Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sessizdenizci

Daimi Üye
Change.org üzerinden imza kampanyası başlatilabilir. Ne kadar etkili olur ama bilemiyorum. Resmi olarak sonucu olmazsa bile toplumdaki farkındalık artabilir.
Bimer de etkili bir yol olabilir. Bu kanalla Yaptığım şikayetten sonuç almıştım. Çevremden de sonuç alan birçok kişi duydum.
Arkadaşlar,
Dün gördüm bir şeyleri değiştir mi bilmem ama imzalarsak bir şey kaybetmeyiz.
Tarkan Anna Yüksel

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yusufbngl

Üye
Adı
Yusuf
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Change.org'ta kampanyayı imzaladım.
Bu arada @TOYA53 BİMER'de ihbar, şikayet ve istek gibi seçenekler var hangisini seçelim abi?
Bir de hazır bir yazı olursa herkes onu gönderirse daha iyi olacağının kanaatindeyim rica etsem forumdan biri etkili bir yazı yazabilir mi?
Change.org Linki : Signez la pétition

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Change.org'ta kampanyayı imzaladım.
Bu arada @TOYA53 BİMER'de ihbar, şikayet ve istek gibi seçenekler var hangisini seçelim abi?
Bir de hazır bir yazı olursa herkes onu gönderirse daha iyi olacağının kanaatindeyim rica etsem forumdan biri etkili bir yazı yazabilir mi?
Change.org Linki : Signez la pétition
herkes kes yapıştır yapmasın herkes kendi fikrini paylaşsın bimere gıda tarım hayvancılık bakanlıgı

Ercüment

Daimi Üye
Adı
Ercüment
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Hocam merhaba,
Haklısın her seneyi bir tutmak bence de doğru değil hatta av yasağı gününün her yıl aynı olması (1 Eylül) olayına karşı olduğumu mevsim normallerine göre bu günün aşağıya ve ya yukarıya alınması gerektiğini de yazmistim.
Lakin bu sene çok farklı bir durum oluyor ben buna üzülüyor ve buna takılıyorum,
Şöyle ki;
Balık yok değil var ama bu kadar küçük balığı bir arada yaklaşık 8-10 yıldır ilk defa görüyorum ayrıca orijinal sarikanat ve lüfer de hiç yok normalde bu kadar yaprak olmasa bu balık akmadı daha derim ama takdir edersin ki tonlarca balık aynı anda akmıyor boğazdan parti parti öncüleri oluyor yani mevsimsel olarak balık bence akmaya başladı diyebiliriz,
Ayrıca en kötü durum ilk başta anaç lüfer grubunun boğazdan akıp çeşitli meralara dağılıp av vermesi gerekirdi ama yok zaten onun olmaması beni en tedirgin eden olay :(
Sorum sizlere Eşref abi,Ercüment abi ve diğer eski topraklara...
Hiç meralarda silme yaprağın olduğu ve adam akıllı bir tek iri balığın olmadığı bundan başka bir sene gördünüz mü?
Yaşım 32 yaşımın yettiğince ben görmedim...
İlker çok kısa yazacağım!

İnsanoğlu olarak Dünyanın her türlü dengesini bozduk, Dünyada herşey birbirine bağlı
ödülmü bekliyeceğiz bozulmasından dolayı, bu sene olan doğal afetleri'de unutmayalım!

Palamut başladı ufak diye balığa gitmedim,
ama sonunda dayanamadım gittim 4-5 adet hatırısayılır boyda palamut yakaladım,
ama nerde lezzet eski yıllardaki palamutlara göre,

şimdi lüferi bekliyoruz balıklar sinme çok ufak,
o yüzden de balığa çıkmıyorum.

bir arkadaşım Abhazya'ya gezi yaptı oltalarınıda almıştı yanına,
bir iki sefer olta atmış Lüfer ailesi çok ufak olduğu için birdaha da olta atmamış,

ufak balıkları yakalarsak büyük balık nasıl bekleyebiliriz denizlerimizden.

enginson

Daimi Üye
Adı
Engin ÖLÇER
İlker çok kısa yazacağım!

İnsanoğlu olarak Dünyanın her türlü dengesini bozduk, Dünyada herşey birbirine bağlı
ödülmü bekliyeceğiz bozulmasından dolayı, bu sene olan doğal afetleri'de unutmayalım!

Palamut başladı ufak diye balığa gitmedim,
ama sonunda dayanamadım gittim 4-5 adet hatırısayılır boyda palamut yakaladım,
ama nerde lezzet eski yıllardaki palamutlara göre,

şimdi lüferi bekliyoruz balıklar sinme çok ufak,
o yüzden de balığa çıkmıyorum.

bir arkadaşım Abhazya'ya gezi yaptı oltalarınıda almıştı yanına,
bir iki sefer olta atmış Lüfer ailesi çok ufak olduğu için birdaha da olta atmamış,

ufak balıkları yakalarsak büyük balık nasıl bekleyebiliriz denizlerimizden.
Abi şu an çıkan palamutları normalde ağustos ayında yakalarlardı. ülkece bir krizin içindeyiz ama birileri farkında değil diğer bir kesim ise bana dokunmayan yılan bin yaşasın deyip menfaati ne gerektiriyorsa onu yapanlar. siyasete pek girmek istemiyorum ama bu işin sonu hep siyasete çıkıyor.
ülkede betonlaşmayan yer kalmadı, çiftçi bile toprağını müteahhite satıp 3 5 daire alırım kirasıyla yatarım derdinde. sanayi can çekişiyor, neredeyse bütün ülkelerle aramız kötü ihracat dar boğazda, ülke yöneticilerin bir dediği bir dediğini tutmuyor, şirket yönetir gibi ülke yönetiyorlar. ülke yönetimi sayesinde doğal denge bile bozuluyor. ve birileri yeter artık bunlara bir ders verelim demek yerine hala daha Ahmet gelse daha mı iyi yönetecek, Mehmet gelse böyle yapacak düşüncesindeler. bunlardan iyisi yok sanıyorlar.
söylenecek çok şey var da neyse hobi sayfas çok ortalığı bulandırmamak lazım. malum birileri uykuda uyandırınca kızıyorlar..

Sml

Üye
Adı
İsmail
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Selam arkadaşlar, Rabbim nasip etti ve 16 ekim itibariyle kızımı kucağıma aldım. Bununla beraber bu seneki dişli sezonu benim için başlamadan bitmiş bulunuyor :) Darısı bekleyen, isteyen, murat eden herkesin başına.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...