Buradaki asıl konu, acemi balıkçı ile usta balıkçıyı ayırmak değil !! balık tutanlarla yayaları ayırmak bence .
Aslında çok haklısınız. En doğrusu bu.
Belediyemiz sağolsun ayırmış, ama nasıl.
Platformların kaplamasına rapala iğnesi sık sık takılıyor. O plastik kaplamayı yapmak hangi sivri zekanın fikriydi acaba, kendisinin kulaklarını çınlatalım buradan.
Vatandaşlar da bir alem.
Ötede bomboş banklar var, ailecek gelip platformun kenarına oturuyorlar. Sanki denizi seyretmek için onlara "loca" yapmışlar.
Ulan sen oraya oturursan ben nereden atacağım?
Geçende öyle bir aile geldi tam arkama tribün gibi dizildiler. Atmak için arkada santim boşluk kalmadı..
Bir şey desem yanlış anlayacaklar, takımı toplayıp öteye gittim.
Tabi balık tutanlar kabahatsiz demiyorum. Çok kazma var sahilde.
Tripodu milletin yürüdüğü yolun ortasına açıp bir de üstüne çaparisi takılı kamışı dayayarak yola "iğneli barikat" kuranlar mı dersin,
sudan iki tane istavriti karaya alırken sanki kofana kaldırıyormuş gibi hamle yapıp balığı insanların kafasına gözüne patlatanlar mı dersin, her türlüsü var.
Aynı amatör telsizcilik gibi amatör balıkçılığın da sınavı olmalı.
Dandik bir belge çıkarttılar, parayı verip alıyorsun.. Ne eğitim ne sınav ne bişey..
Ondan sonra böyle olaylar yaşanıyor..
Geçen pazar emirgana yürüyüşe giden ablamlara da elli defa tembihledim "aman oltalara dikkat edin, uzak durun, kendinizi koruyun"..
Çünkü çok iyi biliyorum o ortamı.. Risk çok fazla.. Allah korusun..