Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B

BS Okuru

Misafir
Sevgili dostlar bugün usta bir balıkçı 50 gr. Altı jig sahtelerin (metal) boğazda akıntıya karşı daha dengeli ve savrulmadan kullanıldığını ve bu yöntemin kurşun arkası kullanılarak çok iyi iş yaptığını söyledi. Sizlerin yorumunu merak ediyorum.Ekli dosyayı görüntüle 47599
O ustaya bir sorsaydin okyanusta mi avlaniyormuş :)
50gr agirliginda kasigi bogazda takmadan cok zor kullanirsin ancak emirgan,yenikoy tarafinda daha temiz meralarda deneyebilirsin ama cok cok zor kursunla,
Bence maceraya gerek yok yildirayin kasiklari 10 numara yaldizida al istedigin renk desende yapistir mis gibi ;)

mastercheef

Aktif Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Denemelik 30 gr. aldım. Aslında ben de aynı fikirdeyim. Bugün emirgandaydım Yıldıray kaşıklar on numara iş yaptı. Favorim Kendo yeşil sarı ve Yıldıray kaşık, bunlar her daim çalışıyor. Yorum için Teşekkürler.

ozgurarslan

Daimi Üye
Bir de atış mesafesi çok düşer. Biz 5-7 gr sahteler atıyoruz, 200-220 gr ile sen o zaman 170 ile atarım aynı hesap dersen yine değil. Zira kurşun kamıştan kuvveti aldığı gibi jig de peşine ayrı bir gelişme yaratacak bedende, bizdekinin 5-6 katı. Beden sağlam olmalı. 0.24 filan patlayabilir, denemeden söylüyorum. 21 gr büyük spin sahtesi attım o kadar tecrübem, bedeni patlattım. Ayrıca manası ne yine kurşun arkası olacaksa, spin zevki vermez ki. Onun yeribe 270-300 kamış al, jig ile 50 60 gr at, balık kıyıladığında keyfin Allah'ını yap. Bence tabii... Telefonda yazmak çok zor ya...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

mastercheef

Aktif Üye
Adı
Ömer
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Peki bu jig kaşıkların 150-200 gr. Olanı kurşunsuz iş yapmaz mı surfte

hasanduman

Aktif Üye
Adı
HAsan
Kan Grubu
A Rh Negatif
Selamlar ustam ben uzerime alindim detayi yazayim,

Hek iki gundede hava hafif lodos deniz yer yer calkantili pazar aksami 21 gibi hava kuzeyli ruzgara dondu sicaklik dustu eller dondu,
Klasik rapala atcek sahtemi ? Evergreen honesty 95s
Ipmi ? Cin mali 015
Leadermi ? 030mm dandirikden cin isi
Makinemi shimano 4000
Kamismi shimano beastmaster
Klips Çin işi
Avları saat 21 sularında sonlandırdım balık Ara ara devam ediyordu
Telefondan yazıyorum imla hataları affola
Genel ortamaydi sozum inan bir kisiyi kastederek yazmadim, birisi balik tuttugunu yazinca akla ilk gelen birkac detay dusunuyor insan, sen baya alinmissin ustune, iyi aksamlar..

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ali18gfb

Yeni Üye
Adı
ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
selam arkadaşlar yarın kuruçeşme bebek'de olucam sizce istavrit durumu nasıldır orlarada?

Guppish

Üye
Adı
Özgür Çalık
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selam herkese.
Bu ara boğaza kova atsan dişli çıkarma ihtimalin var sanırım. Tabii ben kurşun arkası rapaladan bahsediorum. Ben anadolu yakasında oluyorum hafta içleri, az aldığım gün 32 parça aldım ve duyduğuma göre avrupa yakası çok daha fazla yapıomuş. Boğaz için söylüorum, gündüz vakti kalabalığı gördüğünüz yere dalın. Bu arada gittiğimiz yerde 6-7 saat kaldığımızı düşünürsek 30-40 parça almak çokta matah bişey değil,sadece balık bol demek için rakam verdim.

ozgurarslan

Daimi Üye
Selam herkese.
Bu ara boğaza kova atsan dişli çıkarma ihtimalin var sanırım. Tabii ben kurşun arkası rapaladan bahsediorum. Ben anadolu yakasında oluyorum hafta içleri, az aldığım gün 32 parça aldım ve duyduğuma göre avrupa yakası çok daha fazla yapıomuş. Boğaz için söylüorum, gündüz vakti kalabalığı gördüğünüz yere dalın. Bu arada gittiğimiz yerde 6-7 saat kaldığımızı düşünürsek 30-40 parça almak çokta matah bişey değil,sadece balık bol demek için rakam verdim.
Matahtan kasıt ne? 8 çinekop 1 kg eder, 40 çinekop ile limite gelirsin zaten. Av bu kadar, ha biz sürekli avlanamıyorız diye günündeysek azıcık aşarız da, 80 tane alsan ne olur? 40 taneden büyük zevk değil ki? Para kazanmak için yapıyorsak sarı kağıt lazım, yok yapmıyorsak da güzel bir hobi ise : 40 tane iş bitmiş demek. :) ben 2 lüferi 40 çinekopa yeğ tutarım. Keyfi açısından. Ben de bu aralar arka arkaya o sayılarda balık alıyorum, övünülecek bir şey değil diyorsan matahtan kasıt, kimse övünmüyor zaten. Balık yok iken alabilmek derler ya asıl iş; balık yokken alınmaz zaten, ustalık balık az iken 40 yapmakta. Ya da açıkta iken, ya da ara ara kıyılarken ...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ali ketenci

Aktif Üye
Adı
ALİ
Kan Grubu
A Rh Pozitif
bu arada arkadaşlar bir kamış hakkında bilgi istemiştim bilen biliyor bugün boş kurşunla atış denemesi yaptım kamışın adını vereyim yine herkesin bilgisi olsun
Lineaeffe Heavy Striker Karbon Surf Kamış 300gr Atar 420cm kamış bugün beykozda işim vardı cıkardım 150gr kurşunla atış yaptım kamış zerre esnemedi ve attıgım mesafenin yanına bile yaklaşmadı bir daha denedim yine aynı benim 10 kılps s-curve yi aldım onda 150gr kurşun taktım bir asıldım en az 20 metre fark attı anlıyacagını bu kamışla 200gr ve üzerinde iyi atışlar yapabilirsiniz ama ben 200gr kurşunla cok avlanmam fikrimi degiştim başka kamışa yönelecem

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...