Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Deniz levrekleri avlama limiti 25 cm. 26 cm olanlar yasal olarak avlanıyor. Tabi sürekli levrek avlayan ustalar muhtemel bunları iade ederdi fakat benim gibi ömründe 1 kez levrek avlamış olan acemiler limit dahilinde ise alıkoyabilir diye düşünüyorum.
Ordaki en büyük balık 25-26 cm anca görünüyor. Limit altı av yapmışsınız, hadi acemiliğe verelim ama fotoğrafın bu forumda paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Alıkoyduysanız sizin vicdani limitleriniz dahilindedir bizle paylaşmayın daha iyi. Acemi olmak çok da haklı bir bahane gibi gelmiyor bana yine de. Ben de acemiyim ama böyle bir av yapsam alır mıydım sanmıyorum. Avlamış olmanın verdiği keyfi kendime kar sayardım.

Bir de genel olarak diğer arkadaşlardan da ricam balık boylarını ölçmek için yanına ayakkabınızı koymayın yahu. Bence çok çirkin bir görüntü oluyor.

İstanbula döndüm. Akşam iş çıkışı yağmur altında spin takımları çıkardım. Salladım salladım tık yok, takip yok. Nolcek dedim bu halimiz. Rüyadan uyanmış gibiyim. Çanakkale levreklerimi de paylaşayım tam olsun 🙂84877 dosyayı görüntüle
Evet bu balıklar çok küçük . Nasıl koyabildiniz yakaladım diye .

Evet bu balıklar çok küçük . Nasıl koyabildiniz yakaladım diye .
Cevabı akşam dolaptan çıkarıp balık cetvelinin yanına koyup bildireceğim. Sizden önceki arkadaşa da cevap olur sanırım. Forumda paylaştığım her balık limit dahilinde ölçülerek paylaşılan balıklar. Limit kontrolünü göz kararı değil cetvelle yapıyorum. Akşama ölçü resmini yükleyeceğim.

Anadolu yakası kurşun arkası,balık boyları genel olarak iyiydi
CB25C4F6-C5AB-4FB3-BA19-9500831F26BA.jpeg

Cevabı akşam dolaptan çıkarıp balık cetvelinin yanına koyup bildireceğim. Sizden önceki arkadaşa da cevap olur sanırım. Forumda paylaştığım her balık limit dahilinde ölçülerek paylaşılan balıklar. Limit kontrolünü göz kararı değil cetvelle yapıyorum. Akşama ölçü resmini yükleyeceğim.
Ölçmek ile bir şey ispatlamış olmuyorsun genç kardeşim, onun yerine yapman gereken şey peki abi haklısınız deyip fotoğrafı silmek. Yani iddialaşarak olmuyor o işler, hepimizin ortak zevki olan bir konuda santim santim tartışmaya girmenin alemi yok. Bir dahakine daha irileri denk gelsin diyelim konu kapansın bence.

Ordaki en büyük balık 25-26 cm anca görünüyor. Limit altı av yapmışsınız, hadi acemiliğe verelim ama fotoğrafın bu forumda paylaşılmasını doğru bulmuyorum. Alıkoyduysanız sizin vicdani limitleriniz dahilindedir bizle paylaşmayın daha iyi. Acemi olmak çok da haklı bir bahane gibi gelmiyor bana yine de. Ben de acemiyim ama böyle bir av yapsam alır mıydım sanmıyorum. Avlamış olmanın verdiği keyfi kendime kar sayardım.

Bir de genel olarak diğer arkadaşlardan da ricam balık boylarını ölçmek için yanına ayakkabınızı koymayın yahu. Bence çok çirkin bir görüntü oluyor.
Şu limit olayını ammada abartıyorsunuz.Arkadaş ilk defa bu balığı yakalamış bizlere bilgi vermiş hemen bir hata aranıyor.İnsanın hevesini kursağında bırakmayın allah aşkına.Ayrıca nedir 25-26 cm oradaki balıklar 33-34 cm den aşağı değil boyları çok ufak sayılmaz bu boylarda bende yakalasam alırım.Levrek deyince illede 4-5 kg olacak değil.O zaman büyük levrekleri de almak yanlış çünkü bu balıklar anaç olup daha fazla yumurta bırakma potansiyeli var.Bence büyükleri avlamak daha sakıncalı napcaz şimdi 5 kg’lık levrek yakalayıp öpüp okşayıp geri mi salcaz varmı öyle delikanlı

Şu limit olayını ammada abartıyorsunuz.Arkadaş ilk defa bu balığı yakalamış bizlere bilgi vermiş hemen bir hata aranıyor.İnsanın hevesini kursağında bırakmayın allah aşkına.Ayrıca nedir 25-26 cm oradaki balıklar 33-34 cm den aşağı değil boyları çok ufak sayılmaz bu boylarda bende yakalasam alırım.Levrek deyince illede 4-5 kg olacak değil.O zaman büyük levrekleri de almak yanlış çünkü bu balıklar anaç olup daha fazla yumurta bırakma potansiyeli var.Bence büyükleri avlamak daha sakıncalı napcaz şimdi 5 kg’lık levrek yakalayıp öpüp okşayıp geri mi salcaz varmı öyle delikanlı
Burada tonlarca ufak yaprakları yakalayan teknelere söylemedigimizi bırakmiyoruz . Yalnış yapilan bir şey gördüğümüzde uyaracagız ki birdaha yapılmasın yada yapmaya teşebbüs eden kişiler bir ders çıkarsın . Ben bu kadar ufak balık yakalayıp alikoymadım bugüne kadar 40 cm 45 cm levrekleri bile yakaladıktan sonra sevip salarım . Sürdürebilinir balık avcılığı icin bence baligın en az 1 kere yumurta dökmesi gerekiyor. Ayrıca destek verir tarzda yazınızıda kınıyorum. 5 kilo levregide yakalayinca sal diyede bir yorum göremedim.

Ölçmek ile bir şey ispatlamış olmuyorsun genç kardeşim, onun yerine yapman gereken şey peki abi haklısınız deyip fotoğrafı silmek. Yani iddialaşarak olmuyor o işler, hepimizin ortak zevki olan bir konuda santim santim tartışmaya girmenin alemi yok. Bir dahakine daha irileri denk gelsin diyelim konu kapansın bence.
Amacım ukalalık değil ama göz kararı küçük demeniz, limit altı demeniz doğal olarak etik olmayan bir iş yaptığımı söylemeniz anlamına geliyor. Büyüklerimiz tabi ki daha tecrübeli ve bilgili olabilir fakat son bakmamız gereken yer bilimsel ve yasal dayanaklar olmalı. Burada kimsenin gözü eli ayağı değil yasal limit altı ne ise onun üzerinden tartışma olmalı. Ben de kabul ediyorum zaten küçük olduklarını fakat limit altı değil hiç birisi. Mevzunun uzaması bundan dolayı. Kapatıyorum selamlar rastgele.

Ben abartmıyorum, hatta ölçmeyin dedim. Ama göz var nizam var hocam, benim ayağımda şu an 44 numara bot var tabanı 30cm. fotoğrafa bakıp 43 numara bottan küçük görünen balıklara neye dayanarak 33-34 cm den aşağı değil diye karar verdin. Yapılan bir yanlış varsa bunu söylemeliyiz, biz büyüklerimizden böyle öğrendik. Heves zaten alınmış, çok da kurcalamaya gerek yok, konuyu kapatalım dedim açtınız yine. Evet levrek deyince 4-5kg olması gerekmiyor ama en azından tanesi 1 kg gelmeli ki levrek diyelim. Bunlar levrek bile değil ispendek zaten.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back