yeknet
Daimi Üye
Yani size göre artış bu kadar olmayacaktı da dövizin artmasını fırsata çevirip ceplerini dolduruyorlar öyle mi? Peki ekmek su diğer bütün gıda ve temizlik maddeleri üreticileri de fırsatçılık mı yapıyor. 1.5 ay önce 1TL ya aldığım çikolata 1.25TL oldu. Bazı markalar gramajı düşürüp fiyatı daha az arttırmak suretiyle gizli zamlar yaptılar. Şimdi bunların hepsi fırsatçı mıdır? Arada elbette dediğiniz tarzda satıcılar da var ama internet devrindeyiz öyle farklı fiyata satış yapmak pek mümkün değil. Mağazaya gidip fiyat sorup internette daha ucuza var mı diye araştırmıyor muyuz hepimiz.Ben ve birçok hobidaşımız balık malzemelerinin bi çoğunu ihtiyaçtan değil zevk için alıyoruz. Farklı stiller için farklı makineler,yedekleri , kamışları, çantaları , tapalarlardı vs. Ve bundan keyif alıyoruz hatta koleksiyon yapar gibi 5yıl önce rapala alıpta kullanmaya kıyamayan amcalar gördüm🙂 isterimki tedarikçiler para kazansın ve yeni, iş yapan her malzemeye kolayca ulaşabilelim, insanlar bu sektörde para kazanıp ev geçindiriyorlar sonuçta. Ama bu kadar çok artıştan sonra iyi niyetli yaklaşamıyor insan. Niyetim hiçbir firma yada kişiyi kötülemek değil sadece bana göre dövizle orantılı değil artış.
Gaza gelmeyin o işler öyle sosyal medyada örgütlenme ile falan düzelmiyor. Zaten birlikte bir şey yapmak da pek mümkün değil ya. Avuntu işte, bugün konuşur yarın unuturuz nasılsa balık hafızalı bir milletiz vesselam.