Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Hocam yaklasımınız acıkcası cok sert olmus bu sozlerınızı esefle kınıyorum. burası bır aıle ortamı yerı gelıyor makınadan bahsedıyoruz yere gelıyor yenı aldıgımız urunun sevıncını dıger hobıdaslarımızla paylasıyoruz yerı gelıyor yakaladıgımız balıkların raporunu paylasıyoruz kısacası her konudan bahsedıyoruz. sız banane dersenız dıger ustadlarda banane acemılerden der ısın ıcınden cıkar. ben bu sozlerınızden sonra yenı uyelere bılgı paylasımında bulunmıcam artık bu sekılde bır uye konusması benı acıkcası cok rahatsız ettı.
Dediğiniz gibi bu başlık altındaki paylaşımların neden Nasıl kimler tarafından ne niyetle paylaşıldığı belli. Bundan rahatsızlık duyup duymama hakkının insanların kendilerinde saklı olduğunu kabul ediyorum. Buyurun tartışınız. Tartışılan konudan bağımsız olarak merak ettiğim bir husus var.
''ben bu sozlerınızden sonra yenı uyelere bılgı paylasımında bulunmıcam artık bu sekılde bır uye konusması benı acıkcası cok rahatsız ettı.'' Kurduğunuz bu cümleden forum üyeleri arasında bir rütbe ve ona tabi bir kurallar sistematiği var olduğunu bu sebeple alt rütbeli(polemik sahibi) üst rütbeli(siz)ye bu şekilde konuştuğu için yeni üyelere(ben ve niceleri) paylaşımda öneride yardımda vs bulunmayacağınızı ifade ediyorsunuz. Şahsen forumdan kimseyle tanışıklığım olmasa da eşref abinin şiir paylaşımları sizin cafenin muhabbetleri Cemil abinin bir dönem forumdan ayrılma muhabbetinin benimde canımı sıkması gibi sebepler sizlere(üst rütbelilere) bir sempatim olduğunu söyleyebilirim. İlk üye olduğumda da ifade etmiştim forumda en çok takdir edip beğendiğim davranışın üstadların aynı tarz sorulara bıkmadan cevap vermesiydi. Bu insanlardan biri olarak gördüğüm sizin için, pire için yorganı yakmak deyimi geçerli midir? Uzattığım için tüm forumdaşlardan özür dilerim.

Bilgi ; her zaman kabulumdur kendi fikrimce. Ama paylaşımlar biraz bilgi ile harmanlanmali. Aşırı post kirliliği var kanımca. Ve bu bir eleştiri. Saygısızlık olarak algılanması anlamsız. Ben marka değil de o markanın yaptığı işleri görmek isterim mesela. Başlık ile yazılanlar bağlantılı olması gerekmiyor mu ? Ben bilgiye açın ve her gün okuyorum bu başlığı. Konu dışı postlar yüzde 70 olduğunda gerçekten insan beklentisinin dışında özel post görmek istemiyor açıkçası. Neyse.. kırdıysam affola. Sadece görüş belirttim.

Ben de şimdi post kirliliği yapmış olacağım ama yorum yapmadan geçemedim 😉

Bölge olarak ilgi alanıma girmediğinden ben bu başlığa sadece ara ara bakıyorum ve sanırım buradaki çoğu kişi birbirini tanıyor, birlikte ava gidiyor. Burada da arada sohbet, muhabbet, takılmaca oluyordur olmalı. Veya yeni bir ürün almıştır heyecanını arkadaşlarıyla paylaşmak ister bu da gayet normal.
Merada bile insan yanına birini istiyor, sohbet muhabbet istiyor.

Size göre insanlar sadece bilgi amaçlı şeyler paylaşmalı ki bu çok zor.
"Arkadaşlar şuradan şu saatte şu balığı aldım"
"Arkadaşlar buradan şu kamış bu makinayla şu kadar balık aldım"
"Arkadaşlar şu saatte şuralarda tık yoktu"

Evet bunlar gerekli bilgiler ama sadece böyle olsa tatsız tuzsuz bir forum haline gelirdi herhalde burası.

Mesela siz de başaramamışsınız bunu:

"deli olcam arkadaş 🙂 bi gelsin eylül ayı da 🙂🙂"
(link)

Mesela burada Eylül ayını iple çektiğinizi belirtmenizde herhangi bir bilgi yok. İnsanlarla o anki durumunuzu paylaşmışsınız.

"karpuzu da yapıştırmışsın üstad bak ağzım sualndı şimdi 🙂 "
(link)

Yine burada karpuzu görünce ağzınızın sulandığını belirtmenizde de herhangi bir bilgi yok. Olaya yorum yapıp renk katmışsınız.

😉

Sevgili hobidaşlarım.
Her yeni üyeyi bu daire icine almiyorum öncelikle bunu belirteyim.

Genelde hic bir paylasimda bulunmayan. Mera yazmayan. Rapor paylasmayan.
Genelde hazira belese yatanlar var ya. Hep onlar bu forumda tantana yapiyor.
Kardesim makinayida kamisida fincanlarida cantalarida kutularida dogayi da yasak avciligida herseyi konuscaz burda.
Bi tane bile paylasimda bulundunu görmedigim adamlar
Rapor paylasan insanlari bilgilendiren abilerimize kardeslerimize işkembeden sallıyor.

Bu forum böyle. Isteyen takip eder isteyen etmez.

Rapor paylasmazlar. Rapor paylasim yeri derler.

Kabul ediyorum tabii ki . Fakat burada yapılan paylaşımlar başlık ile alakası olmayan konular ve iki kişiden fazlasını çok ilgilendirmeyen konular oluyor. Yok bu makineyi aldım şu misinayı aldım . Abicim teshirini başka yerde yap yani. Ya da tavsiyen varsa bir sürü başlık var diğer yerlerinde bu forumun. Ben burada bilgi ve tecrübe paylaşımı görmek istiyorum. Banane milletin malzeme teshirinden.

Kac rapor paylastin ?
Kime ne yardimin dokundu forumda ?

Bazı arkadaşların söylemlerine katılıyorum. Burası ekipman danışma başlığı değil sanırım. Bu başlık balık avı raporlarının ve lokasyon ile alakalı son durumların paylaşıldığı bir ortam. Yaniliyorsam düzelttin lütfen. İlgili başlıklarda yorum arayın arkadaşlar. İkili muhabbetlerden çok sıkıldım . Yok hangi ip yok hangi makina. Abicim bu forumda bu konular için bir sürü başlık var. Orada paylaşın durumunuzu. Kirletmeyin şurayı boş boş muhabbetlerle lütfen.

Bunu daha once konusmustuk ve nacizane gorusum, haklisin hocam.

Anlamadim?
Hocam dikkat ettiysen o msj da riva konusunda bilgi paylasmistim ama herneyse. Benim gorusum sudur ki bu senin isin degil. Eger bu siteyi/tasarimi kurgulayan kisi "misafir" profilini uygun gormeseydi, insanlara bu yetkiyi vermezdi. Vatandas rahatsiz olmus ve gorusunu paylasmis. Bu konuya bu kadar agresif yaklasmanin anlami yok, lutfen.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back