Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
(link) tarihinden alıntıdır.
Tarabyada hiçbir zaman bol palamuta denk gelmemişimdir. Konum itibariyle Kalender-Kandilli ve çubuklu çakal burnu her zaman daha verimlidir. Hatta balık boğaza giriş yaptığında Eminönü ve sarayburnu.
Zaten 26 gün sonra gırgır sezonu açılınca Tarabyada palamut tutmak hayal olacak.
Şuana kadarki en bereketli avımı Kandilllide yaptım. Sahte balık ile tek tek 35 parça. O gün Tarabyada tektük balık alınmıştı.
Teşekkür ediyorum...

Son düzenleme:
Teknik olarak, doğal tüyler suda daha iyi aksiyon yapar. Ve gene teknik olarak lüferin en hassas olduğu renk yeşildir ve lüfer renk körüdür, yani siyah beyaz gibi ama en iyi yeşil rengi görür.

Yeşil, daha iyi görülebildiği için en iyi alternatif. Kırçıl olayına gelince, lüferin severek yediği izmarit, istavrit vs. hepsi kırçıllıdır. Çaparinin onları andırıyor olması muhtemel.

Fakat lüferi baya iyi tanırım, yeşil çaparinin daha çok yerde, daha etkili olacağını söyleyebilirim.
(link) linkinden alıntıdır.

Son düzenleme:
Teknik olarak, doğal tüyler suda daha iyi aksiyon yapar. Ve gene teknik olarak lüferin en hassas olduğu renk yeşildir ve lüfer renk körüdür, yani siyah beyaz gibi ama en iyi yeşil rengi görür.

Yeşil, daha iyi görülebildiği için en iyi alternatif. Kırçıl olayına gelince, lüferin severek yediği izmarit, istavrit vs. hepsi kırçıllıdır. Çaparinin onları andırıyor olması muhtemel.

Fakat lüferi baya iyi tanırım, yeşil çaparinin daha çok yerde, daha etkili olacağını söyleyebilirim.
(link)

Bağaz'da turuncu çapari güzel iş yapıyor. Emirgan da genel olarak turuncu kullandık. Gerçi ben çapari sevmiyorum. Sahte daha iri balık alıyor.

(link)
Bu kişinin yorumlarını hep keyifle okumuşumdur. Şu anda aktif olarak bir forumda yazıyor mu acaba ?

Çubukluda da çıkıyor vanoz, çapariye rapalaya geliyor. Yakalıyor insanlar bi karış boyu olmayan balıkları kovalara koyuyor sonra balık olmayınca yansın gırgırlar.. vicdanıda kalmamış insanların.
Avcının avına saygısı olucak, minicik balıkları yakalamaktan keyif alanları tutup denize atmak lazım

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back