Gore tex aslında bir astar , gore tex markası ise üreten firmanın patenti.. bu astarı alıp ayakkabısında kullanan üzerine gore tex diye etiket bastırmak istiyorsa , numune ayakkabıyı gore tex firmasına gönderiyor , onlar test yaptıktan ve onayladıktan sonra ayakkabıya gore tex etiketi basılabiliyor . Tabi bunun da bir bedeli oluyor , o yuzden gore tex ayakkabılar pahalı .. ancak bu astarı kullanıp maliyeti düşürmek adına gore tex e teste göndermeyenlerde var .. geçirimsiz spreyler sadece yağmurda yani akıp giden suda işe yarar , örneğin karda işe yaramaz ..her yağmurdan sonra yenilemek gerekiyor spreyleri..Gore-tex'in su geçirmezlik özelliğini özel spreyler kullanarak yenileyebilirsiniz.
Google'dan aratın.
Mesela 30-40 TL'ye Nikwax'ı deneyebilirsiniz.
Ama ayakkabının kaydırmazlığından memnunsanız bence su geçirmez neopren çoraplara da bakın.
Gore tex aslında bir astar , gore tex markası ise üreten firmanın patenti.. bu astarı alıp ayakkabısında kullanan üzerine gore tex diye etiket bastırmak istiyorsa , numune ayakkabıyı gore tex firmasına gönderiyor , onlar test yaptıktan ve onayladıktan sonra ayakkabıya gore tex etiketi basılabiliyor . Tabi bunun da bir bedeli oluyor , o yuzden gore tex ayakkabılar pahalı .. ancak bu astarı kullanıp maliyeti düşürmek adına gore tex e teste göndermeyenlerde var .. geçirimsiz spreyler sadece yağmurda yani akıp giden suda işe yarar , örneğin karda işe yaramaz ..her yağmurdan sonra yenilemek gerekiyor spreyleri..
Allah rahmet eylesin...
Ah be hocam biraz daha sabretsen eminimki kısmetini yakalıcaktın 🙁 normalde resim atmayı pek sevmem ama neler kaçırdığını görmen için resim atıyorum. havalar kötü gitmeye başladı sıkı giyin bu saatden sonra zor balıkcılık başladı dıyebılırız.
![]()
81kök3 formulu reis. Kök3=1.73 81x1.73=140 kusur. Ben demiyorum matematik diyor 🙂mümkün değil 141 cm gelmez hocam. yani gelir de bir kenarı 81cm olan o kutunun diğer kenarının yaklaşık 115cm falan olması gerek.