Istanbul boğazı ve çevresi balık avı raporları

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Ben ve birçok hobidaşımız balık malzemelerinin bi çoğunu ihtiyaçtan değil zevk için alıyoruz. Farklı stiller için farklı makineler,yedekleri , kamışları, çantaları , tapalarlardı vs. Ve bundan keyif alıyoruz hatta koleksiyon yapar gibi 5yıl önce rapala alıpta kullanmaya kıyamayan amcalar gördüm🙂 isterimki tedarikçiler para kazansın ve yeni, iş yapan her malzemeye kolayca ulaşabilelim, insanlar bu sektörde para kazanıp ev geçindiriyorlar sonuçta. Ama bu kadar çok artıştan sonra iyi niyetli yaklaşamıyor insan. Niyetim hiçbir firma yada kişiyi kötülemek değil sadece bana göre dövizle orantılı değil artış.
Yani size göre artış bu kadar olmayacaktı da dövizin artmasını fırsata çevirip ceplerini dolduruyorlar öyle mi? Peki ekmek su diğer bütün gıda ve temizlik maddeleri üreticileri de fırsatçılık mı yapıyor. 1.5 ay önce 1TL ya aldığım çikolata 1.25TL oldu. Bazı markalar gramajı düşürüp fiyatı daha az arttırmak suretiyle gizli zamlar yaptılar. Şimdi bunların hepsi fırsatçı mıdır? Arada elbette dediğiniz tarzda satıcılar da var ama internet devrindeyiz öyle farklı fiyata satış yapmak pek mümkün değil. Mağazaya gidip fiyat sorup internette daha ucuza var mı diye araştırmıyor muyuz hepimiz.
Gaza gelmeyin o işler öyle sosyal medyada örgütlenme ile falan düzelmiyor. Zaten birlikte bir şey yapmak da pek mümkün değil ya. Avuntu işte, bugün konuşur yarın unuturuz nasılsa balık hafızalı bir milletiz vesselam.

Yani size göre artış bu kadar olmayacaktı da dövizin artmasını fırsata çevirip ceplerini dolduruyorlar öyle mi? Peki ekmek su diğer bütün gıda ve temizlik maddeleri üreticileri de fırsatçılık mı yapıyor. 1.5 ay önce 1TL ya aldığım çikolata 1.25TL oldu. Bazı markalar gramajı düşürüp fiyatı daha az arttırmak suretiyle gizli zamlar yaptılar. Şimdi bunların hepsi fırsatçı mıdır? Arada elbette dediğiniz tarzda satıcılar da var ama internet devrindeyiz öyle farklı fiyata satış yapmak pek mümkün değil. Mağazaya gidip fiyat sorup internette daha ucuza var mı diye araştırmıyor muyuz hepimiz.
Gaza gelmeyin o işler öyle sosyal medyada örgütlenme ile falan düzelmiyor. Zaten birlikte bir şey yapmak da pek mümkün değil ya. Avuntu işte, bugün konuşur yarın unuturuz nasılsa balık hafızalı bir milletiz vesselam.
Katılıyorum devlet eliyle bile indirim yapılacak ürünler adı altında 50 madde belirleyip (onlarda temel ihtiyaçlar değil) onlarda yapıyorlar yani arkadaşlarımızın dediği gibi basit değil olay almasanda düşmez aliexpresten aldıklarımızda dolarla artış oradada var ama ucuz olduğu için yapılan kur değişimi göze batmıyor.

Niyetim tartışmak değil, fikrinizede saygı duyarım fakat kendiniz demişsiniz 1 di 1.25 oldu diye matematik ortada artış %25, peki 12 den 22ye artış kaç acaba? Kimseyi örgütlemekde görevim değil sadece bilinçli olsun herkes. Bence balık hafızalı da değiliz, olmamalıyızda. Beklentimiz devletten değil devlet herşeye el atmak mümkün değil beklentimiz kendi insanımızdan. Sürçü lisan ettiysek affola.

Avınız bereketli iğneniz keskin olsun.

Uzun zaman sonra av raporu paylasmak istedim. Bugün balık düne göre az olsada, sabah 6.30 baslayıp 11de bitirdim avı 4 adet cınekop 1 adet meyhane diye tabir ettiğimiz lüfer hepsi kursun arkası kasıkla alındı. Mera asırı kalabalık oldugu için ara ara mola verdim kendime millet dagılınca cıkardım balıkları. Dün adam bası 30 parca balık cıktı bugun ise hepsi bukadar, bunada cok şükür.

44773988_1892198387538689_2765635377262755840_n.jpg
44826482_1892324744192720_8823933584336224256_n.jpg

Uzun zaman sonra av raporu paylasmak istedim. Bugün balık düne göre az olsada, sabah 6.30 baslayıp 11de bitirdim avı 4 adet cınekop 1 adet meyhane diye tabir ettiğimiz lüfer hepsi kursun arkası kasıkla alındı. Mera asırı kalabalık oldugu için ara ara mola verdim kendime millet dagılınca cıkardım balıkları. Dün adam bası 30 parca balık cıktı bugun ise hepsi bukadar, bunada cok şükür.

82110 dosyayı görüntüle 82111 dosyayı görüntüle

tesekkurler. kasık kac gramdı uzun ınce kasık mı kullanıyorsunuz

Maşallah, Bereketli olsun

Durum
Konu tartışmaya kapatılmıştır.
Back