Öncelikle keyifli avlar arkadaşlar ,
Bugün biraz geç gittim avlak yerine (Tarabya 14:00 gibi ) çapari ile , irili ufaklı istavrit aldım 17:00 a kadar , son çektiğimde ise 1 istavrit 1 zargana asılmıştı çapariye belki usta arkadaşlar alışkındır , fakat bana çok ilginç geldi bu durum
😀 Ardından vakit kaybetmeden , zargana topunu hazırladım saat 9 a kadar 5 tane yetişkin alıkoydum 3 tane ise yavru saldım . Çok zevk vermeye başladı bu hobi
🙂
Gidiş yolunda ise bir avlakta , bir hanfendi toplam 3 kişi sanırım sıyırma ( yeni yeni öğreniyorum kusurum varsa affola ) yöntemi ile avlanıyorlardı . Bir beyfendi surf kamışı ile avlanıyor diğerleri ise daha kısa bir kamışla avlanıyordu ve hanfendi 3 atıştan birini çekiyordu , açıkcası çok imrendim izmarit almış genel olarak . Bu konuda merak ettiklerimi sormak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
- Sıyırma takımının ucunda sadece iğne vardı , bu nasıl bir takımdır düşüyor avcı balıklar
- kullandığım olta ilk oltam , amatör oltası o olta üzerinde avlarımla daha da özgüven kazanmaya başladım . Buradaki av dostlarımın oradaki av sitili hoşuma gitti . oltam ise miladını doldurmak üzere daha sağlam bir olta ve makine ile ( hem çapari , zargana topu , hemde buradaki sıyırma yöntemi ) ile av yapmam mümkün müdür mümkün ise olta tavsiyesi var mıdır ? Sizin görüş ve düşünceleriniz bir amatör için karar sebebidir unutmayın , destekleriniz bizi ;Bilinçli bir avcı yapmaktadır . Şu anda bildiğim her şeyi siz balık sevdam ailesine borçluyumdur
- Bütçem 6oo TL
Herkese bol avlar , saygı ve sevgilerimle
1-10 Lrf kamış ve makinem 2o lik aldım alalı kullanamadım açıkcası ben de mera arıyorum . Bu da önemli benim için