilik ile bir alakası yok, bunun sadece dikkatsizlikle ilgisi var, bunun da istavritin bol olduğu zamana denk gelmesi aşikar..
O yüzden sizi boğaza özellikle balığın bol olduğu anlarda, üsküdar,kuleli,kandilli, aşiyan, bebek sahili kıyılarımıza sadece gözlem için bekliyoruz. İnanın bu yazdıklarımı oraya gidip ne tür avlanmalar yaşandığını gördüğünüzde ne demek isteyip de anlatamadığımız bir sürü şeyi göreceksiniz. Ben balığa giderken bir sürü balıkta kullanacağım techizat götürürken, adam elinde olta ve 1 poşet ve vazgeçilmez 5lt şaşal su şişesi geliyor boğaz kıyısına vesselam. Bunu buradan yazması o kadar zor, lafı nereye çekseniz oraya gider, o yüzden görün yaşayın lütfen...

Ben şahsen kendime usta demiyorum, bildiğim şeyler var kendi çapımda gördüğüm insanlardan biraz daha dikkatli ve meranın ortamına göre hareket etmeye çalışıyorum.
Ustalarımı da saygıyla selamlıyorum.

Bu yazıyı biraz önce ben de okudum inanın tüylerim diken diken oldu,
Bir çoğumuzun bu platformda bir çok kez dile getirip uyardığı meralarimizda görüp "ramak kala" durumu maalesef ki yaşanmış,
Biz kıyı balıkçılarını kurunun yanında yaş ında yanacağı doğrudan olumsuz etkileyecek bir konu,
Ama en önemlisi vicdani yönden baktığımızda genç yaşta maf olmuş bir hayat... 🙁
Istemeden de olsa acemilik,heyecan,hırs,cahillik...vb gibi etmenlerin bir anlık hatayla büyük bir vicdan azabına sebep olduğu bir durum 🙁
Allah madurun kendine ve ailesine sabır versin,
İnşallah son olur 🙁
Saygılar
Ben sana söyleyeyim kardeşim, özellikle sen Üsküdarli bir balıkçı olarak bunu benden daha fazla yaşamışsındir, radar önü ya da kafelerin orası belli bir saatten sonra ana baba günü oluyor, arkadan geçen insanın haddi hesabı yok yok, üstüne üstlük atış için gerekli genişliğinde olmaması cabası, hal böyleyken kekonun biri BİM den aldığı 40 TL lik takım ile senin tuttuğun balığı tutmaya çalışıyor, 50 gr kurşun ile adamın kamışın nasıl savrulduğundan haberi bile yok, hem arkadan geçen onca insana potansiyel tehlike, hem de attığı kurşun gramaji ile sana zarar, ŞİMDİ GEL DE BU İŞTEN KEYİF AL, yok kardeşim yok ucuz takımlar piyasadan kalksın minimum 400 lira parayı zevki için veremeyen bu hobiyi yapmasın

ONEPLUS A3010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kim ben profesyonelim diyor ki ?

Sorsan herkes estağfurullah ne ustası ne profu. kendi halimizde amatör veya sportif takılıyoruz diyor. E tabi yok mu profesyonel olanlar tabii ki vardır.
Ancak bu işin amatörlük ya da profesyonellik ile ilgisi yok.

O yüzden bilinçsiz avlanan herkese.......her yönteme..... demek daha doğru.
Tabii ki bu benim şahsi düşüncem.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back