Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Uzun atış konusunda çok bilgim yok ama mantığımca, karada ve kurşun arkası gerçek takımla atılıp ölçülürse, kişi takımını kaç metreye attığını bilir. Boş kurşun atsan da takımla nereye attığını yine bilemez insan. Öyle veya böyle herkesin bir kumsala yolu düşer. Misal ben 2 hafta önce Şile'ye gittiğimde yapabilirmişim, upuzun kumsal ama o zaman bu konu gündeme gelmemişti.

Birde bu çözüm var
87273da6b1b026c8f68734c79908095a.jpg

ONEPLUS A5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kenan'ın yuki kamışın tanıtımında bu alet ile 190m ölçmüşlüğü varmış,
Başkası olsa inanmam ama Kenan olunca işin şekli değişiyor,
Rastgelsin

Üsküdar ......

70 li yıllarda Yeşilyurtta yaşadığımız dönemde dışarda oynarken uzun liküstrinlerden ucuna masra dediğimiz naylon ip ucuna toplu iğneden bükerek olta yapar midye yada ekmek kırıntısı ile balık tutmaya çalışırdım. Birkaç kez tutmuşluğumda oldu.

İlerleyen yıllarda çocukluğumda 80 li yıllarda okuldan kaçar Üsküdarda caminin önünden olta atan amcalara bakardım.
Zaten birkaç kişi olur yada olmazdı.
Onlar da sağolsunlar arasıra olta atmama izin verir balıkları toplamama müsade ederlerdi,
Çok sakin yerlerdi sessiz kimsecikler yok insanlar zaten efendi kendini bilen " insan " lardı.
Akşamı orada yapar eve dönerdim.
Adım o zamanlar yasak olan şeylere şimdi ise popüler olan gruplarla anılır olmuştu.
Gitmeye devam ettim yinede 🙂

ilerleyen yıllarda Galata köprüsü eski haliyle tabi.
Tabi acemiyiz el oltası ile birkaç balık yakaladığımızda bayılıyorduk.
O bile heyecan veriyordu bize o zamanlar.

Sonra Kuleliye alıştık
Orası da güzeldi sakin sessiz
Her türlü balık olurdu,
Çapari ile istavrit çinekop
Hele denk gelirse büyük çöp kovalarınının çinekop sarıkanatla dolduğunu biliyorum.
Oralarda kalabalıklaştı
Bende bozuk havalarda gitmeye çalışır olmuştum.
En kötü ihtimal sıyırtma ile tek tek topluyordum istavritleri

en son çubuklu civarı güzelce yapıldı ve oltacılar için muhteşem oldu boğaz kıyıları
Ama kötü olan artmasını istediğimiz amatör ruhlu balıkçılar değilde yamyam larla doldu maalesef.

Bu kalabalıklarda , Bu hengamelerde
Galatada balık avlamayalı herhalde 30 seneyi bulmuştur.
Kuleli ise önünden geçtiğim halde hiç cezbetmiyor
Üsküdarın kalabalığında çalışmak ( yemiyor )
Çubuklu , çakalburnu , burunbahçe , hayal kahvesine gitmeye çalışıyorum ağırlıkta.
Bunu da hafta içine izin alarak denk getiriyorum.
Hele palamut zamanı değilse bozuk havaları tercih ediyorum.
Stress atmaya giderken stress olmak istemiyorum.

Bilmiyorum
@İLKlüfER İlker kardeşimizin Üsküdar sevdasını görünce aklıma geldi , Yadıma düştü yazasım geldi .
Kahveyi yudumlarken geçmişi yad ettim.

Oltası denizde olanlara rastgele
İllaki o yıllarda raslamışızdır birbirimize.

Tarabya da rüzgar kuzeybatı dan esmeye başladı. Akıntı çok. Kaşık, rapala denemelerine devam. 🙂

Yağmur ( saat 15:00 ): yok
Rüzgar hızı ( saat 15:00 ): 10 km
Hava basıncı ( saat 15:00 ) 1014
Hava sıcaklığı ( saat 15:00 ): 12 derece
(link)

Deniz suyu sıcaklığı (SARIYER/KUMKÖY-KİLYOS
09 Şubat - 09.00
) : 8 derece
(link)

Son düzenleme:
En güzel atış laaakkk diye balığın olduğu yere yapılan atış.Ayrıca en önemlisi sağa sola takmadan insanları yaralamadan yapılan atış.
Tüm yazılarınızı tebessüm ile okudum ellerinize sağlık
Benim en sevdiğim atış, küçük balıkları alan ya da her daim yamuk atıp, ''ben önüme attım sen kendine bak'' diyenlerden gelen çııııktakkkk sesi. Sonra arkasından mal mal bakmıyor mı? çok keyif alıyorum.

Kenan'ın yuki kamışın tanıtımında bu alet ile 190m ölçmüşlüğü varmış,
Başkası olsa inanmam ama Kenan olunca işin şekli değişiyor,
Rastgelsin

Yaw 190 m diyorsun İlker Sencer mümkünmü kenanı biliyorum kaç kez av yaptık yanyana diyosun 190 m ozaman dediğine göre sendr 20m düşük atıyosun kenandan 160m mi atıyorsun atmayın bukadar gemileri filan vurursunuz aman he

Birde bu çözüm var
87273da6b1b026c8f68734c79908095a.jpg

Abi Buda doğru ölçmüyor sararken kayıyor tam tutmuyor ipi en doğru kumsala gideceğiz yapıştıracaksın 5 10 kere lazer metreyle yada normal metreyle ölçeceksin ama diyorum bak bence ölçme üzülürsün ben ölçtüm diyorum 100 üstü çok çok zor

Abi Buda doğru ölçmüyor sararken kayıyor tam tutmuyor ipi en doğru kumsala gideceğiz yapıştıracaksın 5 10 kere lazer metreyle yada normal metreyle ölçeceksin ama diyorum bak bence ölçme üzülürsün ben ölçtüm diyorum 100 üstü çok çok zor
Erol en sonunda uzecegim seni ondan korkuyorum

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back