Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Sabah Beylerbeyi'ne gittim. 3 haftadır sınava hazırlandığım için sahile gidemiyordum. Aslında hala sınavlarım bitmiş değil ama 1 günden bir şey olmaz deyip sahile indim. İstavritten ufak 6-8 cm lik yapraklar tutuluyordu. Adamlarda en ufak bir sıkılma olmak bir yana göğüslerini kabartıp yaprağa bak yaprağa diyorlardı. İş günü, nispeten soğuk havada bu tipler gelmez diyordum ama öyle olmadı. Moralim bozuldu. Daha ben kamışı kurana kadar 5-6 kere birbirlerine taktıklar. İlk atışta hep dandik sahte takarım ki kopup gidecekse dandik olan gitsin. İlk atışı yaptım topladım.Kamışı yaslayıp rapalayı değiştirdim. 2. atışı yapacakken biraz salayım dedim ipi. Salıyorum, Allah Allah inmiyor. Kamış ucunu kontrol ettim. Takılı değil. Makine kolu birden taş kesiliverdi. Ne ileri ne geri dönüyor. Kafayı çıkardım acaba ip kafaya mı dolandı diye, o da değil. 5-10 dakika ne oldup bittiğini anlamaya çalıştım. Baktım olacak gibi değil, bozulmuş. Toparlanıp eve gittim. Makinenin faturasını alıp Decathlon'a gittim. Makineyi incelediler. Bana 3 seçenek sundular. Tamir,bire bir değişim ya da fiyatı kadar hediye çeki. Müşteriyi koruyup kollayan bi politikaları var. Problemin tekrarlayabileceğini düşünüp hediye çeki aldım. Bi şekilde harcarım orda. Çok memnun kaldım Decathlon'dan, bunu sizin de bilmenizi istedim.
Bugün pek de keyifli geçmedi. Bi dahakine inş

Bunun denizlerdeki balıkları etkilediğini aktaran Şen şöyle devam etti: “Balıkların büyümesi için deniz suyu sıcaklığının uygun olması lazım. Deniz suyundaki yüksek sıcaklık balık sayısını azaltıyor. Şu anda denizlerde yaşanan sorun bu. Karadeniz ve Marmara’da neredeyse hiç palamut ve lüfer yok. Oysa şu an bu iki balığın en çok olduğu dönem. Boğazlarda biraz var ancak o da bu dönemde daha fazla olmalıydı. Çıkanlar da ufak. Sıcak nedeniyle balıklar daha kuzeye kaçıyor. Sadece palamut ve lüfer değil, hamsi ve istavrit de çok etkilendi bundan. Denizler adeta bomboş. Balıkçılar denize açılıyor ancak boş dönüyorlar.

Geçenlerde Şile’ye gittim. Denize bir kayık açılmış. Geldi, az sayıda palamut yakalamış. Tüm balıkçılar aynı şeyi söylüyor.

3-4 gün önce su sıcak demiştim dün Prof.Dr.Orhan Şen bu açıklamayı yapmış.Profesör olmaya gerek yok bunu söylemek için diye düşünüyorum.Ne yapabiliriz bunu konuşalım!

Gece yemliye gittiğimde hava sıcaklığı baya düşüyor... oltamı sudan çıkardığımda su baya ılık geliyor... eskiden ellerimiz donardı...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@kiniklar sinan kardeş sevmekle başlar herşey , insan önce doğayı sevmeli . sevmeli ki korumak içgüdüsü ile avlansın . sürdürülebilir avlanma için bu gerekli . katliam değil av yapılmalı . AV sözcüğünün hakkını vererek avlanalım lütfen sevgilerimle herkese rastgele

Metro toptancı marketler zıncırının boylesıne duyarlı davranısı ıcın kendılerını cok tsk ederım umarım dıger fırmalarda aynı hassasıyetı gosterırler tesekkurler metro.

Kaynak link : --- >> (link) <<---

pGbgoL.png

Az önce Gürpınar balıkçı halinin oradan gece yemli için istavrit alayım dedim. Neredeyse yaprak olamamış balıkları tezgahta görünce gerçekten çok üzüldüm. Nedir abi bu ayıptır günahtır dedim. Savunma aynı abi bende koymak istemiyorum tezgaha ama yakalayıp getiriyorlar, müşterisi de var. Arkadaşlar elinizi vicdanıza koyun yakalamayın! Satın almayın! Aldırmayın! Ciddi ciddi balık ağlar gözlerle bakıyor insana sanki kıymayın, kıydırnayın. Şuan gerekli yerlere ulaşmaya çalışıyorum ama hatlar hep meşgul. 🙁

66610 dosyayı görüntüle[/Q

Buda bimere başvurum. Arkadaşlar herkes elinden geldiğince birşey yapsın. Burada bulunan herkes bimere nasıl başvurabileceğini bilen kapasite de insanlardır, hep beraber yüklenelim, yapabildiğimizi yapalım. Kim bilir belki bir gün tezgahları kontrol eden zabıtalara, gırgırları kontrol eden sahil güvenlik botlarına uyanırız.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back