Neden abi?Kerem, balıkları temizlemeden buzluğa atma benden sana küçük bir tavsiye...
Neden abi?Kerem, balıkları temizlemeden buzluğa atma benden sana küçük bir tavsiye...
pek balik yapmamis oyle mi ?sa Ahali uzun zaman oldu uğramayalı. Sezonu pazar günü açtık. Sabah 2-3 saat uğraştık 10-15 istavrit ile bitirdik avı. Mera beylerbeyi camii önü. Herkese rasgelsin
Maaşallah...
balığın midesinde ne olursa olsun zamanla dondursan bile bakteri üretir, uzun zamanlı saklamalarda zehirlenmeye bile yol açabilir...Neden abi?
Eyw abi saol bilgi icin 👍balığın midesinde ne olursa olsun zamanla dondursan bile bakteri üretir, uzun zamanlı saklamalarda zehirlenmeye bile yol açabilir...
Abicim balık tutma olarak ustamızsın, senin aktardığın tecrübelerden yararlanıyorum... Ama saklama konusunda sen de beni dinle, asla hiçbir balığı temizlemeden buzluğa atma... Balık sen tutmadan 1-2 saat önce beslenmiş olabilir... Midesinde barsaklarında öğütülmüş veya öğütülmeyi bekleyen besin olabilir... O besin zaten bozulma işleminde olduğu için balık öldüğünde hatta kovada gitgide düşen kalitede suyla canlı gezinirken bile inanılmaz bir hızla bakteri üretmeye başlıyor... Sen ilk tuttuğun balığı eve götürüp buzluğa koyana - ve hatta buzlukta balığın en orta noktası -24 derecede donana - kadar saatler geçiyor ve bakteri üretimi devam ediyor... Sonra yemek için çıkardığında balık çözülürken yeniden başlar bakteriler üremeye.. Yanisi pişirmeye başlayana kadar mikrop fabrikasına dönüşür balık... Allah korusun pis bir bakteri denk gelir, pişirirken hepsini öldüremezsen zehirlenirsiniz, ailecek günlerce kıvranırsınız. Gıda zehirlenmesi kadar hayattan nefret ettiren az şey var zaten...Baliklari direk buzluga koyduk abi hic bakmadim kestigimiz zaman soylerim 🙂
Saol bilgi icin abi 👍 bizimkilere söylerim 🙂Abicim balık tutma olarak ustamızsın, senin aktardığın tecrübelerden yararlanıyorum... Ama saklama konusunda sen de beni dinle, asla hiçbir balığı temizlemeden buzluğa atma... Balık sen tutmadan 1-2 saat önce beslenmiş olabilir... Midesinde barsaklarında öğütülmüş veya öğütülmeyi bekleyen besin olabilir... O besin zaten bozulma işleminde olduğu için balık öldüğünde hatta kovada gitgide düşen kalitede suyla canlı gezinirken bile inanılmaz bir hızla bakteri üretmeye başlıyor... Sen ilk tuttuğun balığı eve götürüp buzluğa koyana - ve hatta buzlukta balığın en orta noktası -24 derecede donana - kadar saatler geçiyor ve bakteri üretimi devam ediyor... Sonra yemek için çıkardığında balık çözülürken yeniden başlar bakteriler üremeye.. Yanisi pişirmeye başlayana kadar mikrop fabrikasına dönüşür balık... Allah korusun pis bir bakteri denk gelir, pişirirken hepsini öldüremezsen zehirlenirsiniz, ailecek günlerce kıvranırsınız. Gıda zehirlenmesi kadar hayattan nefret ettiren az şey var zaten...
Edit: Pardon zaten konuşmuşsunuz konuyu, ben devamını görmeden ilk mesajına yazınca mükerrer uyarı olmuş..