Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Faruk kardeşim'den mama'ları temin ettim.

Eymm8q.jpg

Sıra mamaların hav,hav'lara teslimine geldi,
onu'da yağışsız bir havada sahip'lerine teslim edeceğim Allah kısmet ederse ,yağmurlu havada verilen mamalar eriyor çünki.

YOQQqa.jpg

Faruk arkadaşım'ızın duyarlılığı için buradan bir daha teşekkürler kardeşime havhav'lar adına.👍:asik:
Devrem Allah razı olsun ikinizdende.
@efaruk

66651 dosyayı görüntüle
Bunu yeni gördüm! Gerçekten alkışlanacak bir hareket! Devletin bir şey yapacağı yok, bari Böyle büyük firmalar bu işe el atarsa haldekiler de küçük balıkların satılamayıp ellerinde kalacağını anlayınca trol ve gırgırlardan küçük balıklar alınmayacak olup, tekneciler de küçük balık avlamayacak! Bu mevzu aslında bu kadar basit 🙂

0-5 cm. arası yaprak
5-10 cm. arası çinekop
10-15 cm. arası sarıkanat
15-20 arası lüfer
20cm ve üzeri kofana.

İleride yeni ölçüler böyle olacak.

66651 dosyayı görüntüle
Bunu yeni gördüm! Gerçekten alkışlanacak bir hareket! Devletin bir şey yapacağı yok, bari Böyle büyük firmalar bu işe el atarsa haldekiler de küçük balıkların satılamayıp ellerinde kalacağını anlayınca trol ve gırgırlardan küçük balıklar alınmayacak olup, tekneciler de küçük balık avlamayacak! Bu mevzu aslında bu kadar basit 🙂
Bu ölçülere göre ben hep çinekop ve sarıkanatları salmışım 😀 Şaka bir yana maksat vicdani limitlere uymak zaten, umarım bu vicdani limitleri tezgahlara yansıtabiliriz.

Bende bir rapor vereyim dedim;

Bu sabah yağmura rağmen Anadolu yakası boğaz da güzel istavrit yaptı. 2 kg kadar aldım. Gelen yaprakları ve kıraçaları suya iade ettim. Maalesef çoğu kişi kovasına attı. Fakat genç hobidaşlarımızın bu konuda daha duyarlı davrandığını gördüm, sevindim.
Kaşık ve sahte denemelerim boş çıktı. Yanımızda ki vatandaş 3 saat filan kurşun arkası ile uğraştı. En sonunda iri 1 adet palamut yakaladı. 1 tane de kaçırdı. Açıkçası kendisi dahil hiç kimse palamut beklemiyordu 🙂
Sabahın 6'sında yemli bekleyenler vardı ama kovaları boştu. O saatte yemli gelir mi? Hiç denemedim.
Benim için güzel sabah avı oldu. Kalabalık olmasına rağmen güzel kafamı dinledim.

IMG-20171104-WA0000.jpg

66651 dosyayı görüntüle

Yanliz olculer yanlis 😀 Biz 30 cm den sonra lüfer diyoruz arkadaşa 😀

66651 dosyayı görüntüle

İyide 20-30 cm arası lüfer mi oluyor bu hayvan... ben çinekop diye tuttuklarım hep lüfermiş o zaman...

İyide 20-30 cm arası lüfer mi oluyor bu hayvan... ben çinekop diye tuttuklarım hep lüfermiş o zaman...
30 cm ve üzeri lüferdir. O listeye bakmayın. Ticari balıkçıların oluşturduğu liste.
Restoranda müşteriye 25 cm balığı lüfer diye verirsen kafana atar o balığı.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back