Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Aynen bu deniz varya bu deniz.
Biraz karalayayım madem. 🙂
Sabah 6da ateşledim makinayı, yaklaşık 1 saat yolculuk sonrası meradayım.
Sahteleri sulara indirip başladım turlamaya denizde de kimse yok ki sorayım varmı yokmu, aradada muhabbet edeyim. Sonar falanda yok kara düzen balık tutmaya çalışıyıoruz işte 🙂
Sabah suyu 20 balıkla eve doğru yollandım. Öğlen gibi tekrar sudayım bu sefer hiç şaşmayan yunusları takip etmeye başladım lakin yunusların avlanmasını bekliyorum yoksa hayvan tam bir oyuncudur zıplar atlar 🙂
Akşam hareketlenmeye başladı iş, yağmur bulutları geldi, itfaiye hortumuyla kafama su yağıyor sanki, neyse atlattık. Balık vurmaya başladı rapalaya yaptığı hamleden anladım aç sürünün üstünde olduğumu.
Kendimi kaybetmişim makina gibi indir bindir boş yok, kafamı kaldırdım ki hava geliyor uzak yerdeyim ışığım yok, bıraktım. 🙂
Bu böyle 3 gün devam etti sanırım sabah suyunda balık zayıf olmasına rağmen bi umut sabah kalkmaya devam ettim, hastalık işte.
Kısacası balığı severseniz o da illaki bir gün size kıyak geçecektir.
Herkese rastgele.

Tebrik ederim furkan kardeşim çok başarılı avlara imza atmışsın yine ,avların daim olsun kardeşim. Bu avların ile bana 2016 kasım ayındaki limitleri zorladığım bir avı da hatırlatmış oldun 🙂 rastgelsin

Dün akşam suyu, LRF ile alınmıştır.
Okuma V-System 6'6'' 2-10
Okuma Safina Pro sPa-25
Sahte: Storm So-run Lipless Minnow 90mm
Bloomberg Runner 90mm

m3noq4.jpg

9QONp8.jpg

Bir tanesi de çantaya girmeden parmağıma öpücük kondurdu. 15 saniye ayıramadım hayvanı çeneyi kitledi. Dün akşamdan beri ara ara kanıyor.
R0qDbn.jpg
Emrecan kardeşim tebrikler.Bu güzel avlarının ve paylaşımlarının devamını dilerim🙂 Rastgelsin

IMG_20170513_102107.jpg

merhabalar,

resim kalitesi biraz düşük kusura bakmayın. kartalda aldık cuma günü teke ile. saat 12:30 a kadar bekledim gece. her zamanki klasik olay başıma geldi. yorgunluk bastırdı , tam gitmeye niyetlendim. takım taklavatı çantaya istifledim . elimi oltaya attım bir baktım şamandıra yok 🙂 kaya altına kaçmadan tasmaladım yavruyu. yaklaşık 700 gr eder. çok büyük değildi ama keyif verdi. zehri enjekte etti bi de 3 e kadar gene kaldım mecbur 🙂. keyifliydi be 🙂

Heyecanlar güzel balıklar güzel..benimde en keyif aldığım yer boğaz..
Enginson biraz bahsetmiş ama biz nekadar burada yazsak ne yapsak boşş zamanında bakanlığada yazmıştım.
Bu sahile yakın ağ atan ufacıcık balıkları tutanları balık halinde ki denetimsizliği pazarlarda hamsi kadar çinekopların satıldığını ama sonuç sıfır.Bu işler nasıl düzelecek ??Devlet eli olmadan olmaz düzelmez.Nerde o güzelim izmaritler,nerdesiniz yakışıklı bıyıklı tekirler, bir tablo gibi kırlangıçlar,ispariler,lapin,yahuu mezgit bile terk etti bu suları,aklıma gelenler bunlar ..Sadece çinekop,istavrit tutmak kaldı nasibe 🙁(( onlarada yer bırakılmadı yemlenecek..sadece gelip gidiyorlar..
ALLAH RIZASI İÇİN bilinçsiz midyecileri yasaklayın boğazda boğaz girişleri dahil ağ atanları engelleyin.Stokcuları yasaklayın.
ben gene bakanlığı E devletten giriş yaparak yazacağım.benim mucadelem bu yetkililere bildirmek.

Tebrik ederim furkan kardeşim çok başarılı avlara imza atmışsın yine ,avların daim olsun kardeşim. Bu avların ile bana 2016 kasım ayındaki limitleri zorladığım bir avı da hatırlatmış oldun 🙂 rastgelsin

Emrecan kardeşim tebrikler.Bu güzel avlarının ve paylaşımlarının devamını dilerim🙂 Rastgelsin
Çok teşekkür ederim Sercan Abim, tanıştığıma tekrardan çok memnun oldum 🙂

Çok teşekkür ederim Sercan Abim, tanıştığıma tekrardan çok memnun oldum 🙂
Emrecan kardeşim Emin ol bende seni tanıdığıma çok memnun oldum Senin gibi genç arkadaşların bu hobiye gönül vermesi emek göstermesi beni ve diğer hobidaşlarımı ziyadesiyle sevindiriyordur Çok daha iyi avlar yapmaya devam edeceksin bundan hiç şüphem yok Rastgelsin

Orada balık tutulmasın,buraya ağ atılmasın.Zaten avlakların çoğu k.karadenizdedir.Bizim kıyılar dik ve mera bakımından zayıf olduğundan göç balığı fazla durmaz.Ülke olarak boğaz ve marmarada ne yakalarsak kardır.Yoksa balığın çok büyük çoğunluğunu Rusya,Ukrayna,Romanya avlıyor.Ters göçtede Akdeniz ülkeleri yapıyor bu işi.Yani yakalayamadığın balığın %90 ınını bir daha göremezsin.Biz göç etmeyen yerel balık türlerini sıkı korumaya almamız lazım.Yalayamadımız dişlilerin büyük bir kısmı Rusların ve Akdenizdeki Fransız ve İtalyanların midesinde bulursunuz.Acımasızca gırgır ve motorcuları suçlarken havyar dolu lüferleri avlayan amatör oltacıların katliamına ses yok.Lüferin karnındaki yumurta kadar balık yakalayamayan kıyı balıkçılarımıza kin beslemeyelim.Oltayla üç-beş balık daha fazla yakalayalım diye Türk halkı 10-15 liraya çinakop yemesinmi?Unutmayınki tekneler balık avının esas sahibi ve biz oltacılar bu işin amatör hobi sahibiyiz.Yarın birgün yasaklar başlarsa bu avrupa ülkelerindeki gibiye dönerse onlarca balık avı paylaşımını ve istediğin yere olta atmayıda unuturuz.Balıkçılığın en önemli korunması yumurtlama dönemi yasağıdır.Geri kalan herşey fasafisodur.Eskiden boğazda tutulabilen torik ve kofanaların tükenmesinin sebebide ülkemiz değildir,60-70 lerde balık yeme kültürü zenginleşmemiş bir ülke ne kadar balık avladıda balığı kuruttu.O balıkların neslini Rus,Ukrayna,Fransa,İtalyan,İspanyol balıkçılarına sorun.

Hangi kaynağa dayanarak veriyorsunuz bu bilgileri ? Türkiye'de balık neslinin yok olma noktasına gelmesinde tek sorumlu Türkiye'dir. Yunanistan'a defalarca gittim, her tür balık var orda, istemediğiniz kadar. Defalarca bilimsel araştırmaları yapıldı, ODTÜ'de defalarca makaleler ve çözüm önerileri yayınlandı. Onları okuyun isterseniz. Yine suç "dış mihraklar"'a atılmış, üzüldüm. Bu aşağıdaki gemiler 2-3 sene önce Karadeniz'de avlanıyordu.

Bugün de akşam suyunda boş dönmedik. İstanbul boğaz, anadolu yakası, kurşun arkası rapala ile alındı hepsi. 200gr ile calistik, genelde limon ile alındı.
37b34cf2bc462f83924f2c4bb7f44061.jpg

Tebrikler. Emeğin karşılığı alınmış. 🙂

Bugün bizim avrupa yakasına balık uğramadı. Kalenderde ne dişli ne de dişsiz hiç bir balık yoktu.
Emirgana da trafik kamerasından baktım, balık tutan yoktu.
İskelenin orada kameranın tam önünde takılan Ömer abi bile yoksa o gün emirganda balık yok demektir. 🙂

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back