Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Aslında tutulmaması gereken balıklar ancak içine kendimi de kattığım, çevremde de gördüğüm bir çok amatör balıkçı birinci önceliği balığı yemek değil avlanma duygusu, stres atma , kafa dinleme huzur bulma nedeniyle yapıyor.

Balık tutarken mümkünse hafif kursun kullanıyorum ki, balık tutma hazzını almak için.

Çok defa kraça tuttum ancak geri saldım, şuan olsa yine tutar salarım diye düşünüyorum, genel manada balık yara alıyor ama yaşamına devam ediyor.

Kocaeli de kraça dahil yok, rapor ve haber de yok bu site de hobimle ilgili paylaşımlardan mutlu oluyorum.

Bana bak (link) çok bekledim çubuklu sahilde ben kraceleri toplayanları uyarırken yanımda olursun umudu ile bekledim..senin kendini bana ispat etmene gerek Yok ama benim var öylemi çoook bekledim seni çok
Yahu kraçeleri denize salmak istedik hesapta bu işin ustası kıyıya karabatak geliyor bizim takımlara zarar veriyor diyince az daha onu karabataklara yem yapacaktım.125/150 gr kurşun ile beklemeli atış yaparsanız tava ve vicdanlık balık alabilirsiniz çubukluda

Siz tartışa durun, boğazda yapılan platfomların dışındaki alanlar balık avına yasaklanmaya başlıyor. Gelecek sezon 50 m.lik platformlarda birbirimizi tutacağız balık diye.
16939328_10154582116623402_8956763423441604880_n.jpg

Ayrıca sunu da eklemek istiyorum. Küçük baligi tutmak ile buyuk baliktan kilo kilo tutmakta ayni seydir. Onu da iyi ayarlamaliyiz. Çünkü geçen sene disli sezonunda olta ile yapilan katliamlara da sahit olduk. Bana göre bu tür katliamların girgirdan hic bir farki yoktur.

Çok haklısınız.
Dişli sezonunda birçok kişinin tek başına 35-40 parça tutmakla övündüğünü gördüm üzülerek.
Üstelik bunu söyleyenlerin çoğu da haftanın her günü avlanan insanlar.
Be vicdansız adam, haftada 200'den fazla balığı ne yapacaksın?
Günde 5 öğün balık mı yiyorsun? Ticaretini mi yapıyorsun? Yedi sülalene mi dağıtıyorsun?

Balıkçılık asla "hırsla" yapılmamalı.
En vahşi hayvan bile karnı doyunca avlanmayı keser.
Ama insanoğlunun karnı doysa gözü doymuyor.

300 400 gramdan 10 15 sarikanat cinekop almaktansa 9 kiloluk 10 kiloluk sirti karadan iki tane alsak güzel olmazmiydi 🙂
Ya Arkadaşlar vicdanim rahat bi sekilde kismetim bol oldugy gün alabildigimi alirim. Ekmegi zor alan insanlar var arkadaşlar neyi anlatiyorsunuz. Boylar iyi olduktan sonra alabildigim kadar alirim. Cinekopa 30 40 lira verip alamayan insanlara dagitirim ki eminim fazla alipta dagitan cok arkadaş vardir burda. Önemli olan havyarli baligi almamak. Önemli olan baligin hakkini vermek. Boyu icimize sinmeli. Yoksa fazla yakalayip dagitmak görgüsüzlük açlik yamyamlik olmaz. Kraca vaaaarrr yapraaakkk vaaarrr takim cok alin yaniniza haberiniz olsun demek yamyamlik aclik görgüsüzlük olur

300 400 gramdan 10 15 sarikanat cinekop almaktansa 9 kiloluk 10 kiloluk sirti karadan iki tane alsak güzel olmazmiydi 🙂
Ya Arkadaşlar vicdanim rahat bi sekilde kismetim bol oldugy gün alabildigimi alirim. Ekmegi zor alan insanlar var arkadaşlar neyi anlatiyorsunuz. Boylar iyi olduktan sonra alabildigim kadar alirim. Cinekopa 30 40 lira verip alamayan insanlara dagitirim ki eminim fazla alipta dagitan cok arkadaş vardir burda. Önemli olan havyarli baligi almamak. Önemli olan baligin hakkini vermek. Boyu icimize sinmeli. Yoksa fazla yakalayip dagitmak görgüsüzlük açlik yamyamlik olmaz. Kraca vaaaarrr yapraaakkk vaaarrr takim cok alin yaniniza haberiniz olsun demek yamyamlik aclik görgüsüzlük olur

Anaç balıkların salınması gerekir tam tersine. Çok yüksek miktarlarda havyar bıraktıkları için neslin devamını sağlarlar.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back