Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
kendo rapala güncel fiyatları 26 tl satış fiyatları var çok değıl bundan 1,5 ay öncesıne kadar 10-12 tl adamına göre satışları var idi sadece cengız balıkçılıkta değil zam yapan hemen hemen hepsi fırsatcılık yapıyor misal arogan sahte 1-2 ay öncesinde 7,5 tl idi fiyatı simdi olmuş 20 tl aynı şekilde willy oda 10 tl idi şimdi olmuş 7 cm 20 tl 9 cm si 27 tl sadece rapalada değil misinalar vs herşey kısacası hocam bu fiyat aralığında bırakın rapalayı 1 adet fırdöndü alınmaz benim anlamadığım bu fırsatcı firmalar bu kadar zam yapmış iken çıkıpta bi hobidaşımız bu durumdan rahatsız olmuyor çok ilginç 🙁

Zamlardan rahatsız olmayan esas rahatsızdır. Ancak her firmaya da fırsatçı etiketi yapıştırmaya gerek yok. Kur 2 ay önce neydi şimdi ne oldu? ekonomiden hiç anlamayan bile ithal ürünlerin hepsine neden zam geldiğini anlayabilir. Kurlar bu kadar değişken olduğu sürece indirim falan beklememek lazım. İthalatçı elindekini satınca yenisini alacak ki ticaret hayatına devam edecek; e aynı kurdan alamıyor dolar alıp yurtdışına gönderecek di mi?
Ben makinemde sarılı misinayı değiştirmeyi düşündüm uzun zamandır kullanmadım eskidi kurudu diye ancak bir baktım almak istediğim mono misinaların 300m si 48-50TL olmuş. Rahatsız oldum vazgeçtim almaktan.

Üsküdar da yeni yapılan meydanda an itibariyle yemli ve kurşun arkası atanlara bakındım yaklaşık 1 saat boyunca balık çıkmadı. Ayrıca tüm malzemelere inanılmaz zam gelmiş,cengizde tezgahın üstünde bulunan standart kaşık fiyatını sorduğumda 8,5tl cevabını aldım ve dükkandan çıktım.Kendo limonların güncel fiyatını bilen biri bilgilendirirse sevinirim.
kurşun arkası için 18 tl. fiyatlar yükseldi cengizde ama doların düşmesiyle fiyatları bir nebze geri çekmişler.

Zamlardan rahatsız olmayan esas rahatsızdır. Ancak her firmaya da fırsatçı etiketi yapıştırmaya gerek yok. Kur 2 ay önce neydi şimdi ne oldu? ekonomiden hiç anlamayan bile ithal ürünlerin hepsine neden zam geldiğini anlayabilir. Kurlar bu kadar değişken olduğu sürece indirim falan beklememek lazım. İthalatçı elindekini satınca yenisini alacak ki ticaret hayatına devam edecek; e aynı kurdan alamıyor dolar alıp yurtdışına gönderecek di mi?

ustadım senin paran çok sanırım benim maaşım ortada asgari üçretle geçimimi sağlıyorum kırk kanaat ayakta durmaya çalışıyorum tek hobim var oda balık tutmak onada zam yapıyorsa bu hukumet ve bu dükkanlar kusura bakma ama isyan ederim bu duruma sen etme senin tuzun kuru olabilir ama benim tuzum seninki gibi kuru değil. ekonomiye gelince bu konudada çok konuşmak isterdim lakin konu siyasete kayacağı için susmayı yeylemek sanırım en doğrusu olucak. ayrıca sürekli kur artışı konusunu güncel tutmayınız o gün kur 7,5 tl bandında idi bu günkü kur 5,5 tl ee hani indirim nerede ?

Ne olursa olsun zam çok fazla. Ben şahsen ali expresten alıyorum 3-10 tl arası değişiyor ve çok mecbur kalırsam kaşık alıyorum. Dolar 4.5 iken rapala 10 tl idi. Dolar 5.5-6 arası değişiyor ama rapala 20 oldu hatta geçti bile. Bu zammı yapanda bu ülkenin vatandaşı alanda.. kendimize yaptığımızı ABD yapmıyor. Birbirimizi kazıklamakta, fırsatçılıkta üstümüze yok.

ustadım senin paran çok sanırım benim maaşım ortada asgari üçretle geçimimi sağlıyorum kırk kanaat ayakta durmaya çalışıyorum tek hobim var oda balık tutmak onada zam yapıyorsa bu hukumet ve bu dükkanlar kusura bakma ama isyan ederim bu duruma sen etme senin tuzun kuru olabilir ama benim tuzum seninki gibi kuru değil. ekonomiye gelince bu konudada çok konuşmak isterdim lakin konu siyasete kayacağı için susmayı yeylemek sanırım en doğrusu olucak. ayrıca sürekli kur artışı konusunu güncel tutmayınız o gün kur 7,5 tl bandında idi bu günkü kur 5,5 tl ee hani indirim nerede ?
Mesajımdan paramın çok olduğu sonucunu nerden çıkardın bilmiyorum. Foruma girip kendini tanıtmadan 1. mesajda böyle şikayetler yazmıyoruz biz. Sohbet etmek istersen her zaman varım. Ama tuzum kuru falan değilim özel sektörde 3 yıldır sıfır zamla çalışan bir mühendisim. Ama hükümetin senin benim tek hobimize bir ayrıcalık tanımasını beklemiyorum. Azıcık gerçekçi olalım. Kur artışı tek faktör değil elbette, bu ülkede enflasyon da var. bir kere dolar hiç 7.5TL olmadı o kadar abartıya gerek yok. Şu anda da 5.60 larda. Mayıs ayında 4TL idi. İster isyan et ister şükret. Ben de isyan ediyorum ama yapacak bir şey yok.

Ne olursa olsun zam çok fazla. Ben şahsen ali expresten alıyorum 3-10 tl arası değişiyor ve çok mecbur kalırsam kaşık alıyorum. Dolar 4.5 iken rapala 10 tl idi. Dolar 5.5-6 arası değişiyor ama rapala 20 oldu hatta geçti bile. Bu zammı yapanda bu ülkenin vatandaşı alanda.. kendimize yaptığımızı ABD yapmıyor. Birbirimizi kazıklamakta, fırsatçılıkta üstümüze yok.

hay ağzın bal yesin ustadım malesef firmalar bu duruma fırsatçılığa çeviriyor sonra bazı yurtdaşlarımız çıkıyor her firma fırsatcılık yapmıyor dıyor nasıl yapmıyor ustadım toptancı malı getiren anında fiyatı yükseltiyor bayi mecbur o firmanın belirlediği rakamdan malı satmak zorunda bayi ayakta durmaya çalışıyor ama ithalatcı firma fırsatcılık peşinde sonra başkası çıkıyor her firma fırsatcı değil deniliyor malesef fırsatcı ustadım bir örnek veriyim yemli için vmc iğne alıyım dedim 100 tanesi 25 tl dedi firma bu arada bu firma ithalatcı firma ya dedim bunu 1-2 ay öncesinde 13 tl alıyorduk ne diye bu kadar yükseldi fiyat dedim abi geçen hafta bu iğneyi biz 35 tl satıyorduk diyince arkama bakmadan dükkanı terk ettim simdi geldi bu adamlara fırsatcı deme sonra baskası çıksın bu adamlara fırsatcı demeyin herkez aynı değil nasıl aynı değil bir çoğu aynı işte durum ortada.

Bir yada birkaç kişinin rahatsız olupta almaması hiçbir fark yapmaz. Böyle gruplarda yada sosyal medyada balık severlerin üye olduğu platformlarda bu konuyu dile getirip biçok kişi aynı anda hareket edecekki birlikte hareket edip haddinden fazla zam yapan firmalarda biraz olsun sıkıntı çeksin. Balık olduğunda rapalada alıyor kaşıkta, hatta bazen 2₺ lik kaşık 20₺ lik rapaladan iyi çalışıyor.

Mesajımdan paramın çok olduğu sonucunu nerden çıkardın bilmiyorum. Foruma girip kendini tanıtmadan 1. mesajda böyle şikayetler yazmıyoruz biz. Sohbet etmek istersen her zaman varım. Ama tuzum kuru falan değilim özel sektörde 3 yıldır sıfır zamla çalışan bir mühendisim. Ama hükümetin senin benim tek hobimize bir ayrıcalık tanımasını beklemiyorum. Azıcık gerçekçi olalım. Kur artışı tek faktör değil elbette, bu ülkede enflasyon da var. bir kere dolar hiç 7.5TL olmadı o kadar abartıya gerek yok. Şu anda da 5.60 larda. Mayıs ayında 4TL idi. İster isyan et ister şükret. Ben de isyan ediyorum ama yapacak bir şey yok.
Sanırım okumadan cevap veriyor beyfendi zira aynı konudan bahsettiniz 🙂

Ben ve birçok hobidaşımız balık malzemelerinin bi çoğunu ihtiyaçtan değil zevk için alıyoruz. Farklı stiller için farklı makineler,yedekleri , kamışları, çantaları , tapalarlardı vs. Ve bundan keyif alıyoruz hatta koleksiyon yapar gibi 5yıl önce rapala alıpta kullanmaya kıyamayan amcalar gördüm🙂 isterimki tedarikçiler para kazansın ve yeni, iş yapan her malzemeye kolayca ulaşabilelim, insanlar bu sektörde para kazanıp ev geçindiriyorlar sonuçta. Ama bu kadar çok artıştan sonra iyi niyetli yaklaşamıyor insan. Niyetim hiçbir firma yada kişiyi kötülemek değil sadece bana göre dövizle orantılı değil artış.

Ben ve birçok hobidaşımız balık malzemelerinin bi çoğunu ihtiyaçtan değil zevk için alıyoruz. Farklı stiller için farklı makineler,yedekleri , kamışları, çantaları , tapalarlardı vs. Ve bundan keyif alıyoruz hatta koleksiyon yapar gibi 5yıl önce rapala alıpta kullanmaya kıyamayan amcalar gördüm🙂 isterimki tedarikçiler para kazansın ve yeni, iş yapan her malzemeye kolayca ulaşabilelim, insanlar bu sektörde para kazanıp ev geçindiriyorlar sonuçta. Ama bu kadar çok artıştan sonra iyi niyetli yaklaşamıyor insan. Niyetim hiçbir firma yada kişiyi kötülemek değil sadece bana göre dövizle orantılı değil artış.

Söylediklerinize katılıyorum. Şunu unutmamak lazım döviz çalkantılı olduğu sürece satıcıların sattığı ürünü yerine alabilmesi adına ticari kayıp vermemek için yaptığı zamlara faiş olmadığı sürece bişey diyemeyiz (satıcı değilim terziyim) neden dersen bu adam bunu alırken alacağı fiyat dolar üstünden kullanan yokmu bu durumu tabiki var ben ne yapıyorum aliexpres alışveriş yapıyorum hepimizin geliri belli aslında herkes hakli!

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back