Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Ben en çok ilk kez foruma üye olduklarında düz mantık "ne olacak ki balık mı bitecek" diye serzenişte bulunan arkadaşları seviyorum. Biraz bir şey gördükten sonra fikirler değişiyor tabii...
Bu arada fark ettiyseniz artık rapor filan açmıyorum. Biraz da bizde hata tuttuğumuz her balığı foruma koyarsak insanlarda bir şekilde balığın peşine düşüyor doğal olarak. Neyse olan oldu, herkese rast gelsin demekten başka elimizden bir şey gelmez ne yazık ki...
Aynı anda aynı şeyi yazmışız abi 🙂

Geçen haftasonu balık tutuyoruz arkadaşlarla. Herkes bir noktaya toplanmış ordan atıyor. Dedim hayırdır? Balık burası yapıyor dendi. Kuyruk oluşturmuş millet, trencilik oynuyor. E iyi dedim. Gittim 50 m. ilerdeki ilişkenli meramdan attım. Peşpeşe balıkları almaya başlayınca arkama bir döndüm 10 kişi peşimden geliyor. Haa noldu? 3'er 5 'er takım vermeye başladılar ilişkene. Mera olta atılamaz duruma geldi.
Deneyin arkadaşlar. Deneyerek bulmaktan korkmayın. Balık sadece kalabalık olan yerden çıkmıyor.

Son düzenleme:
Balik durumunu az önce zircirlikuyuda cimenlerde yemlenen martilar gayet guzel izah etti hayvanlarida dogal alanlari disinda yasamaya mahkum ettik sonunda ...

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Martı bi balıkçıl değil balık avlamayı bilmez suya bile dalamaz bildiğin leşçi çöpçünün teki yunuslar ve diğer yırtıcı balıkların avı sırasında su üstünde kalan artıkları toplarlar veya insan tarafından atılan ama su üstünde yüzüp yenebilen herşeyi yaşam alanlarına sığamıyolar o kadar çoğaldılarki eee bide düşmanı yok ilerki yıllarda bizim başımıza ciddi sıkıntı olacaklar biraz daha güçlenirlerse insanada saldırabilirler ilk hedefleride gözlerdir onun için bunlara pek iyi niyetli bakmayalım ama zararda vermeyelim ha bide denizden gelen bıldırcın ve türevi göçmen kuşları sakalarda dahil yorgunken sürüler halinde saldırıp havada yutuyolar bildiğin canavar

Son düzenleme:
Zombi sürüsü gibi braiiiin braiiiiinn... yok olmadı. Balııııııkk balııııkkk 😀 Bu şekilde isimlendirip sınıflandırmış da olduk bu arkadaşları. 😀

İstanbul boğazda mera yazılsa ne olur ?

Zaten bir hafta sonunu ayırıp 2 gün gezen nereden ne çıkıyor 3 aşağı 5 yukarı bilir.
Neyse ki müdavim olduğunuz yerin sahibi değilsiniz.

Sorunun kökeninde aslında haklısınız ama, insan psikolojisi denen şey malesef devreye giriyor burda.

Dediğiniz gibi Boğaz zaten belirli yerler var ve birbirine yakın, lakin aklında "nereye gitsem" diye soru işareti olan adamın soru işareti burada okuduğuna göre kayboluyor, çünkü oraya gidiyor.

Avrupa yakası Tarabya'dan başlayın, Kalender, Yeniköy, Emirgan, Aşiyan, Arnavutköy, Beşiktaş diye devam edersiniz. Ama buraya Kalender yıkılıyo yazsın birisi, gittiğinizde olta atacak yer bulabileceğinizi sanmıyorum.

Neyse bu konu her defasında aynı şekilde tartışılır ve kimse kimseyi haklı bulmaz. Özgür bir platformda olduğumuz için de isteyen paylaşır, isteyen paylaşmaz kendi bileceği şey.

Geçen haftasonu balık tutuyoruz arkadaşlarla. Herkes bir noktaya toplanmış ordan atıyor. Dedim hayırdır? Balık burası yapıyor dendi. Kuyruk oluşturmuş millet, trencilik oynuyor. E iyi dedim. Gittim 50 m. ilerdeki ilişkenli meramdan attım. Peşpeşe balıkları almaya başlayınca arkama bir döndüm 10 kişi peşimden geliyor. Haa noldu? 3'er 5 'er takım vermeye başladılar ilişkene. Mera olta atılamaz duruma geldi.
Deneyin arkadaşlar. Deneyerek bulmaktan korkmayın. Balık sadece kalabalık olan yerden çıkmıyor.
Dayılar da var mıydı dayılar 😀 benim favorim onlar.
Adama üstüme attın abi dur altında geçeyim diyorum, sen devam et olmaz bişey diyor. Bilin bakalım sonunda ne oluyor. Tabiki de oltalar yumak 🙂

Martı bi balıkçıl değil balık avlamayı bilmez suya bile dalamaz bildiğin leşçi çöpçünün teki yunuslar ve diğer yırtıcı balıkların avı sırasında su üstünde kalan artıkları toplarlar yaşam alanlarına sığamıyolar o kadar çoğaldılarki eee bide düşmanı yok ilerki yıllarda bizim başımıza ciddi sıkıntı olacaklar biraz daha güçlenirlerse insanada saldırabilirler ilk hedefleride gözlerdir onun için bunlara pek iyi niyetli bakmayalım ama zararda vermeyelim ha bide denizden gelen bıldırcın ve türevi göçmen kuşları sakalarda dahil yorgunken sürüler halinde saldırıp havada yutuyolar bildiğin canavar

Aynen öyle. Martılar leşçi hayvanlardır. Pek hazzetmem kendilerinden. Deniz ile alakası olmayan yerlerde daha çok bulunuyorlar.
Tabii ufak boydaki balıkçıl karabaş martılar hariç.

Öffff boğazda surf ile avlandığım zamanlar aklıma geldi. İki saat çapari ayırmalar yok dibe takmalar filan... aman aman benden uzak olsun 😀

Dayılar da var mıydı dayılar 😀 benim favorim onlar.
Adama üstüme attın abi dur altında geçeyim diyorum, sen devam et olmaz bişey diyor. Bilin bakalım sonunda ne oluyor. Tabiki de oltalar yumak 🙂

Dayılar, amcalar hepsi. Boğazın tüm tayfası....(üsküdar-karaköy-kandilli-emirgan-kalender vs. )

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back