Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşların dikkatine araç,kamyonetten vs. balık satışı yasal değildir.
Gördüğünüz anda lütfen aracın plakasının ve balıkların resmini çekip
ihbarda bulunun.
Defne yaprağı 10 -13 cm olan yaprakarı görünce çıldırdım.
Tabii polis,zabıta,gürültü,sol elimde üç kırık parmak,
ama mutluyum 3 araç bağlattırdım.
Balıklarda aş evine garibanlara gitti.

Geçmiş olsun Eşref abim. 🙁

arkadaşlar öncelikle bogazdan haber vereyim akşam saat 17 gibi cubukluya indim güzel istavrit yapıyordu ben yemlik tutmak için 3 ----5 atış yaptım yemligimi aldım hedef cünkü dişliydi sonra yemliye yattım fena akıntı vardı mısına bir saga bir sola kayıp duruyor 5 dakıka sonra ufak bir vuruş aldım baktım daha yaprak o malum ölcülere göre sarıkanat tabi ama benim vicdanım yaprak diyor hemen igneden cıkardım denize iyada bir daha attım yine aynı boyda bir balık daha oda iyade yanımdakı arkadaşlarda cekdi aynı boyda kavaya atmıyacaksınız dimi dedim yok abi olurmu dediler onlarda denize yaprakları iade ettiler durumu anladım ve o anda balık avını sonlardırdım ...........GELELİM ÖNEMLİ MESELEYE BAKIN ARKADAŞLAR BU BALIK OLAYI HİÇ İYİ YERLERE GİTMİYOR GECEN SENE BU TARİHLERE DÖNÜP BAKIN FORUMDA NE BALIK RESİMLERİ VAR BEN 17 EKİMDE 34 PARCA ALDIM COGU SARIKANATDI AYNI YERDE TARİH 1 KASIM HALA CİNO YOK ORTADA BU FORUMU KULLANAN BİNLERCE KİŞİ VAR COGUDA AKTİH ARKADAŞLAR BİZLER BU FORUMDAKI ARKADAŞLAR HEPİMİZ BİRDEN BİMERE YAZSAK AMA USTURUPLU BİR DİLLE KARŞIMIZDA GERCEKDEN BİR DEVLET ADAMI VARMIŞ GİBİ DERDİMİZİ ANLATSAK GELECEK NESİLLER BALIK YİYEMİYECEK BALIK AVI LİMİTLERİN COK ALTINDA SU ÜRÜNLERİ TARIM BAKANLI BUNA BİR EL ATSA DİYE YAZILAR YAZSAK GERCEKDEN BİR ŞEYLER DEGİŞİR AMAN NE OLUR DEMEYİN 1 KİŞİ 3 KİŞİYİ 3 KİŞİ 10 KİŞİYİ 10 KİŞİ 1000 KİŞİYİ BİLİNCLENDİRİR NE LİMİT ALTI BALIGI KOVASINA ATAR NEDE TEZGAHDAN BALIK ALIR BUDA BALIKCILARA YANSIR KÜCÜK BALIGI HALK ALMIYOR SATMAYALIM DER BU KONUDA ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPALIM İKİ KELİMEDE OLSA BİMERE TARIM BAKANLIGINA İBRAHİM KARDEŞİM GİBİ TV whatsapp HATINA ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPALIM MİTİNGSE FORUMDAKI BÜYÜKLERİMİZ AKTİF OLANLAR ÖN AYAK OLSUN DÜZENLEYELİM SES GETİRELİM HERKESE HAYIRLI AKŞAMLAR

arkadaşlar öncelikle bogazdan haber vereyim akşam saat 17 gibi cubukluya indim güzel istavrit yapıyordu ben yemlik tutmak için 3 ----5 atış yaptım yemligimi aldım hedef cünkü dişliydi sonra yemliye yattım fena akıntı vardı mısına bir saga bir sola kayıp duruyor 5 dakıka sonra ufak bir vuruş aldım baktım daha yaprak o malum ölcülere göre sarıkanat tabi ama benim vicdanım yaprak diyor hemen igneden cıkardım denize iyada bir daha attım yine aynı boyda bir balık daha oda iyade yanımdakı arkadaşlarda cekdi aynı boyda kavaya atmıyacaksınız dimi dedim yok abi olurmu dediler onlarda denize yaprakları iade ettiler durumu anladım ve o anda balık avını sonlardırdım ...........GELELİM ÖNEMLİ MESELEYE BAKIN ARKADAŞLAR BU BALIK OLAYI HİÇ İYİ YERLERE GİTMİYOR GECEN SENE BU TARİHLERE DÖNÜP BAKIN FORUMDA NE BALIK RESİMLERİ VAR BEN 17 EKİMDE 34 PARCA ALDIM COGU SARIKANATDI AYNI YERDE TARİH 1 KASIM HALA CİNO YOK ORTADA BU FORUMU KULLANAN BİNLERCE KİŞİ VAR COGUDA AKTİH ARKADAŞLAR BİZLER BU FORUMDAKI ARKADAŞLAR HEPİMİZ BİRDEN BİMERE YAZSAK AMA USTURUPLU BİR DİLLE KARŞIMIZDA GERCEKDEN BİR DEVLET ADAMI VARMIŞ GİBİ DERDİMİZİ ANLATSAK GELECEK NESİLLER BALIK YİYEMİYECEK BALIK AVI LİMİTLERİN COK ALTINDA SU ÜRÜNLERİ TARIM BAKANLI BUNA BİR EL ATSA DİYE YAZILAR YAZSAK GERCEKDEN BİR ŞEYLER DEGİŞİR AMAN NE OLUR DEMEYİN 1 KİŞİ 3 KİŞİYİ 3 KİŞİ 10 KİŞİYİ 10 KİŞİ 1000 KİŞİYİ BİLİNCLENDİRİR NE LİMİT ALTI BALIGI KOVASINA ATAR NEDE TEZGAHDAN BALIK ALIR BUDA BALIKCILARA YANSIR KÜCÜK BALIGI HALK ALMIYOR SATMAYALIM DER BU KONUDA ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPALIM İKİ KELİMEDE OLSA BİMERE TARIM BAKANLIGINA İBRAHİM KARDEŞİM GİBİ TV whatsapp HATINA ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPALIM MİTİNGSE FORUMDAKI BÜYÜKLERİMİZ AKTİF OLANLAR ÖN AYAK OLSUN DÜZENLEYELİM SES GETİRELİM HERKESE HAYIRLI AKŞAMLAR
Dostum sonuna kadar yazdıklarına imzami atarım lakin bimer tarafında umudum yok. İnsan sağlığı konusunda onca talebim ve tavsiyem ve de şikayetim oldu. "İlgili mercilere yönlendirilmiştir" otomatik mesajı dışında bir sonuç alamadım. İnsan sağlığını düşünmeyen bir zihniyetten balık konusunda duyarlılık beklemek fazla iyimser... Keşke ben yanılsam...

XT1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaslar 24 ekimde atv ihbar hattina whatsaptan mesaj atmistim.
Beni arayip dikkate alincagini sölemislerdi.
Az evel haber yaptilar.
Tesekkurler atv

66385 dosyayı görüntüle
66386 dosyayı görüntüle
66387 dosyayı görüntüle

Kardeşim ellerine sağlık yapandan da yaptirandan da Allah razı olsun bir nebze olsun bir kıvılcıma ihtiyaç var en başta halkın bilinçlenmesi lazım gırgırcılar,trolculer senden benden daha iyi biliyor bu durumu ama işlerine gelmiyor günü kurtaralım yarına Allah kerim diyorlar ama kendi bacaklarına sıkıyorlar haberleri yok,
Her neyse burada çok dil döktük gün icraat günü sen ön ayak oldun devamını da bu konulara hakim kişi(ler) den bekliyoruz,
İmza kampanyası olur,etkinlik olur,hukuki boyutlarda eylem olur...vb her türlüsüne ben varım,
Ben çocuğumun da onun çocuğunun da bu balığı görmesi,yemesi,saygı göstermesini istiyorum,
Yeter artık gerçekten yeter...

Bu bir kültür meselesi ve bu kültürü oluşturmak emek istiyor. Balıkçılık yapan bu insanlarımız bu işi bir yere bağlı olarak yapıyorlar, bu odadır, kooperatifdir vs... Bu işe başlamadan, ruhsat vs. vermeden bu insanları eğitime tabi tutulsa a dan z ye limitler vs. öğretilse kuru kuru öğrenme değil bir kültür kazandırılsa... Ondandan sonra ruhsat vs. verilse, ağı çektiğinde baktı ki limit altı olduğu gibi bıraksa ne güzel olur... Bu çok mu zor, değil elbet... Enerjimizi yanlış yerlere kullanıyoruz gibime geliyor. Oda veya kooperatif her neyse buradaki başlara çalıssak buralardaki insanlarla iletişime geçsek, bireysel olarak etkili olmayabiliriz tabi burda bizimde bir çatı altında toplanıp bir takım faaliyetlerimiz olmalı, yoksa etkili olamayız, olamıyoruz...üstadın dediği gibi durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak, haykırsam kollarımı makas gibi açarak, durumunu yaşıyoruz...Bu platform başlangıç için iyi ama yeterli değil, değişik versiyonlara kafa yormamız lazım... düşünüyorum... 🙂
Kesinlikle haklısınız. Ancak, kültür kadar bilim ve bilgiye önem vermek, işini hakkıyla yapan bilim insanları yetiştirmek, onların işlerini layıkıyla yapabilecekleri şartları oluşturmak, ve hazırlayacakları bilimsel ve teknik verileri de dikkate alarak ''bu doğrultuda kısa-orta ve uzun vadeli'' değiştirilemez planlamalar yapmak da gerekmiyor mu? Her işte olduğu gibi, 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ''sürdürülebilir balıkçılık'' politikası oluşturmak için ''İsviçreli bilim adamlarından mı''🙁 fayda beklemeliyiz? :acpsnr: 15 metrelik balıkçı taka'larının 80-100 mt. balıkçı gemilerine dönüştürülmesi için ''kapitalist'' yaklaşımın oluşturduğu ''banka kredilerini-geri ödemeleri'', esnafın ''maalesef'' içinde olduğu durum nedeniyle ''açmazını da'' lütfen ''empati'' yaparak değerlendirmeliyiz. ''Büyümezsen yok olursun'' düşünce sistematiğinin geldiği nokta da olabilir. Balıkçı esnafını savunuyor ya da taraf olmak durumunda değilim ancak böyle de bir durum olduğunun da bilinmesi konunun bir başka boyutu olduğu da gözden kaçırılmamalıdır. Planlama yapılarak, ülkenin balık stoku, ihtiyacı, balıkçılık filosu, ekipmanlar, hal ve soğuk zincir gibi komplike bir konu ''planlamadan'' her reis'in kendi gemisinin kaptanı olduğu bir uygulamada gelinen nokta bu olabilir mi?

Arkadaşların dikkatine araç,kamyonetten vs. balık satışı yasal değildir.
Gördüğünüz anda lütfen aracın plakasının ve balıkların resmini çekip
ihbarda bulunun.
Defne yaprağı 10 -13 cm olan yaprakarı görünce çıldırdım.
Tabii polis,zabıta,gürültü,sol elimde üç kırık parmak,
ama mutluyum 3 araç bağlattırdım.
Balıklarda aş evine garibanlara gitti.
Eşref abi geçmiş olsun

Her seneyi bir tutmamak lazım.. Hava şartları önemli, tarihler değil.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back