Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Bu sabah 7-8 sularında gözümün önünde eminönünde acemi bir dayı istavrit çaparisiyle palamut aldı baya şanstı tabi ama yavaştan kendini gösteriyor gibi sanki. 1 2haftaya spin denemelerine başlıycam ben de, inşallah bol olur bu yıl.
Palamut küçük müydü.

(link) linkinden alıntıdır.
Ağustos sonu Eylül başında yeniköyde sabah gün ışırken kurşun arkası rapala ile lüfere deniyodum yeni takım bağlarken çıktığım boşluğu bi arkadaş geldi doldurdu spin ile 2. Atışında 30-40 m mesafelerden 40 cm civarı bi palamut çekti yani bu işten benim anladığım sezonunda boğazın herhangi yerinden havanın tam aydınlanacağı esnada avlakta olup hava aydınlanana kadar kısa bi süreliğine spin ile palamut alınabilir

Fatih abi bu palamut çaparisi olarak da geçiyor. Topun arkasına, kurşunsuz serbest şekilde mi uygulyorsunuz?
Evet , top atkası , birer kulac ara ile 3 adet bağlıyorum. Genelde en sona , beyaz slikon bağlıyorum.
Palamut bazen seciyor. Bazı zamanlar tüye değil silikona saldırıyor. Ama çoğunlukla , tüye basıyor.

Spin için söylüyorum ; Top'un boyutunu ve ağırlığını , kamışınızın mukavemetine göre seçmelisiniz. 25.gr'dan 36 , hatta 40 gr. kadar olan olan toplar var.
Benim kullandığım , yanılmıyorsam , 25 - 27 .gr gibi bir şey.

Fatih abi bu palamut çaparisi olarak da geçiyor. Topun arkasına, kurşunsuz serbest şekilde mi uygulyorsunuz?
Evet , top atkası , birer kulac ara ile 3 adet bağlıyorum. Genelde en sona , beyaz slikon bağlıyorum.
Palamut bazen seciyor. Bazı zamanlar tüye değil silikona saldırıyor. Ama çoğunlukla , tüye basıyor.

Spinmi, lrfmi yoksa surf mü kafam iyice karıştı. Bir surf takımı almak istiyorum. Boğaz da avlanmak için hedef balık palamut çinekop istavrit. Ama son zamanlarda forumdaki paylaşımlarda lrf ve spin takımlarıyla da bahsettiğimiz hedef balıklarında tutulabildigini görüyoruz. Şahsen ben bu ise yeni başlamış biri olarak iyice kafam karıştı 🙂

Eviniz Deniz kıyısına yakın değilse, çok sık ava gidilemiyor. Çoğumuz da bu durumdadır zannımca.
Kıyıdan balık avcılığında azami verim alabilmek için sabahın erken saatlerini ve akşam saatlerini tercih etmek gerektiğini, iş hayatının zamanımızın çoğunu doldurduğunu, av malzemelerinin ucuz olmadığını, hele birde İstanbul da kıyıdan balık avcılığının uzun zamandır verimsiz olduğunu ve diğer olumsuzluklarını düşündüğümde;

Önce Lrf, Spin veya Surf takımı kullananlar ile en azından bir sene birlikte vakit geçirerek - onları seyrederek ve sonrasında da Lrf, Spin veya Surf takımlarından birine karar kılınarak kifayet edilebilir diye düşünüyorum

Dikkat edilmez ise;

tebrikler güzel parça.
aynen, koca kış rüyalarıma girip durdular.. ilk baş levrek tutucam dersin, sonra daha büyüğünü tutucam dersin, sonra çektiğin fotoğrafları beğenmezsin makine alırsın, daha sonra takımları yenilersin, yeni sahteler daiwalar, imalar, texas rigler, silikonlar vs.. sürer gider 🙂 tam uyuşturucu kurtuluşun yok 😀
( (link) tarihli ) alıntıda izah edilen duruma düşülebilir 👎🙂

Son düzenleme:
Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back