Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Sabah 06:30'da Üsküdar'a indim... geceden birisi vardı boy ayırmaksınzın kovalıyodu balıkları... uzak noktaya geçtim takımı hazırlarken sorun yapıp kullanılmaz hale gelmesi ile morel bozulsada... spin makinamın çantada olması ile surfkamışa 30 lukmakina takıp çapari ile birazdeneme yaptım.. o arada 1istavrit geldi.... 50/75/100/ grlardan sonra 125 gr ile denerken ben 2 istavrit geldi sanırken baktım 1 tane atarlı gelmiş gene 🙂 resim sonrası suya geri saldım... 1-2 denerken 12-15 tane motorlu sandal tründen olanlar geldi... 20-25mt kıyıya yakın atış mesafesinin içine ettiler... saatte ilerledi biraz istavrit için ince çapariye döndüm baktım sonuç yok kovadaki 2 balıktan 1 tanesi denize diğeri kediye verip döndüm geri 🙂

Bu balığı 2-3 hafta kimse avlamasa boylansa güzel olur aslında... 1 aylık zaman diliminde boylar her defasında kücülüyor gibi geldi bana... yada benim kısmetime...

Dosyalar

• 20171113_073617.jpg
    20171113_073617.jpg
    28 KB · Okunma: 964
Yemli raporları içimi kararttı. Ben de bir nebze olsun moral için rapor yazayım dedim.

Kalabalıkta çok iyi avlanamayan biri olarak gece yarısından sonra meraya indim. Yine bilindik manzara. Yaprak tutanlar , yaprağı sarıkanat zannedenler, olta karıştı diye birbirinin oltasını kesenler vs ancak akşam suyuna göre daha sakin olduğu için geniş geniş rahat rahat açtım takımı taklavatı. Yem bulamadığım için önce yerden kesilmiş kafa ve artık yemlerle bir miktar istavrit için klasik 3 kancalı yemli takım attım. Vuruş vardı ancak 1 tane tutabildim 15 dakikada. Yanımdaki arkadaş halime acımış olmalı ki bir adet yarım istavrit verdi ve onunla başladım istavrit tutmaya. Öyle güzel geldi ki istavritler kocaman kocaman her biri 15-16 cm. Yeterince yem tutunca artık mantarlı takıma geçme zamanı geldi. Özenle hazırladığım mantarlı takıma neredeyse yaprak çinekop kadar yem taktım. Tabi önce kovanın kenarında hakkın rahmetine kavuşmalarını bekledim. Kıpır kıpır istavriti mecbur kalınca önce ensesine bıçak sokarak öldürüp sonra kesmek çok istemediğim bir yöntem. Ayrıca taze balıktan yem yapmak gibisi yok. Keskin bıçakla kokmayan balığa bıçak vurmak yemli avı ayrıca keyifli kılıyor.

150 gram kurşunla mantarlı takımı attım denize. Açıktan büyük gelecek hevesi ile epey savurdum. Ne kadar gittiğini karanlıkta tam kestiremiyorum ancak bir 70-80 metresi vardı herhalde. Bekleme kısmını çok hızlı geçti balık. Boşluğu alırken bir kütürtü oltanın ucunda. Tasmalayınca sağa sola baktım kimseyi çekiyor muyum diye herkes oturmuş duruyordu. Basa basa geldi ilk aslan parçası. Tahmini 1 karış olunca kovadaki yerini aldı. Moralim yerine geldi iyice. Gelip balığa bakanlar vaay kocaman sarıkanat(!) diyenler falan. Neyse tekrar yemi tazeledim ve ikinci kere karanlığa doğru abandım. İkincisi bekleyiş biraz tuhaf oldu. İstavrit gibi ufak vuruşlar var tasmalıyorum vuruş halen devam ediyor ancak şöyle güzel bir hareket yok. Tekrar tasmalıyorum yine asılma yok. İlginç. Sonra normal bir vuruşa benzer bir şey oldu ve tasmaladım. Bu sefer sanırım takım çekiyorum dedim. Standarda yakın bir ağılık ve ufak vuruşlar ancak sabit bir geliş. Neyse çekelim bakalım neymiş dedim ve çift çıktı arkadaşlar. Biri diğerinin iki katı biri yaprak diğeri çinekop. Yaprağı suya geri attım öbürü yine bir karış civarıydı. Yaprağı suya attığımı gören biri sanırım vicdanlı biriydi ki geldi tebrik etti beni. "Abi çok güzel yaptın onu suya atmakla" dedi. Eyvallah dedim. Tekrar yemledim. Bu sefer kesin istavrit dedim. Ufak ufak tıklıyor falan derken çektim. Yaprak geldi. tek kanca takıldığından ki geneli öyle geldi özenle çıkardım kancayı hırpalamadan. Geldiği gibi gitti suya.

Böyle böyle 5-6 tane kovaya giren oldu. Yapraklardan zayi olan olmadı çok şükür. Zamanın nasıl geçtiğini anlamdım bile. Sabaha karşı halen yemlerimin büyük kısmı duruyordu avı sonlandırdım. Kocaman istavritler ve birkaç çinekopla eve döndüm.

Bu arada iri istavirtten şiş yapmayı öğrendim ve herkese tavsiye ederim. Bence istavrit şiş istavritin en güzel pişirme yöntemi. Zahmetli ve uzun sürüyor yapması ancak yemesi de bir o kadar güzel. Özellikle çocuklar için çok güzel oluyor. Kılçıksız ve kolay olduğu için çok seviyorlar.

( Resimdeki el benim elim. Bir karışım 23.5 cm geliyor )
20171109_201935.jpg
20171112_212536.jpg

20171112_212544.jpg

20171112_213652.jpg

Daha iyi avlar hepimizin olur inşallah.

Sabah 06:30'da Üsküdar'a indim... geceden birisi vardı boy ayırmaksınzın kovalıyodu balıkları... uzak noktaya geçtim takımı hazırlarken sorun yapıp kullanılmaz hale gelmesi ile morel bozulsada... spin makinamın çantada olması ile surfkamışa 30 lukmakina takıp çapari ile birazdeneme yaptım.. o arada 1istavrit geldi.... 50/75/100/ grlardan sonra 125 gr ile denerken ben 2 istavrit geldi sanırken baktım 1 tane atarlı gelmiş gene 🙂 resim sonrası suya geri saldım... 1-2 denerken 12-15 tane motorlu sandal tründen olanlar geldi... 20-25mt kıyıya yakın atış mesafesinin içine ettiler... saatte ilerledi biraz istavrit için ince çapariye döndüm baktım sonuç yok kovadaki 2 balıktan 1 tanesi denize diğeri kediye verip döndüm geri 🙂

Bu balığı 2-3 hafta kimse avlamasa boylansa güzel olur aslında... 1 aylık zaman diliminde boylar her defasında kücülüyor gibi geldi bana... yada benim kısmetime...
ince capari derken kaçlık beden kullaniyosunuz

mera aynı demek 😀 dün orada idim 2 hafta önceki tuttuğum balıklardan eser yoktu yaprak salmaktan bıktım 2 tane güzel boyda geldi ama kaldırırken düştü çaparicilere arada sırada çok iri boylarda sardalye geliyordu, dediğiniz gibi balıklar büyüyeceğine gittikçe küçülüyor kasım ortası oldu balıklardan eser yok umarım palamut gibi dişlilerde geç giriş yapar diye düşünüyorum yoksa durum çok vahim olacak

Bu sezon hiç dişli avına çıkmadım çünkü benim için vicdani limit 30 cm çünkü bu balıkların ne kadar büyüdüğünü askerde gördüm. Kıyıköyde askerlil yaptım bir kaç gırgırın balığın üstünde beklediği çok derinde oldukları haberi geliyordu. Bir gece 1 tane gırdır balığı almış. Tam 2000 çift sırtıkara hayatımda ilk defa görmüştüm çok heyecanlandım. Gırgır sahibi karakola bir kaç tane verdi karakol komutanınada lakerda yaptı ayrıca 🙂 büyük strafor içinde gelmişti bir kısmı görülüyodu inanın balık olduğu aklıma gelmedi soba borusumu lan bu dedim içimden 🙂 Dip not bakılkarın tanesini 100 tl den satıldığını duydum hemen hesap yaptım bir gecede 400 bin tl. Ama o sezon balık yok denecek kadar azdı bi o gırgır para kazandı koca sezon başkada tutan olmadı.

Saygılar

Arkadaşlar şu yaprak raporlarını kesseniz artık, şurada şöyle yaprak, burda hep yaprak falanca yere gittim yaprak bu tarz raporlar kimseye fayda sağlamadığı gibi üstüne birde yaprak severlere yer tarifi oluyor gittiğiniz yerlerde yaprakseverlere ne yaparsanız yapın ama burda yaprak raporu paylaşmayın.

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back